۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۳۴

هشدار/

پیشتازی بیماریهای قلبی و عروقی در لرستان/عادات بد غذایی را فراموش کنید!

پیشتازی بیماریهای قلبی و عروقی در لرستان/عادات بد غذایی را فراموش کنید!

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالیکه مردم استان لرستان سالهاست به عادات بد غذایی از جمله استفاده بیش از حد از گوشت قرمز و غذاهای چرب خو گرفته اند که آمارها حکایت از رشد بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ بر اثر این بیماریها در این استان دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، با توجه به توسعه بخش دامپروری در استان لرستان غذاهای طبخ شده در این استان در طول ماه هیچ گاه خالی از گوشت نبوده اند که وضعیت کنونی استفاده از گوشت قرمز زنگ خطر را در این استان به صدا درآورده است.

در حالیکه با پیشرفت علم بیماریهای واگیردار در سراسر دنیا کنترل شده اند ولی آنچه امروز سلامت انسانها را در معرض خطر قرار داده است استفاده از رژیم ها و عادات بد غذایی است به طوریکه استفاده از غذاهای فوری در دنیای پرمشغله امروز خود به معضلی که سلامت انسانها را تهدید می کند تبدیل شده است.

این در حالی است که در استانی مانند لرستان با توجه به عادات دیرینه مردم این منطقه استفاده از غذاهای چرب و گوشت قرمز همواره مرسوم بوده است که رشد پدیده چاقی و بیماریهای قلبی و عروقی در سالهای اخیر دست اندرکاران امر سلامت را نگران کرده است.

عمده ترین علت مرگ و میر در ایران؛ بیماریهای قلبی و عروقی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در جلسه شورای سلامت استان در سخنانی با بیان اینکه امروزه بیماریهای واگیردار تا حدودی کنترل شده است، افزود: این در حالی است که وضعیت بیماریها در کشور و در دنیا به سمت بیماریهای غیرواگیردار رفته است.

اردشیر شیخ آزادی با بیان اینکه در حال حاضر 43 درصد بیماریها در دنیا غیرواگیردار است، افزود: این در حالی است که تا 10 سال آینده این رقم به حدود 60 درصد کل بیماریها می رسد.

وی یکی از مهم ترین راههای مقابله با این بیماریها را پیشگیری اولیه دانست و گفت: در حال حاضر بیش ترین علت مرگ و میر در کشور ما بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی است که حدود 37 درصد مرگ و میرها را به خود اختصاص داده است.

یک سوم مرگ و میرها در لرستان بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به وضعیت لرستان در این زمینه، عنوان کرد: از شش هزار و 492 مرگ رخ داده طی سال 87 در لرستان بیش از دو هزار و 733 مرگ مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی بوده است.

شیخ آزادی ادامه داد: این در حالی است که سرطان با 790 مورد و حوادث غیرعمدی با 734 مورد در رتبه های بعدی مرگ و میر در این استان قرار دارند.

زنان و مردان لرستانی کمتر از میانگین کشوری عمر می کنند

وی با یادآوری اینکه شاخص امید به زندگی در لرستان از میانگین کشوری پایین تر است، یادآور شد: در حالیکه میانگین امید به زندگی در مردان در کشور 71.7 سال است که این شاخص در مردان لرستانی 69 سال می باشد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان ادامه داد: این در حالی است که شاخص امید به زندگی در زنان لرستانی 70.4 سال است در حالیکه میانگین کشوری در این زمینه 73.6 سال می باشد.

سرطان معده، شایع ترین نوع سرطان در استان لرستان

شیخ آزادی با اشاره به روند ابتلا به سرطان در استان لرستان گفت: در سال 87 بیش از یک هزار و 156 مورد سرطان در استان لرستان در میان مردان به وقوع پیوسته که شایع ترین این سرطان ها نیز به ترتیب سرطان معده، سرطان پوست و سرطان مثانه بوده است.

وی همچنین با بیان اینکه در زنان لرستانی نیز سرطان معده در رتبه دوم شایع ترین سرطان ها پس از سرطان سینه قرار دارد، یادآور شد: از مجموع یک هزار و 900 مورد سرطان رخ داده در این استان سرطان معده در رتبه نخست قرار گرفته است.

ارتباط برنامه غذایی و شیوع سرطان در لرستان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با یادآوری اینکه میانگین کشوری در زمینه بروز سرطان برای هر 100 هزار نفر 100 نفر است، افزود: این در حالی است که در لرستان این رقم برای هر 100 هزار نفر 106 نفر می باشد.

شیخ آزادی با تاکید بر اینکه این وضعیت به شیوه زندگی در این استان بازمی گردد، خاطر نشان کرد: برنامه غذایی تاثیر بسیار زیادی در بروز این بیماریها دارد.

وی تصریح کرد: مطابق بررسی ها در مناطقی که میزان استفاده از سبزیجات، غذاهای دریایی و میوه جات زیاد است میزان سرطان کمتر گزارش شده است.

نصف مردم لرستان کمتر از چهار روز در هفته سبزیجات مصرف می کنند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به آمارگیری تصادفی در زمینه عادات غذایی در لرستان، عنوان کرد: با توجه به بررسیهای انجام شده بر روی یک هزار نفر از جامعه آماری تنها 42 درصد مردم لرستان به صورت روزانه سبزیجات مصرف می کنند.

شیخ آزادی ادامه داد: این در حالی است که بیش از نصف مردم استان لرستان کمتر از چهار روز در هفته سبزیجات مصرف می کنند.

64 درصد مردم لرستان در طول هفته ماهی مصرف نمی کنند

وی همچنین با اشاره به وضعیت مصرف ماهی در لرستان، بیان داشت: 64 درصد مردم لرستان در طول هفته اصلا ماهی مصرف نمی کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با بیان اینکه 27.6 درصد مردم این استان تنها یک بار در هفته ماهی مصرف می کنند که این میزان هم کافی نیست، ادامه داد: در مجموع بیش از 91.6 درصد مردم استان لرستان یا اصلا ماهی مصرف نمی کنند یا در طول هفته تنها یک بار مصرف می کنند که این میزان هم تاثیر گذار نیست.

شیخ آزادی با اشاره به وضعیت مصرف ماهی در کشور، ادامه داد: 52 درصد مردم ایران نیز اصلا در طول هفته مصرف ماهی ندارند.

زنگ خطر در لرستان؛ 75 درصد مردم از روغن جامد استفاده می کنند

وی همچنین به نوع روغن مصرفی توسط لرستانیها اشاره کرد و گفت: 75 درصد مردم استان لرستان روغن نباتی جامد مصرف می کنند که این امر با توجه به اینکه روغن نباتی جامد دارای چربیهای اشباع شده است زنگ خطری برای این استان به حساب می آید.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به تاثیر استفاده از روغن های جامد در وقوع بیماریهای قلبی و عروقی، یادآور شد: وضعیت فعلی استفاده از روغن جامد در این استان جای تاسف دارد.

کلسترول خون لرستانی بالاتر از میانگین کشوری است

وی همچنین به وضعیت گلسترول خون در این استان اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر میزان کلسترول خون در مردان لرستانی بالاتر از میانگین کشوری است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان افزود: این در حالی است که وضعیت در زنان لرستانی بدتر از مردان این استان است که واقعا این روند جای تامل دارد.

فشار خون لرستانیها بالاتر از میانگین کشوری

شیخ آزادی با اشاره به وضعیت فشار خون در این استان، یادآور شد: فشارخون لرستانیها در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر است.

وی با بیان اینکه فشارخون بالا سبب بیماریهای قلبی و عروقی در افراد می شود، عنوان کرد: در بررسی های انجام شده از هزار نفر لرستانی حدود 20.7 درصد از این افراد در نرم سنی 15 تا 64 سال دارای فشار خون بوده اند.

50 درصد افراد بالای 25 سال در لرستان به نوعی چاق هستند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان همچنین به وضعیت وزن و چاقی در لرستان اشاره و خاطر نشان کرد: بررسی های نشان می دهد که حتی در میان افراد 15 تا 25 ساله لرستانی نیز 22 درصد چاقی وجود دارد.

شیخ آزادی با بیان اینکه هر چه سن بالاتر می رود میزان چاقی افزایش می یابد، ادامه داد: در بررسیهای انجام شده در سطح هزار لرستانی به عنوان یک جامعه آماری حدود 50 درصد افراد بالای 25 سال چاق هستند.

تنها 33 درصد لرستانیها در طول روز 10 دقیقه ورزش می کنند

وی با اشاره به شاخص ورزش در این استان، افزود: با توجه به بررسیهای انجام شده 48 درصد مردان لرستانی و 18 درصد زنان لرستانی در روز 10 دقیقه ورزش می کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با بیان اینکه در مجموع 33 درصد لرستانیها در روز 10 دقیقه ورزش دارند، خاطر نشان کرد: زنان لرستانی نسبت به میانگین کشوری از تحرک کمتری برخوردار هستند.

شیخ آزادی ضمن هشدار نسبت به افزایش بیماریهای قلبی و عروقی در این استان، خاطر نشان کرد: به طور قطع اگر امروز در این زمینه پیشگیریهای لازم صورت نگیرد در آینده از عهده هزینه های سرسام آور درمان برنخواهیم آمد.

به هر حال به نظر می رسد تضمین سلامتی جامعه در گرو توجه ویژه به شیوه زندگی و عادات غذایی است پس بهتر است از همین امروز به فکر تغییر در عادات بد غذایی و گنجاندن ورزش روزانه در برنامه های خود در راستای زندگی سالم و به دور از بیماری باشیم.

کد خبر 1081208

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha