به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود بیگلر با بیان اینکه وضعیت تولید و مصرف شیر در کشور با آن چیزی که باید تا پایان برنامه پنجم توسعه به حدود 160 کیلوگرم در سال برای هر فرد برسد فاصله زیادی دارد، افزود: در سال گذشته 5/9 میلیون تن شیر در کشور تولید شده که تنها 40 تا 50 درصد این میزان در صنایع شیر و فرآورده های آن استفاده می شود و بقیه آن به روشهای غیر صنعتی و سنتی، تولید و مصرف می شود.
وی با اشاره به اینکه تولید شیر در کشور طی چهار سال اخیر 44 درصد افزایش داشته اما سرانه مصرف شیر ایرانیان نزدیک به نصف سرانه مصرف در دنیا است، گفت: درحال حاضر در کشور غذاهای آماده و نوشیدنیهای مضر بسیار تبلیغ می شود به تبع آن برخی از مردم به سمت مصرف خوراکیهای غیر مفید روی می آورند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: میزان مصرف شیر جزء چهار شاخص توسعه یافتگی است و بهترین ماده غذایی که برای هر دوران سنی توصیه می شود، شیر است اما سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از سایر کشورهای اروپایی و حتی منطقه است.
بیگلر افزود: کشور ما در توسعه بخش کشاورزی و دامداری مشکل خاصی ندارد و باید با برنامه های جامع و مدون و هماهنگیهای میان بخشی میان وزارت بهداشت و سایر سازمانهای مرتبط این وضع را اصلاح کرد.
وی با تاکید بر گسترش و ترویج مصرف شیر در کشور به ویژه در مدارس، گفت: در کنار توسعه مصرف شیر باید مصرف نوشابه های گازدار را نیز به طور چشمگیریکاهش داد.
مطالعه الگوی مصرف در سال 79 تا 81 نشان می دهد 70 درصد خانوار کشور در تامین املاح به خصوص کلسیم در بانوان دچار مشکل هستند و در این مورد تفاوتی میان روستا و شهر وجود ندارد.
نظر شما