محمدرضا میری به خبرنگار مهر در بیرجند، گفت: نخستین همایش ملی کویر با همکاری دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی و دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان یزد و دانشگاه بیرجند برگزار می شود.
وی شناسایی فرصتها و چالشها، تهدیدها و بررسی راهبردهای امنیتی در توسعه پایدار کویر، دستیابی به مولفههای امنیت عمومی تاثیرگذار بر کویر و چشم انداز افق 1404، ایجاد و گسترش تعاملات بین سازمانی به منظور ارتقاء توانمندی و توسعه پایدار در کویر و شناسایی نخبگان و فرهیختگان صاحبنظر در حوزه توسعه پایدار کویر در ابعاد گوناگون به منظور بهره گیری از تخصص و توان آنان را از جمله اهداف برگزاری همایش برشمرد.
به گفته وی بررسی نقش توسعه همه جانبه کویر در ایجاد همبستگی اجتماعی و استفاده از منابع خدادادی، بسترسازی بنیادین برای تقویت و تعمیق تعامل مراکز علمی و پژوهشی در راستای دستیابی به مدیریت دانش کاربردی در حوزه مسائل کویر نیز از جمله اهداف این همایش است.
وی همچنین به محورهای برگزاری این همایش اشاره کرد و بیان داشت: کویر و پدافند عامل و غیرعامل، بیابان زدایی و نقش آن در امنیت ملی، اقلیم شناسی و هیدرولوژی مناطق کویری، اکولوژی و ژئومورفولوژی مناطق کویری و بیابانی، کویر انرژیهای تجدیدپذیر و نقش آن در امنیت اقتصادی، بهره برداری ازمنابع و ذخایر کویر، مخاطرات، تهدیدات محیطی و انسانی در کویر و پراکندگی سکونتگاه ها در کویر از جمله محورهای این همایش است.
میری با بیان اینکه فلات که بخش عمده ای از مساحت کشور ما محسوب می شود عمدتاً در نواحی مرکزی و شرقی مملکت قرار دارد، افزود: دو منطقه دشت کویر و کویر لوت که در مرکز ایران واقع شده اند به طور کلی بارندگی بسیار اندک دارند و حدود یک هفتم مساحت کشورمان را دربر می گیرند.
رئیس دانشگاه بیرجند در پایان با اشاره به اینکه این مناطق در تابستان گرم و خشک، در زمستان سرد و خشک، با بارندگی بسیار کم و رطوبت کم هوا بوده و پوشش گیاهی ناچیز و بادهای توام با گرد و غبار از دیگر خصوصیات بارز آنهاست، یادآور شد: بهره برداری بهینه و پایدار از منابع طبیعی تجدید شونده نیازمند شناسایی دقیق استعدادها و توانمندیهای بالقوه این قبیل منابع است.
نظر شما