به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، علی اصغر طوسی عصر دوشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: دام دومین سرمایه ملی کشور پس از نفت را تشکیل می دهد و قسمت اعظم اقتصاد و سلامت کشور بر پایه سلامت دام و فرآورده های دامی حاصل از آن است.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان رضوی گفت: هرگونه سهل انگاری در انجام مراحل مختلف درمانی ومایه کوبی دام ها عواقب خطرناکی برای اقتصادوسلامت جمعه داشته ، لذا دامپزشکی استان تمامی تلاش خود را برای مهار بیماری های مشترک بین انسان ودام وبیماری های واگیردامی با انجام عملیات مختلف به کارمی بندد.
وی افزود: طی سال 1388، بیش از 27 میلیون نوبت سرمایه کوبی دام های سبک و سنگین استان توسط اکیپ های بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی در اقصی نقاط استان به انجام رسیده است که این رقم نسبت به سال قبل از رشدی معادل 10 درصد برخوردار بوده است.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی استان از اجرای طرح های کاهش اثرات سوء خشکسالی، پیش گیری تب کریمه و کنگو و طرح جامع مبارزه با بیماری های انگلی این اداره درسال گذشته خبرداد و افزود: با توجه به لزوم حمایت از دامداران، اداره کل دامپزشکی استان طی سال قبل، بیش از 12 میلیون ودوز واکسن های بروسلوز، تب برفکی، آنترتوکسمی، آگالاکسی ودوگانه طیور را نیز به صورت رایگان در جمعیت دام وطیور استان تزریق کرده است.
طوسی با اشاره به بروز کانون های تب برفکی در استان، این بیماری را بیماری مسری بین دام ها خواند و از دامداران خواست تا با رعایت موارد قرنطینه ای و دستورالعمل ممنوعیت حمل ونقل دام ها سرمایه دامی خود ومنطقه را ازاین بیماری مصون بدارند.
وی خاطر نشان کرد: واکسن جدید موثرعلیه سویه جدید تب برفکی که به سویه اهندی معروف است نیز توسط سازمان دامپزشکی کشور تهیه شده وبه محض ابلاغ دستورالعمل آغاز فاز 21 ماه کوبی سراسری تب برفکی، اقدامات لازم از سوی دامپزشکی استان برای رسیدن به پوشش ایمنی مطلوب صورت خواهد گرفت.
نظر شما