ناطق معین الدین در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: تلقیح مصنوعی و توسعه زایش خارج فصل هم اکنون در سطح 42 گله با هفت هزار رأس دام تحت پوشش در حال اجراست.
وی اظهار داشت: در این طرح تعداد هفت هزار رأس گوسفند تحت پوشش تکنیک همزمانی فحلی و تلقیح مصنوعی قرار گرفتند.
معین الدین امکان باروری دام در خارج فصل طبیعی تولید مثل را یکی از مزایای تلقیح مصنوعی عنوان کرد و گفت: با استفاده از این تکنیک می توان تعداد بره متولد شده توسط هر رأس میش را در هر سال حد اقل به 2 رأس افزایش داد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به این نکته که طرح اصلاح نژاد گوسفند نژاد شال و فشندی از سالیان گذشته در سطح استان شروع و هم اکنون نیز ادامه دارد، افزود: گوسفند شال یکی از برترین نژادهای گوشتی کشور است که دارای مزایا و ویژگیهای زیادی همچون توان دو بار زایش در سال، افزایش وزن روزانه بسیار مناسب، دوقلو زایی بالا و ضریب تبدیل مناسب است.
وی در ادامه گوشت گوسفند را به عنوان یک منبع تأمین پروتئین حیوانی دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر سالانه حدود 9 هزار تن معادل 25 درصد از کل گوشت قرمز تولیدی در استان قزوین توسط یک میلیون و 50 هزار رأس گوسفند تولید می شود.
معین الدین افزایش جمعیت و نیاز به مواد غذایی به خصوص محصولات دامی، مبارزه با فقر غذایی را در جهت بالا بردن کیفیت و میزان تولیدلازمه استفاده از این تکنولوژی و فن آوریهای جدید دانست.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: در صنعت گوسفنداری درآمد و میزان تولید گوشت بستگی به دفعات زایمان و تعداد بره متولد شده در هر زایمان دارد.
به گفته وی یکی از روشهای درآمد و اقتصادی کردن حرفه گوسفنداری، بهبود بخشیدن به راندمان تولید مثل درگله ها است.
نظر شما