به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، محمد حسین نیرومند در حاشیه بازدید از مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد خرم آباد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد اینکه "آیا فیلم نامه ها و فیلم های ساخته شده در کشور بر اساس نیاز جامعه است یا خیر؟"، عنوان کرد: فیلم نامه مشکلاتش به گونه ای است که هنوز به پوشش نیازهای جامعه نرسیده است.
وی ادامه داد: ما هنوز فیلمنامه نویسانی که در نگارش تسلط داشته باشند و بتوانند اندیشه هایشان را تبدیل به فیلمنامه کنند خیلی کم داریم.
فیلم نامه نویسی در کشور باید فعال شود
معاونت سینمایی حوزه هنری کشور تصریح کرد: در نتیجه بحث این است که اول ما باید کاری کنیم که تعداد فیلم نامه نویسان در کشور زیاد و در نهایت فیلم نامه نویسی در کشور فعال شود.
نیرومند با تاکید بر اینکه افزایش فیلمانه نویسان نیز وابسته به عوامل زیادی است، ابراز امیدواری کرد که با علاقمند شدن نسل جوان به فیلم نامه نویسی به عنوان یک هنر "ناقص" که با فیلم کامل می شود زمینه تربیت فیلم نامه نویسان فعال ایجاد شود.
تهیه کنندگان، فیلم ها را مبتنی بر مطالعات و نیازها نمی سازند
وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد اینکه "آیا در راستای جذب مردم به سینما نباید نیازسنجی در زمینه علاقمندی جامعه و نیازهای موجود صورت گیرد؟" نیز گفت: درست این است که در عرصه فیلم سازی نیازسنجی صورت گیرد ولی واقعیت موجود این است که یکسری تهیه کننده هستند که اینها کار تولید را انجام می دهند و در واقع این تهیه کننده ها مبتنی بر مطالعات و نیازسنجی پیگیر کار تولید نمی شوند.
یک روز "اخراجی ها" می گیرد همه می روند "افراطی ها" می سازند!
معاونت سینمایی حوزه هنری کشور ادامه داد: تهیه کننده ها نگاه می کنند که امروز "اخراجی ها" مورد استقبال قرار گرفت پس می آیند یک "افراطی ها" می سازند!
نیرومند افزود: همچنین ممکن است که در یک برهه ای سینمای کمدی مورد اقبال قرار گیرد همه کمدی کار می کنند و یا مثلا متاسفانه در برخی موارد برگرفته از قصه فیلم های قبل از انقلاب کار می سازند و الگو می گیرند.
امروز نظام هوشمندی که واقعیت های جامعه را رصد کند در سینما وجود ندارد
وی با گلایه از وضعیت موجود، خاطرنشان کرد: امروز اصلا یک نظام هوشمندی که واقعیت های اجتماعی را رصد و آینده را پیش بینی کند و نیازها را نیازسنجی کند وجود ندارد.
معاونت سینمایی حوزه هنری کشور با بیان اینکه ممکن است در این عرصه به صورت خیلی انگشت شمار فیلم هم مطابق با نیازهای جامعه ساخته شود، بیان داشت: ولی در مجموع آنچه به عنوان "نیاز سنجی از جامعه" مد نظر است باید به صورت یک جریان در سینما ایجاد شود که ما در حال حاضر چنین جریانی نمی بینیم.
دستمزدها در حوزه بازیگری معقول و منطقی نیست
وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد وضعیت دستمزدهای بازیگران سینما نیز عنوان کرد: دستمزدهای کنونی در این زمینه اصلا معقول و منطقی نیست.
معاونت سینمایی حوزه هنری کشور تصریح کرد: در حال حاضر به طور عمده مشکل در حوزه بازیگران است و سایر بخش های سینما خیلی با این مشکل مواجه نیستند.
وقتی ستاره نداشته باشیم قیمت ها بالا می رود
نیرومند با اشاره به علل این مشکل در حوزه بازیگری گفت: وقتی ستاره نداشته باشیم طبیعی است که قیمت ستاره های فعلی بالا می رود.
وی یکی از مهمترین عوامل وضعیت دستمزدهای کنونی را ناشی از این دانست که ما در حوزه بازیگری ستاره نداریم و افزود: یک گروهی باید باشد که وظیفه پیدا کردن و شناسایی نیروهای با استعداد را انجام دهد تا این نیروها "چهره" شوند و ستاره ها در کشور محدود نباشند.
معاونت سینمایی حوزه هنری کشور با تاکید بر اینکه دستمزد بالای بازیگران معلول عوامل زیادی است، یادآور شد: بخش دیگری از این موضوع به دلیل رقابت ناسالمی است که در بعضی مواقع در حوزه سینما و در میان تهیه کنندگان وجود دارد.
سیاست گذاری دولتی برای واقعی شدن دستمزد بازیگران امکان پذیر نیست
نیرومند در زمینه چگونگی واقعی شدن دستمزدها در حوزه بازیگری عنوان کرد: اینکه یک آئین نامه در این زمینه تصویب شود در دنیا هم چنین چیزی خیلی وجود ندارد چرا که این موضوع یک جریان زنده است که در درون سینما وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه با سیاست گذاری "دولتی" و رسمی نیز این موضوع امکان پذیر نیست، خاطرنشان کرد: خود ساختار سینما باید این هوشمندی را داشته باشد که روی نیروهای جوان سرمایه گذاری کند تا این نیروها تبدیل به ستاره شوند وگرنه یک ساختار دولتی نمی تواند این کار را انجام دهد.
نظر شما