به گزارش خبرگزاری مهر، روز 12 اردیبهشت بار دیگر پس از گذشت سالها از حادثه تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 بار دیگر وحشت نیویورک را فرا گرفت.
کشف یک خودروی مشکوک در میدان تایمز نیویورک موجب وحشت مقامات آمریکایی شد به طوری که نیروهای امنیتی در کمترین زمان ممکن اقدام به تخلیه این محل کردند.
کمی پس از انتشار این خبر اعلام شد که عامل بمبگذاری شخصی پاکستانی الاصل بنام "فیصل شهزاد" که از خانواده های مرفه پاکستانی است و با ویزای تحصیلی وارد آمریکا شده عامل این حادثه بوده است.
در پی این رویداد هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا پاکستان را مورد خطاب قرار داد و نسبت به عواقب چنین رویدادی برای آن کشور هشدار داد و این نحوه برخورد روابط دو کشور را دچار تنش کرده و افکار عمومی پاکستان در دو حوزه محافل سیاسی- نظامی و رسانه ای را بر انگیخته است.
واکنش محافل نظامی- سیاسی
کارشناسان نظامی، رهبران سیاسی و مذهبی و نمایندگان مجلس در واکنش به تهدیدات اخیر هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، آنرا تهدیدی توخالی توصیف کرده تاکید کردند که این حادثه صرفاً برای اعمال فشار علیه پاکستان صحنه سازی شده و لذا دولت نباید رفتار مدافعانه نشان دهد. ارتش و ملت پاکستان رفتار دفاعی را در پیش نخواهد گرفت و آمریکا بشدت شکست خواهد خورد.
ژنرال بازنشسته میرزا اسلم بیگ فرمانده اسبق نیروی زمینی پاکستان قضیه میدان تایمز را با حملات بمبئی یکسان دانست و تهدید آمریکا را نشانه صحنه سازی دانسته که برای بالابردن وجهه ارتش و ملت آمریکا انجام گرفته است. آمریکا با توجه به نقش زمامداران پاکستانی این نوع بیانیه ها را صادر می کند اما ارتش و مردم پاکستان اهداف آنها را به خاک خواهند مالید.
ژنرال بازنشسته حمید گل رئیس اسبق سازمان اطلاعات نیروهای مسلح پاکستان تهدید کلینتون را نشانگر اهداف باطنی آمریکا و تهدید توخالی دانست و گفت: اگر پاکستان سیاست خود را تجدید نظر نماید آمریکا جای پناهی در منطقه نخواهد داشت.
رهبران مذهبی تهدید آمریکا را در جهت بهانه جویی برای خنثی ساختن قدرت هسته ای پاکستان و ناشی از ترسویی رهبران پاکستان دانستند.
لیاقت بلوچ دبیر کل جماعت اسلامی، قاری زوار بهادر دبیر کل جمعیت علمای پاکستان و پروفسور ساجد میر رهبر جمعیت مرکزی اهل حدیث آنرا تهدیدی به ملت پاکستان و حادثه میدان تایمز نیویورک را صحنه سازی آمریکا دانستند.
محافل رسانه ای
روزنامه های پاکستانی نیز اظهارات کلینتون را که طی آن، وزیر امور خارجه آمریکا تهدید نموده که در صورتی که آمریکا ردپای هرگونه حمله تروریستی علیه این کشور (آمریکا) را در پاکستان پیدا نماید عواقب خطرناک برای پاکستان خواهد داشت.
روزنامه انگلیسی زبان نیشن نیز در این باره می نویسد: همزمان با ورود یک تیم شامل مامورین سازمان تحقیقات فدرال آمریکا (FBI) به پاکستان برای انجام تحقیقات در حادثه نافرجام بمب گذاری در شهر نیویورک، یک مقام ارشد مجری قانون آمریکا گفت: فیصل شهزاد پول نقد فراوانی را از پاکستان با خود به آمریکا آورده بود.
سرمقاله روزنامه مهم انگلیسی زبان نیشن تحت عنوان "یک سناریوی هشداردهنده" چاپ گردیده که طی آن، اظهارات کلینتون را غیر دیپلماتیک و غیرموجه، بیش از حد تند و غیرقابل قبول خواند و سرمقاله مزبور خواستار اعتراض رسمی و شدید دولت علیه دولت آمریکا شده است.
این روزنامه در مطلب دیگری در این باره می نویسد: قضیه عمدی میدان تایمز نیویورک سناریویی را به وجود خواهد آورد که اجازه ورود تعداد بیشتری از نیروهای آمریکا به داخل خاک پاکستان خواهد داد و باعث خواهد شد تا آمریکا با استفاده از زور بیشتری کنترل و دارائیهای هسته ای ما را به دست گیرد.
این روزنامه با طرح این پرسش ها که؛ چرا هیچ انفجاری رخ نداد؟ چرا فیصل شهزاد خیلی فوری به دام افتاد و اعتراف کرد و آمریکا بدون تاخیر اعزام نظامیان بیشتر به پاکستان را مطرح نمود؟ و "سیا" خواستار حملات بیشتری توسط جنگنده های بدون سرنشین علیه پاکستان شد؟ و اینکه چرا دولت و رسانه های آمریکا هیچگونه توجهی به رابطه فیصل شهزاد با روحانی یمنی و تکذیب علنی طالبان پاکستان نسبت به هرگونه ارتباط با وی مبذول ننموده اند؟ از اساس این رویداد را توطئه علیه پاکستان می دانند.
روزنامه نیوز نیز در مقاله ای تحت عنوان "پلیس خوب، پلیس بد" از دولت خواسته تا تهدید وزیر امور خارجه آمریکا علیه پاکستان را جدی تلقی کند.
سرمقاله مزبور می گوید: آمریکا راههای بسیاری جهت ناآسوده ساختن زندگی برای مردم پاکستان در اختیار دارد.
سرمقاله روزنامه انگلیسی زبان ناسیونالیسم هرالد تربیون تحت عنوان "پاکستان بیدار شو" اظهارات کلینتون را تند و تهدید کننده به پاکستان نامیده و محکوم نموده و اظهارات کلینتون را نوعی تلاش آمریکا مبنی بر باج گیری از پاکستان به منظور تسلیم حقیرانه جهت اجرای دستور آمریکا در جنگ آن کشور علیه تروریسم خوانده است.
سرمقاله مزبور می گوید: گروه سه گانه شامل سازمان آمریکایی "سیا"، سازمان اطلاعات هندی "را" و سازمان جاسوسی اسرائیل "موساد" می خواهد پاکستان را به یک میدان کارزار در حال آتش و خونریزی برای جنگ داخلی مبدل سازد. سازمان "سیا" به صورت تهاجمی جهت ایجاد لیبرایسم و سکولاریسم در پاکستان مشغول تامین مالی است تا اسلام را ریشه کن سازد.
نظر شما