۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۸:۴۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

شناسایی 70 گونه آبزی در جنگل حرا/ جنگل حرا در معرض نابودی

شناسایی 70 گونه آبزی در جنگل حرا/ جنگل حرا در معرض نابودی

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد قشم از شناسایی 70 گونه آبزی در جنگل حرا خبر داد و گفت: در حالی که تخمگذاری و رشد لارو 98 گونه آبزی در جنگل حرا صورت می گیرد ولی این منطقه در حال نابودی است و ناکنون مطالعات جامعی در آن انجام نشده است.

منصور آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه جنگل حرا یکی از اکوسیستمهای استثنایی در منطقه خلیج فارس است گفت: لازم است این منطقه در ابعاد مردم شناسی، اکولوژی و بیولوژی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

وی به ویژگیهای جنگل حرا اشاره کرد و افزود: جنگل حرا حد فاصل خشکی و آب قرار دارد که علاوه بر آنکه به عنوان جنگل شناخته می شود به عنوان زادگاه گونه های مختلف دریا نیز محسوب می شود از این رو احیای آن باعث افزایش تولید گونه های آبزی می شود.

آزاد با تاکید بر اینکه محل تخمگذاری و رشد لاروها و بچه ماهیهای 98 گونه دریایی در منطقه جنگل حرا است خاطرنشان کرد: نابودی این منطقه حیات دریا و ذخایر دریایی ما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و نابودی جنگل حرا نابودی ذخایر ما را به دنبال خواهد داشت.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد قشم به وضعیت اکولوژی جنگل حرا اشاره و خاطرنشان کرد: با فعالیتهای اقتصادی و صنعتی که در منطقه حرا می شود اکولوژی تمام نقاط ساحلی "حرا" در حال تخریب است که با ادامه این روند در آینده اکوسیستم این منطقه نابود خواهد شد. 

وی با تاکید بر اینکه تاکنون مطالعات جامعی بر روی جنگل حرا نشده است اظهار داشت: اغلب مطالعاتی که تاکنون در این منطقه شده است تنها در یک بعد است که نمی تواند گویای ارزشهای بسیار بالای این منطقه باشد. در این راستا لازم است تا از دانشگاههای داخل و خارج اکیپهایی در قالب توریستهای دانشگاهی و علمی برای بررسی و مطالعه جنگل به منطقه اعزام شوند.

آزاد به فعالیتهای دانشگاه آزاد قشم اشاره کرد و از شناسایی 70 گونه آبزی در جنگل حرا خبر داد و به مهر گفت: دانشگاه آزاد قشم پروژه ای در زمینه شناسایی آبزیان دریایی در دست اجرا دارد که مطالعات اولیه منجر به شناسایی 70 گونه آبزی در شد.

وی در عین حال یادآور شد: شناسایی حرا و مطالعه بیولوژیکی آن از عهده یک دانشگاه خارج است و نیاز است تا تیم تحقیقاتی با حضور متخصصانی از حوزه های محیط زیست، بیولوژیست دریا، اقیانوس شناس، مردم شناس و متخصصان حوزه شناورهای دریایی تشکیل شود تا مطالعات همه جانبه بر روی آن صورت گیرد.

 

به گزارش مهر، درختچه حرا در سواحل و مرداب های ساحلی مصر، عربستان و سواحل جنوب ایران وجود دارد. حرا در 8 منطقه حفاظت شده بین المللی ایران می روید که در این میان جنگلهای همیشه سبز دریایی حرا در حاشیه شمالی غربی قشم از زیباترین گردشگاههای خلیج فارس به شمار می آید.

جنگل حرا در عسلویه بوشهر به عنوان ذخیره گاه بیوسفری ساحلی آبهای جنوب کشور در پارک ملی دریایی "نای بند" یکی از مناطق حساس ساحلی به شمار می آید که در اکوسیستم گیاهان شور پسند دریایی، جانداران کف زی و پرندگان مهاجر اقیانوسی را پناه داده است و به عنوان بانک ژنی سودمند برای نسل حاضر و آینده نقش ایفا می کند.

جنگل حرا در سواحل جنوبی ایران مهد انواع گوناگون آبزیان، پرندگان و دوزیستان است به همین دلیل به جنگل حرا در منطقه قشم، سه عنوان جهانی منطقه حفاظت شده بین المللی، ذخیره گاه زیست کره و تالاب بین المللی نام داده اند چرا که 80 درصد آبزیان خلیج فارس دوره تخم ریزی خود را در این منطقه می گذرانند.

کد خبر 1081508

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha