۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۰۴

در گفتگو با مهر عنوان شد:

تدوین لایحه مدیریت آسیبهای اجتماعی/ ارائه گزارش وضعیت اجتماعی توسط دولت

تدوین لایحه مدیریت آسیبهای اجتماعی/ ارائه گزارش وضعیت اجتماعی توسط دولت

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی به تدوین لایحه مدیریت آسیبهای اجتماعی بر اساس برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: طبق این برنامه دولت باید موظف شود سالانه و یا هر دو سال یکبار گزارشی از وضعیت اجتماعی کشور ارائه کند.

سید حسن موسوی چلک در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد کنترل آسیبهای اجتماعی در برنامه پنجم توسعه افزود: در سند چشم اندازه 20 ساله اصولی برای نهاد خانواده در نظر گرفته شده و همچنین کنترل آسیبها و توجه به ارکان خانواده جزء 5 اصل از قانون اساسی است .

به گفته وی ،به منظور اجرایی شدن سند چشم انداز، برنامه چهارم توسعه نوشته شد و برنامه پنجم توسعه نیز براساس تحلیلی از وضعیت کشور تدوین شده و طی پنج سال اولویتها مشخص و اجرایی می شود.

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی تاکید کرد: تقویت هویت ملی جوانان متناسب با آرمانهای اجتماعی، رفع دغدغه شغلی و آسیبهای اجتماعی آنان، ارتقاء شاخص های سلامت جسمی و روحی، ارتقاء امنیت اجتماعی، سامانبخشی مناطق حاشیه نشین، گسترش ادارات اجتماعی و ... از جمله موارد مندرج در برنامه پنجم توسعه است که برای اولین بار مد نظر قرار گرفته است.

موسوی به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فردی اشاره کرد و گفت: توسعه نظامهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فردی به عنوان بند مستقلی در برنامه پنجم آمده و این امر نشاندهنده توجه ویژه و اهمیت دادن به کنترل آسیبهای اجتماعی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه رویکرد توجه به آسیبهای اجتماعی در برنامه چهارم توسعه قوی نبوده افزود: براساس قانون اساسی، سند چشم انداز وهمچنین سیاستهای کلی نظام ایجاب می کند که از فرصت قانونی برنامه پنجم توسعه در جهت کنترل آسیبهای اجتماعی در کشور استفاده شایانی شود.

این مقام مسئول در سازمان بهزیستی با تاکید بر این که فراموش کردن آسیبهای اجتماعی امنیت اجتماعی ما را تهدید می کند اظهار داشت: انتظار داریم موضوعات دیگری در برنامه پنجم در نظر گرفته شود و در این خصوص هر اطلاعاتی که نیاز باشد را در اختیار مسئولان، مجلس، مرکز پژوهشها و کمیسیون اجتماعی قرار می دهیم.

به گفته موسوی، تدوین لایحه مدیریت آسیبهای اجتماعی کشور، سنجش شاخصهای سلامت اجتماعی، توسعه اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت، مشارکتهای سازمانهای غیر دولتی، قانونی شدن استقرار مددکار اجتماعی و روانشناس در دادگاههای خانواده، اسقرار مددکار اجتماعی و روانشناس در دادگاه اطفال به طوری که قاضی جز با نظر آنان حکم صادر نکند، تصویب برنامه های مرتبط با قضا زدایی و... از جمله مواردی است که باید در برنامه پنجم لحاظ شود.

 وی به تهیه گزارش از وضعیت اجتماعی کشور اشاره کرد و افزود: در برنامه پنجم توسعه دولت باید موظف شود سالانه و یا هر دو سال یکبار گزارشی از وضعیت اجتماعی کشور به مجلس، مسئولان و مردم ارائه کند.

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی گفت: برنامه پنجم توسعه فرصت خوبی برای توجه و کنترل آسیبهای اجتماعی است بنابراین آسیبهای اجتماعی نباید مورد غفلت واقع شوند.

کد خبر 1079369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha