کیانوش کوچکی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اعضای شوراهای توانبخشی در سطح روستاها شامل دهیار، رئیس شورای اسلامی روستا، معتمد محل، بهورز، توان یار اجتماعی، نماینده خانواده های معلولان روستا و نماینده معلولان روستاست.
وی عنوان کرد: رئیس شورای CBR استان مدیر کل دفتر روستایی استانداری بوده و بهزیستی نیز دبیر شوراست و در سطح شهرستانها نیز فرماندار رئیس شورای CBR و بهزیستـــی شهرستان نیز دبیر آن است که اقدامات لازم و امور راهبردی را در زمینه توانمند سازی روستائیان معلول به انجام می رسانند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه مردمی ترین و کارآمد ترین نحوه توانبخشی، CBR است، افزود: در این شیوه تمامی مردم روستا در امر توانبخشی معلولان منطقه خود مشارکت داشته و فعال می باشند و کار مردم بدست خود مردم انجام می شود.
وی گفت: در سال گذشته برای 73 نفر از معلولان توسط این برنامه اشتغال پایداری از قبیل کسب و کار خانگی، دامداری سنتی، باغبانی، کشاورزی ایجاد شد و در این رابطه بهزیستی تنها 610 میلیون ریال اعتبار اختصاص داد که به طور متوسط برای هر فرد هشت میلیون ریال بوده است.
کوچکی نژاد همچنین گفت: از آغاز برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه ( CBR) بیش از یک هزار و 200 روستا در 10 شهرستان استان گیلان زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی افزود: این برنامه هم اکنون در روستاهای شهرستانهای تالش، لنگرود، رضوانشهر، ماسال، انزلی، فومن، صومعه سرا، آستانه اشرفیه، سیاهکل ولاهیجان در حال اجراست.
مدیرکل بهزیستی گیلان اظهارداشت: توانبخشی مبتنی بر جامعه یا CBR برنامه ای راهبردی در درون برنامه توسعه با مشارکت معلولان، خانواده های آنان و جامعه محلی به منظور توانمند کردن و ایجاد تساوی فرصتها برای معلولان است.
وی با اشاره به اینکه تمامی روستا های گیلان در شهرستانها زیر پوشش این برنامه قرار گیرند، افزود: این مهم، کار و تلاش وهمت مضاعف را می طلبد و در صورتی که ارتباطات و تعاملات بین بخشی صورت پذیرد، امری دور از دسترس نخواهد بود.
کوچکی نژاد ادامه داد: هم اکنون افزون بر 23 هزار معلول در بهزیستـــی گیلان ثبت اطلاعات شده و خدمــات دریافت می کنند که تعداد 9 هزار و 796 نفر از آنان در برنامه CBR قرار دارند.
نظر شما