به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، احمد صادقی ظهر دوشنبه در جریان دومین همایش علمی بهسازی و بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری و سکونتگاه های غیر رسمی در شیراز افزود: در برنامه پنجم طراحی شده که 16 درصد از بافتهای فرسوده احیا شود که تا پایان این برنامه با احتساب هفت درصدی برنامه چهارم میزان این احیا در بافتهای فرسوده به حدود 23 درصد خواهد رسید.
وی با اشاره به مشکلات و موانع این عقب ماندگی در برنامه نیز عنوان کرد: بررسی ها نشان می دهد علت اصلی این وضعیت عدم حضور گسترده و مشارکت پایدار مردم است و در عین حال عدم سرمایه گذاری در برنامه های اول، دوم و سوم نیز از جمله علل این وضعیت به شمار می رود.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه های دولت، مردم محور اصلی و نقطه اتکا و همچنین موتور محرکه احیای بافتهای فرسوده محسوب می شود، افزود: دولت تلاش می کند بستری را فراهم کند تا بر اساس آن مشارمت پایدار مردرم محقق شود و این بستر را می توان شامل تسهیلات ویژه، تخفیف عوارض پروانه ساختمانی و... دانست.
وی از تخفیف عوارض صدور پروانه ساختمانی به عنوان یکی از این بسترها یاد کرد و افزود: در اکثر شهرهای کشور تخفیف مذکور حدود 50 درصد بوده و در برخی دیگ از شهرها تا 100 درصد نیز می رسد.
صادقی با تصریح اینکه دو بسته دیگر نیز برای این بخش طراحی شده که تاثیر مثبتی را در احیای بافتهای فرسوده بر جای می گذارد، عنوان کرد: یکی از این بسته ها کمک بلاعوض برای تجمیع پلاکهای ریزگانه است.
وی توضیح داد: در بافتهای فرسوده پلاکهایی وجود دارد که 40، 50 و یا 60 متری هستند که امکان ساخت و ساز برای هریک از این پلاکها به صورت مجزا وجود ندارد از این رو طرحی در دست بررسی است تا این ریزگانه ها تجمیع شود و برای ساخت هر واحد نیز دو میلیون تومان بلاعوض پرداخت شود.
معاون وزیر مسکن از کمک برای ودیعه اسکان موقت نیز به عنوان یکی دیگر از این بسته ها یاد کرد و افزود: یک انبوه ساز و یا مسکن ساز وقتی وارد این بافتها می شود برای کارهای خود باید واحدهای مسکونی را تملک کند که در این صورت بخش اعظمی از سرمایه را باید برای تملک پرداخت کند از این رو بحث ودیعه اسکان موقت مورد بررسی قرار گرفت تا به مالکینی ودیعه ای برای اجاره ساختمانی پرداخت شود تا سرمایه گذاری بتواند کارها و پروژه های خود را دنبال کند.
صادقی همچنین از اطلاع رسانی و فرهنگسازی به عنوان یکی دیگر از مواردی برشمرد که در حوزه احیای بافتهای فرسوده نقش پر رنگی دارد و افزود: بیش از 30 درصد از جمعیت 8.5 میلیون نفری که در این بافتها سکونت دارند اطلاع کاملی از امکانات و تسهیلات در نظر گرفته شده برای نوسازی و احیای بافتهای فرسوده ندارند که برای این امر نیز برنامه های مختلفی نظیر درج آگهی، نشستهای رسانه ای، تهیه انیمیشنهای مختلف و... پیش بینی شده است.
نظر شما