۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۴۸

در گفتگو با مهر؛

موانع اصلی اعزام نیروی کار به خارج اعلام شد

موانع اصلی اعزام نیروی کار به خارج اعلام شد

دبیر انجمن صنفی کاریابیهای بین المللی کشور موانع اصلی اعزام نیروی کار به خارج از کشور را اعلام کرد.

حسن کرباسی در گفتگو با مهر از تدوین دستورالعملی برای موسسات کاریابی خبر داد که طی آن اگر کاریابیها نتوانند در مدت زمان مشخص برای متقاضیان کار، شغل مناسبی پیدا کنند این مسئله قابل اعلام باشد تا از این طریق کاریابیها مکلف شوند شرایط درج آگهی برای افراد را فراهم کنند.

دبیر انجمن صنفی کاریابیهای بین المللی کشور همچنین در بحث اعزام نیروی کار به خارج نیز با بیان اینکه کشور ما در تمام سطوح علمی رتبه های اول جهانی را دارند، اظهار داشت: هم اکنون ایران در بخش خدمات فنی و مهندسی و پزشکی در سطح بالایی از تخصص قرار دارد.

تحریم تاثیرگذار در اعزام به خارج

کرباسی در زمینه دلیل عدم موفقیت کشور در اعزام نیروی کار به خارج، ادامه داد: البته ممکن است برخی کشورهای نیروپذیر بتوانند از کارجویان ما استفاده کنند ولی به دلیل برخی تحریم ها ترجیح می دهند از کشورهای دیگر نیرو جذب کنند که باید گفت همه مشکل عدم توفیق در اعزام نیرو به خارج در این مسئله خلاصه نمی شود.

وی معادل سازی مدارک دانشگاهی و زبان انگلیسی را دو مشکل دیگر در زمینه اعزام نیروی کار به خارج دانست و افزود: با توجه به اینکه ما هم اکنون به کشور استرالیا نیرو اعزام می کنیم ولی برای اعزام نیروی کار به کانادا با مشکل معادل سازی مدارک تحصیلی مواجه هستیم.

این مقام مسئول در کاریابیها با بیان این مطلب که وزیر کار قول داده است تا با همکاری فنی و حرفه ای مشکلات مهارتی و تحصیلی را پیگیری خواهد کرد، گفت: متاسفانه اکثر افرادی که متقاضی اعزام به خارج از کشور هستند در زبان مشکل دارند و این مسئله در زمان حضور کشورهای دیگر که نیروهای آنها از این قابلیت برخوردار هستند، یک ضعف است.

کرباسی در پاسخ به این سئوال که نیروهای کشورهایی مانند فیلیپین و هند به دلیل تسلط بیشتر به زبان انگلیسی از نیروهای کار ایرانی شرایط بهتری برای جذب دارند، بیان داشت: البته این دو کشور ذکر شده بیشتر دربخش اعزام نیروهای کار ساده اقدام می کنند.

هدف اعزام نیروی متخصص است

وی توجه اصلی کشور را در سرمایه گذاری اعزام نیروی کار به خارج و کشورهای نیرو پذیر را اعزام خدمات فنی و مهندسی و نیروی متخصص دانست و اظهار داشت: بیشتر توجه و هدف گذاری کشور در زمینه اعزام نیروهای متخصص است و در این بخش نیروی کار ساده در اولویت قرار ندارد.

دبیرانجمن صنفی کاریابیهای بین المللی کشور گفت: در حال حاضر کشورهای حاشیه خلیج فارس، استرالیا، کانادا و همچنین آسیای جنوب شرقی به نیروهای کار ما نیاز دارند و در این بخش متقاضی محسوب می شوند.

به گزارش مهر، بر اساس برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده بود که تا سال پایانی این برنامه باید 100 هزار نفر از نیروهای کار متقاضی اشتغال در کشورهای خارجی اعزام شوند و دولت باید مقدمات و شرایط اعزام آنها را فراهم کند که البته در این زمینه ندانستن زبان انگلیسی و همچنین معادل سازی مدارک دانشگاهی بیشتر از مشکلات افراد است تا دولت هرچند که ارائه آموزشهای پایه زبانهای خارجی از دوران مدرسه و برنامه ریزی برای مطابق بودن مدارک تحصیلی افراد از مسئولیتهای دولتها به شمار می رود.

دلایل دیگری مانند ارزانتر بودن نیروی کار کشورهایی مانند هندوستان و فیلیپین از نیروی کار ایرانی نیز علاوه بر دلایل ذکر شده از دیگر موانع توسعه نیافتگی در بحث اعزام نیروی کار به خارج از کشور محسوب می شود.

کد خبر 1081252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha