به گزارش خبرنگار مهر، فارغ التحصیلان بیکار دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در حال حاضر بالاترین نرخ بیکاری را در بین جوانان جویای کار کشور دارند به نحوی که حداقل نرخ بیکاری آنان بالای 20 درصد و دو برابر نرخ متوسط بیکاری کشور است. مهم ترین و کلیدی ترین چالش موجود در این بخش را می توان عدم مهارت و تخصص عملی کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی در تصدی مشاغل دانست.
مهارت؛ چالش فارغ التحصیل دانشگاهی
بر اساس این گزارش، صندوق بیمه بیکاری به عنوان ابزاری که در قالب آن تاکنون از کارگران و شاغلین اخراجی و بیکار شده حمایت مالی شده است، می تواند به عنوان محلی برای حمایت از بیکاران آماده ورود به بازار کار دانشگاهی محسوب شود.
اینکه صندوق بیمه بیکاری بتواند از کارجویان فارغ التحصیل بیکار دانشگاهی حمایت کند طی سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از فعالان بازار کار بوده است ولی همواره موانعی در این راستا وجود داشته است.
خوشبختانه طی روزهای گذشته 70 نفر از نمایندگان مجلس برای تحقق این امر(کمک مالی به فارغ التحصیلان دانشگاهی) دست به کار شده است به نحوی که در قالب جمع آوری 70 امضا توسط نمایندگان، طرحی مورد بررسی قرار خواهد گرفت که طی آن در قالب اجرای طرح هدفمندی یارانه ها از فارغ التحصیلان بیکار دانشگاهی تا زمان ورود به بازار کار و پیدا شدن شغل، حمایت مالی شود و به آنان مستمری پرداخت نمایند.
مجلسی ها دست به کار شدند
علی دهقان کیا در گفتگو با مهر با مناسب دانستن این طرح، گفت: جامعه کارگری از سالهای گذشته به این مسئله اعتقاد داشته است و بارها نیز خواسته ایم تا در قالب تقویت صندوق بیمه بیکاری، از معیشت افراد جویای کار حمایت شود.
عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران اظهار داشت: از طریق تقویت صندوق بیمه بیکاری باید از معیشت افراد در مقطعی که متاسفانه امنیت شغلی وجود ندارد حمایت شود چرا که جوانانی که اقدام به تشکیل خانواده می کنند در صورت به خطر افتادن امنیت شغلی و بیکار شدن باید از حداقل امنیت معیشتی در قالب صندوق بیمه بیکاری برخوردار شوند.
نقش دولت در صندوق بیمه بیکاری؟
دهقان کیا ادامه داد: در حال حاضر دولت در صندوق بیمه بیکاری هیچ سهمی ندارد و همه هزینه های آن از طریق پرداختی های کارفرمایان و کارگران تامین می شود. ادامه این روند باعث می شود تا کارفرمایان که با مشکلات زیادی در تامین هزینه های تولید روبرو هستند، نتوانند به تعهدات خود عمل کنند.
وی خاطر نشان کرد: دولت می تواند از طریق فروش نفت و اختصاص بخشی از بیت المال به تحقق این امر کمک کند و حال که در آستانه اجرایی شدن هدفمندی یارانه ها هستیم می توان در قالب آن برای توسعه این صندوق نیز برنامه ریزی کرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه کمک به فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار و افراد جویای شغل می تواند تبعات مثبت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به همراه داشته باشد، افزود: پیشنهاد می شود ابتدا تقویت برای کارگران بیکار آماده ورود به بازار کار انجام شود تا افراد بتوانند در راستای حفظ امنیت معیشتی از حداقلها برخوردار شوند.
دهقان کیا بیکاران را مستحق ترین افراد جامعه دانست که باید به آنان یارانه تعلق گیرد و تصریح کرد: پیشنهاد کمک دولت پیشنهاد به " تبنل پروری" نیست چون دولت می تواند کمکهای خود را به محض شاغل شدن افراد حذف کند.
تاکنون از طریق صندوق بیمه بیکاری پرداخت حقوق فقط برای افرادی صورت می گرفت که از شغل خود اخراج شده باشند که از این طریق تا حداکثر 24 ماه این جریان ادامه دارد.
نظر شما