به گزارش خبرنگار مهر در اراک، حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی ظهر پنج شنبه در اولین اجلاس هسته های ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی استان مرکزی در اراک افزود: همواره فرقه های انحرافی در جامعه بوده اند ولی در صورت توجه به فرامین قرآنی به عنوان کتابی الهی می توان از گزند این انحرافات مصون ماند و با عزت کرامت و تقوا در جامعه زندگی کرد.
وی اضافه کرد: دور شدن از اصل الهی سبب شده است که در ادیان مسیحیت فرقه هایی انحرافی ایجاد شود که این فرقه ها سبب دور شدن مردم در کشورهای مختلف از اصل وجودی دین شده است که اثرات آن امروز در این جوامع به خوبی دیده می شود.
دری نجف آبادی با اشاره به اینکه اسلام دین کامل است، بیان داشت: اسلام دینی کامل است ولی به شرط اینکه فهم درستی از آن وجود داشته باشد که در این راستا فقاهت عمیق در دین می تواند در شناخت حقیقی از اسلام کمک کند.
امام جمعه اراک با اشاره به اینکه اسلام با خرافات و انحراف تناسبی ندارد، اظهار داشت: در دین طبل و سنج، علم و نمادهای خاص وجود ندارد و تنها نماد دین کتاب الهی و قرآن است.
وی تصریح کرد: اهل بیت و پیروان مفسران واقعی دین هستند و برخی افراد که ادعای تفسیر دین دارند جز ترویج خرافه کاری دیگر نمی کنند و نباید به اینگونه افراد توجهی شود.
دری نجف آبادی با اشاره به اقدامات وهابیون و جنایات آنان گفت: اقداماتی که وهابیون به نام اسلام به انجام می رسانند نمونه ای از ورود انحراف به دین است در صورتی که اسلام واقعی اسلام کرامت انسان ها، رحمت و عفو و دین فطرتهای انسانی است و امام زمان نیز سرمایه آن است.
امام جمعه اراک در ادامه با اشاره به شکل گیری ستادهای پیشگیری و حفاظت اجتماعی بیان داشت: وجود چنین تشکل هایی در جامعه و به منظور کاهش انحرافات و ناهنجاری ها ضروری است و در این راستا نباید ایجاد چنین تشکل هایی به معنی رقابت با دیگر نهادها و دستگاه های متولی در این بخش محسوب شود.
وی تاکید کرد: در گذشته برخی از دستگاه ها در حمایت از این ستادها کم لطفی کرده و دستگاه قضایی نیز به صورت یکدل عمل نکردهاند ولی امید داریم با هماهنگی های ایجاد شده این ستاد بتواند نقش های محوله را به خوبی اجرا کند.
دری نجف آبادی با اشاره به اینکه فضای جامعه باید مملو از معنویت و اخلاق باشد، اظهار داشت: فضای جامعه باید فضای الهی و معنوی باشد و نباید کار به گونه ای باشد که در آن فساد و بی بند و باری حاکم شود و روابط دختر و پسر بدون مرز تعریف شود که در این راستا حمایت از کارکردهای این ستاد می تواند در تامین و ایجاد این فضا موثر باشد.
وی به نقش دستگاه های نظامی و انتظامی در افزایش ضریب امنیت اخلاقی در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: این دستگاه ها باید به هسته های ایجاد شده ستاد حفاظت اجتماعی در هر منطقه کمک کرده تا این هسته ها به عنوان گوش و چشم بینای مردم بتوانند هنجارهای اجتماعی را در جامعه اصلاح کنند.
امام جمعه اراک نقش اعضای ستاد حفاظت اجتماعی را نقش ضابط قضایی عنوان کرد و گفت: در صورتی که اعضای ستادهای حفاظت اجتماعی بتوانند نقش های خود را در جامعه به خوبی عملی کنند در مناطق تحت پوشش آنان افراد و هنجارشکنان با دریافت تذکر لسانی بدون نیاز به تشکیل پرونده نسبت به اصلاح خود اقدام کرده که این موضع ضریب امنیت اجتماعی را افزایش می دهد.
وی بر ضرورت حمایت دادستان ها و دادگستری استان از فعالیت این ستادها و اعضای آن تاکید کرد و اظهار داشت: در صورت حمایت از این ستادها، فضای جامعه دارای کرامت شده و رشد و بالندگی جامعه محقق خواهد شد.
دری نجف آبادی با بیان اینکه دشمن تلاش دارد با استفاده از حربه جنگ نرم نسبت به ایجاد مشکل در کشور اقدام کند گفت: دشمن می داند با استفاده از روش های سخت نمی تواند بر ایران چیره شود و در این راستا می کوشد با استفاده از حربه های نرم افزاری و ترویج فساد و بی بند و باری زمینه بروز انحراف را در جامعه فراهم کند که با توجه به این موضوع نقش اعضای ستادهای حفاظت اجتماعی بسیار حساس و اثرگذار است.
رئیس ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی استان مرکزی نیز گفت: براساس اصل 158 قانون اساسی پیشگیری از وقوع جرم و صیانت از جامعه از طریق امر به معروف و نهی از منکر مورد تاکید قرار گرفته است که در این زمینه این ستاد با استفاده از ظرفیت های مردمی نسبت به احیای این اصل از قانون اساسی اقدام کرده است.
محمد آقاجانی افزود: این ستاد کاملا مردمی بوده و تشکل غیرسیاسی است که می کوشد با بهره گیری از توانمندی های جوانان و بر اساس قانون نسبت به اجرای امر به معروف و نهی از منکر اقدام کند.
وی اضافه کرد: متاسفانه هم اینک در جامعه بسیاری از اصول امر به معروف و نهی از منکر اجرا نمی شود و روابط اجتماعی به گونه ای تعریف شده است که در آن شرع مورد توجه قرار نمی گیرد که باید با احیای امر به معروف و نهی از منکر نسبت به جلوگیری از ادامه این روابط نادرست در جامعه اقدام شود.
آقاجانی گفت: متاسفانه برخی از خانواده های ایرانی در عمل به وظایف دینی خود پشتکار ندارند و سستی می کنند که این موضوع باید با ترویج فرهنگ دینی در میان آنان اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه این ستاد در چهار بخش مختلف فعالیت میکند، بیان داشت: معاونت گزینش، آموزش، مردمی و شهرستانها از معاونتهای این ستاد است که در این راستا با برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش شده است نسبت به اجرای وظایف محوله بر اساس قانون در این ستاد اقدام شود.
رئیس ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه هم اینک هزار و 900 نفر در استان مرکزی عضو این تشکل هستند، بیان داشت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته استان مرکزی باید در این بخش بیش از چهار هزار عضو داشته باشد که در این راستا در سال جاری باید نسبت به عضوگیری از میان افراد واجد شرایط اقدام شود.
وی برگزاری دوره های علوم تربیتی و روانشناسی، برگزاری نشست های هم اندیشی و آسیب شناسی از ناهنجاری های اجتماعی، طراحی و اجرای پروژه های اجتماعی و اجرای طرح آمایش آسیب های اجتماعی و علل بروز جرم در استان را از مهمترین محورهای فعالیت این ستاد در استان مرکزی عنوان کرد.
در این مراسم از 15 تن از دادستان ها و اعضای فعال ستاد حفاظت اجتماعی استان مرکزی قدردانی شد.
نظر شما