فرزام پور رمضان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با واردات بدون نیازسنجی پیله و نخ ابریشم که از حدود یک دهه قبل آغاز شده است، حجم وسیعی از پیله و نخ به بازارهای ایران راه یافت و به دلیل ارزان و فراوان بودن باعث فروش نرفتن محصول داخلی شد.
وی اظهارداشت: این محصولات انبار شده و نیز ورود مداوم پیله و نخ ابریشم، روز به روز بازار ابریشم گیلان را با رکود بیشتری رو برو کرد، تاجائیکه اگر دولت، پیله تر ابریشم را نخرد، بازار از خرید این محصول استقبال نخواهد کرد.
مدیر عامل شرکت کرم ابریشم ایران افزود: کاهش 90 درصدی تعرفه واردات پیله ونخ ابریشم، از سال 1380 به بعد، مهمترین عامل افزایش واردات بدون نیازسنجی پیله و نخ ابریشم به کشوراست.
وی با بیان اینکه اشباع بازار داخلی از نخ ابریشم خارجی ارزان قیمت، باعث زیانهای اقتصادی فراوانی می شود، گفت: به طور مثال در سال 1387 با واردات 900 تن پیله و نخ ابریشم به کشور، فرصت تولید و توزیع حدود 170 هزار جعبه تخم نوغان از دست رفت.
پور رمضان عنوان کرد: نوغانداران کشور می توانستند با پرورش این تعداد جعبه تخم نوغان بیش از چهار هزار تن پیله تر به ارزش 146 میلیارد ریال تولید کنند.
وی افزود: اگرهر نوغاندار بطورمتوسط سالانه فقط سه جعبه تخم نوغان پرورش دهد، واردات این مقدار پیله و نخ ابریشم خارجی از ایجاد بیش از 112هزار فرصت شغلی در هر دوره پرورش، جلوگیری کرده است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران یاد آورشد: اگر در سال 1387 ازواردات بدون نیازسنجی پیله و نخ ابریشم جلوگیری می شد، دست کم در گیلان نوغانداران می توانستند علاوه برتولید معمول، حدود سه هزارتن پیله ترابریشم تولید کنند.
نظر شما