۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۵۹

وزیر راه به بروکسل می‌رود

وزیر راه به بروکسل می‌رود

دبیر کل کریدور تراسیکا در دیدار با وزیر راه و ترابری جمهوری اسلامی ایران از وی دعوت کرد تا در اجلاس سرمایه گذاران خارجی در بروکسل حضور یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری ضمن خوش آمد گویی به دبیر کل تراسیکا(اروپا – قفقاز – آسیا) اظهار داشت: در ایران تعدادی کریدور وجود دارد که برای عبور ترانزیت استفاده می شوند و مهم ترین آنها کریدور شمال به جنوب است که از بندر عباس به تهران- قزوین- رشت-آستارا و به مسکو می رود و مسیر جدیدی را از طریق بندر عباس- بافق-گرگان و برکت در ترکمنستان، قزاقستان و روسیه خواهیم ساخت.

وی به کریدور سومی که قرار است بین ایران- افغانستان-تاجیکستان-قرقیزستان و چین ایجاد شود اشاره و بیان کرد: در این راستا قرار بود اجلاس پنج جانبه¬ای تشکیل شود که به علت امور جاری قرقیزستان به تعویق افتاد. این کریدور از چین شروع و پس از عبور از قرقیزستان وارد تاجیکستان و حدود 200 کیلومتر وارد خاک افغانستان و سپس وارد ترکمنستان و از مرز سرخس وارد ایران و بعد وارد ترکیه می شود و در نهایت به اروپا می رود.

همچنین کریدور چهارمی نیز از چین- تاجیکستان - ترکمنستان و مستقیم از سرخس وارد چابهار می شود.

بهبهانی در ادامه تصریح کرد: در واقع ایران مرکز عبور ترانزیت و دروازه بین شرق و غرب است از این رو بسیار خوشحال هستیم که کریدورهای ایران به عنوان محور تراسیکا پذیرفته شده است.

وزیر راه و ترابری با اعلام آمادگی همه جانبه در راستای گسترش همکاری با تراسیکا عنوان کرد: وجود جاده، امنیت و مردم خوب موجب می شود که همه از خاک ایران رد شوند. ما در ایران به دلیل شرایط مطلوب آب و هوایی آمادگی داریم تا همایش ها و گردهمایی های تراسیکا را برگزار کنیم و تنها کشوری هستیم که 5800 کیلومتر ساحل آبی، 7 بندر بزرگ در خلیج فارس و 4 بندر بزرگ در دریای خزر داریم و هیچ کشوری در اروپا و آسیا با این شرایط وجود ندارد.

همچنین در این دیدار شهریار افندی زاده معاون وزیر راه و ترابری و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: ایران در خرداد ماه سال 88 به عضویت کریدور تراسیکا در آمد که خوشبختانه در جلساتی که در کشورهای مختلف در این باره برگزار شد، حضور یافته و در آخرین جلسه نقشه های راه های ایران به کریدور تراسیکا افزوده شد.

وی با بیان اینکه حضور دبیر کل تراسیکا در ایران موجب گسترش روابط بین کشورهای عضو تراسیکا خواهد شد، افزود: علاوه بر راه ها، پروژه های ریلی گسترده ای را در برنامه خود در نظر گرفته ایم و سعی داریم با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان برای عبور کالاهای ترانزیت تعامل داشته باشیم، چراکه دکتر بهبهانی تاکید زیادی بر گسترش ترانزیت از ایران دارند.

در ادامه این نشست، ساتی بالدیف دبیر کل کریدور تراسیکا ضمن تبریک به ایران برای عضویت در این کریدورگفت: هدف ما در تراسیکا، نزدیک کردن ملتهاست. من با کارشناسان کشور شما آشنا هستم و این حضور موجب شناخت بهتر از ایران شد.

وی افزود: ما روی پروژههایی کار می کنیم که راه بین قفقاز و اروپا را تسهیل می کند. این موجب بهتر شدن عبور از مرزها، کوتاه تر شدن مسیرها و شکل گیری بهتر شرایط عبور است.

دبیر کل کریدور تراسیکا به مشکلات موجود اشاره و بیان کرد: ساختن زیر ساخت ها برای کریدورهای بین المللی مشکلی است که ما با آن رو به رو هستیم و این موضوع درکشورهای ازبکستان، قزاقستان و کشورهای دیگر همچون ترکیه با مشکلاتی مواجه است که امیدواریم این مشکلات با همکاری یکدیگر برطرف شود.
 
وی ضمن دعوت رسمی از وزیر راه و ترابری ایران برای حضور در نشست سرمایه گذاران خارجی در بروکسل گفت: راه ابریشم، نزدیک ترین راه برای رسیدن به شرق آسیاست. ایران در وضعیت خوبی قرار دارد و با توجه به مناسبات خوب کشور ایران با ترکمنستان، تعامل و همکاری بیشتری در راستای تحقق شرایط مساعدتر عبور و مرور ایجاد کنید.

دبیر کل کریدور تراسیکا خاطر نشان کرد: سریع ترین راه، از چابهار به غرب چین است و اگر دو کریدور پیشنهادی شما از افغانستان به ترکمنستان ساخته شود، مشکل رانندگان ایران و ترکمنستان در سرخس حل خواهد شد. در چند کریدور پیشنهادی مسیر ایران که از آذربایجان عبور می کند، مناسب است و با محوری که از جنوب شرق می آید مناسب تر شده و راه را 40 تا 50 روز کوتاه تر می کند.

دبیر کل کریدور تراسیکا در طول سفر خود به ایران از پایانه مرزی و ایستگاه مرزی سرخس و فرودگاه امام خمینی (ره) بازدید کرد.

برنامه کریدور تراسیکا در ماه می 1993 میلادی در نشست وزرای حمل و نقل و تجارت هشت کشور عضو (پنج کشور جمهوری آسیای میانه و سه جمهوری قفقاز) در بروکسل ارائه شد که طی آن یک کریدور حمل و نقل شرق – غرب از طریق دریای سیاه – جمهوری قفقاز – دریای خزر و آسیای میانه، میان اروپا و آسیای میانه تعریف شد.

تراسیکا به عنوان مسیری که کمترین هزینه و زمان را برای اتصال جمهوری‌های آسیای میانه به بازارهای جهانی و بنادر اروپایی دارد، معرفی شده است.آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، بلغارستان، مولداوی، مغولستان، رومانی، ترکیه، اوکراین و ایران اعضای تراسیکا هستند.

پیشنهادات مطرح شده توسط جمهوری اسلامی ایران در دبیرخانه دایمی کمیسیون تراسیکا ثبت شد که در اجلاس آتی تراسیکا بررسی می‌شود و پس از تصویب پروژه‌های اولویت دار، اعتبارات مورد نیاز توسط کمیسیون اروپا تأمین می‌شود.
کد خبر 1080197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha