به گزارش خبرنگار مهر در قم، حسن صبوری قبل از ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران به تشریح حوزه خدمات شهری شهرداری پرداخت و گفت: حوزه خدمات شهری شهرداری قم با 160 وظیفه کاری، یکی از پرکارترین حوزههای در شهرداری میباشد که در تمام طول شبانه روز به صورت 24 ساعته به شهروندان و زائران استان قم خدمات رسانی میکند.
وی با بیان اینکه قم شهری است که زائرپذیری بالایی دارد، عنوان کرد: ورود زائر به شهر قم به خصوص در روزهای سهشنبه و جمعه بسیار زیاد است و در طول سال نیز اعیاد و مراسمهای مذهبی در این شهر به صورت گسترده برپا میشود، به همین دلیل کار حوزه خدمات شهری و ارائه خدمات به شهروندان و زائران این شهر همواره با مشکلاتی توأم بوده است.
صبوری، مساحت معابر و حوزه رفت و روب شهری در قم را 17میلیون مترمربع اعلام کرد و افزود: روزانه توسط هر فرد 620 گرم، هر خانوار 2 و نیم کیلوگرم و روی هم 620 تن زباله در شهر تولید میشود که حوزه خدمات شهری با 2 هزار نیرو به جمع آوری زباله میپردازد.
وی اعتبار هزینه شده در خصوص جمعآوری زباله و رفت و روب شهری را سالانه 18 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: 16 میلیارد تومان آن توسط بخش خصوصی و مابقی توسط شهرداری هزینه میشود.
مدیر معاونت خدمات شهری استان قم با اشاره به وسعت مساحت شهر قم اظهار داشت: به دلیل وسعت حوزه خدمات شهری، کمبود نیرو و اینکه قم جزء کلان شهرهای کشور به شمار میرود؛ باعث شده تا تمامی زبالهها رأس ساعت 9 شب جمع آوری نشود و این کار توسط 180 وسیله حمل و نقل اعم از خاور، نیسان و دستگاه پرس در طول ساعات 9 شب تا 6 صبح در شهر قم اجرا شود.
جلب مشارکت مردمی مهمترین سیاست خدمات شهری است
وی بر جلب مشارکت مردمی در امر نظافت شهری تأکید کرد و گفت: یکی از سیاستهای شهرداری قم جلب مشارکتهای مردمی است چرا که هزینه نظافت شهری از محل عوارض شهرداری تأمین میشود که با مدیریت و جلب مشارکت مردم در این حوزه میتوان هزینهها را کاهش داد و در بخش دیگری همچون زیباسازی شهر این بودجه را هزینه کرد.
صبوری در خصوص دیگر سیاستهای پیش روی حوزه خدمات شهری ابراز داشت: تقویت مشارکتهای مردمی، افزایش کیفیت در بحث رفت و روب و جمعآوری زباله، تقویت بخش نظارت بر عملکرد مجموعههای خدمات شهری با جذب نیروی بیشتر و تعامل با مردم، آموزش پرسنل بخش خصوصی و شهرداری و به طور کلی بازنگری و اصلاح روشهای موجود در جهت کاهش هزینهها از جمله سیاستهای پیش روی خدمات شهری میباشد.
وی در ارتباط با بحث سد معبر به خصوص در هسته مرکزی شهر گفت: رفع مشکل سد معبر به تنهایی از عهده شهرداری بر نمیآید و دیگر سازمانهای از جمله نیروی انتظامی، اداره کار و امور اجتماعی و اداره بهداشت باید در این زمینه همکاری داشته باشند، کما اینکه شهرداری افرادی با لباس متحدالشکل و آرم مخصوص را مأمور جمع آوری دست فروشان و رفع سد معابر شهری قرار داده است.
وی در ادامه به بر شمردن انواع سد معبر پرداخت و گفت: وانتهای میوه فروش، چرخیها، دستمال فروشان پشت چراغ قرمز و کودکان فال فروش همه از مصادیق سد معبر به حساب میآیند و باید گفت که پیادهروها و معابر شهری تماما در تملک شهرداری است که هیچ کس حق استفاده شخصی از آنها را ندارد و باید در اختیار تمام شهروندان باشد.
صبوری حوزه خدمات شهری را شامل شش سازمان آتش نشانی، بازیافت زباله، فضای سبز شهری، کشتارگاه، میادین میوه و ترهبار و بهشت معصومه(س) عنوان کرد و گفت: مردم میتوانند هر گونه شکایات، انتقاد و پیشنهاد را با تلفن 137 در میان بگذارند.
وی در خصوص صدور مجوز برای ایستگاههای صلواتی در سطح شهر بیان داشت: بسیار دیده شده که متولیان ایستگاههای صلواتی بعد از پرچیدن ایستگاه پسماندهای زباله زیادی را در معابر برجای میگذارند، که از این پس تنها به هیئاتی که مورد تأیید و ثبت شده در فرمانداری قم باشند، مجوز داده میشود و در صورت مشاهده زبالههای جمع آوری نشده توسط متولیان ایستگاههای صلواتی برای بار بعدی به آنها مجوز داده نخواهد شد.
سرانه فضای سبز در قم افزایش مییابد
صبوری از توسعه سرانه فضای سبز شهری برای هر فرد از 14.43 متر مربع به 25 متر مربع برای هر فرد خبر داد و گفت: برای این منظور هزار و 400 هکتار زمین مورد نیاز است که این کار در طی 2 سال آینده اجرا خواهد شد.
قم - خبرگزاری مهر، مدیر معاونت خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به اینکه قم یکی از کلان شهرها و از شهرهای زائرپذیر کشور است، بیان داشت: روزانه 620 تن زباله خانگی در قم تولید که توسط مأموران شهرداری جمع آوری میشود.
کد خبر 1080338
نظر شما