به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، کاکایی ظهر دوشنبه در مراسم بزرگداشت حسین منزوی افزود: به این معنی که این شاعر با پنهان کردن رفتاری ملایم و نرم در پشت زبان شعری خود، به شیوه ای محاسبه گرانه منطقی و فلسفی مخاطب را قانع می کند.
وی ادامه داد: غزل امروز غزلی حسی و عاطفی است و ناپختگی و خامی در آن بیداد می کند و شلختگی های زبانی و ارتباط های مقطعی بین مخاطب و شاعر ایجاد می شود لذا به این نوع اقناع نیازمند است.
این شاعر و ترانه سرا افزود: غزل منزوی به صورت یک رفتار مسلسل وار عقلانی و پنهان در می آید که نه تنها باعث آزار مخاطب نمی شود بلکه او را قانع می کند.
کاکایی ادامه داد: شاعران جوان باید بدانند که پشت پرده لفافی های شاعران، نیروهای مستتر و مخفی، پنهان است که از آنها منزوی ها را می سازد.
وی با بیان اینکه استحکام معنی و لفظ از دیگر ویژگی های منحصر بفرد شعر منزوی است، افزود: غزل منزوی از جمله نوادر غزلیات روزگار ماست که در آن اهتمام جدی برای استحکام لفظ و معنا و تلفیق این دو با یکدیگر صورت گرفته است.
این شاعر و ترانه سرا با بیان اینکه اگر غزل منزوی در دهه 30 عرضه شده بود، حداقل 50 سال سیطره کاملی بر تمام حوزه های غزل داشت، افزود: در فضای متلاطمی که فضای غزل نبود و شعر چندین جهت و جریان متفاوت داشت، توانست غزل را زنده کند و مورد اقبال قرار گرفتن اشعار او شرایط خاصی داشت که به شخصیت خود منزوی مربوط می شود.
کاکایی در ادامه با اشاره به بی تکلفی و روان بودن شعر منزوی گفت: تسلط منزوی در شعر محاوره، یک فرمول علمی است و تنها کسی می تواند اشعاری چون اشعار منزوی خلق کند که در آهنگ حجایی کلام و رعایت آهنگ تکیه ای و تلفیق این دو با یکدیگر به تبحر برسد.
نظر شما