۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۳:۱۵

رئیس انستیتو پاستور خبر داد:

تولید واکسن آنفلوانزا و صدور واکسنهای هپاتیت و سل

تولید واکسن آنفلوانزا و صدور واکسنهای هپاتیت و سل

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: تولید و عرضه واکسن آنفلوانزا تا پایان سال، صدور واکسنهای هپاتیت و ب.ث.ژ (سل) و تولید و عرضه داروهای نوترکیب از برنامه‌های امسال این انستیتو است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر سیدمحمد حسین مدرسی افزود: در حال حاضر مراحل آزمایشگاهی و تست روی حیوانات واکسن آنفلوانزا پشت سرگذاشته شده و بزودی مراحل تولید نیمه صنعتی و صنعتی این واکسن شروع می‌شود.

وی افزود: اگر برای هریک از مراحل نیمه صنعتی و صنعتی 6 ماه بازه زمانی در نظر بگیریم انتظار اینست که واکسن آنفلوانزا تا ابتدای سال آینده وارد بازار عرضه داروی کشور شود.

مدرسی در ادامه بیان کرد: با توجه به مراحل طی شده علمی و تحقیقی تولید واکسن آنفلوانزا از این پس هرنوع آنفلوانزا اعم از H1N1 و یا هرنوع دیگر آن وارد کشور شود قادر هستیم به سرعت واکسن آن را تولید نماییم.

وی علت تأخیر در تولید واکسن آنفلوانزا را تحریم کشور از در اختیار داشتن برخی تجهیزات آزمایشگاهی اعلام کرد و گفت: براثر این تحریم گاهی حتی برای خرید یک دستگاه آزمایشگاهی مجبوریم ماه‌ها صبرکنیم که این امر علت اصلی تأخیر در تولید این واکسن است.

مدرسی، واکسن دیگر دردست تولید انستیتو پاستور ایران را واکسن مننژیت معرفی کرد و افزود: تولید این واکسن احتمالاً با مشارکت خارجی‌ها انجام خواهد شد و با توجه به مطالعات انجام شده، واکسن مننژیت امسال به مرحله «کلینیکال ترایال» خواهد رسید.

رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به صدور تائیدیه صلاحیت بین‌المللی ایران برای نظارت بر امر تولید واکسن در منطقه اظهار داشت: در حال حاضر انستیتو پاستور سالانه چهار تا پنج میلیون دز واکسن هپاتیت تولید می‌کند که با در اختیار داشتن این تاییدیه قادریم خط تولید را تا دو برابر افزایش داده و به مرحله صادرات برسیم.

وی در ادامه افزود: یکی از واکسنهایی که به صورت انحصاری در منطقه تولید می‌کنیم واکسن ب.ث.ژ (واکسن سل) است که اگر سایت جدیدی که با کمک سازمان بهداشت جهانی (WHO) تأسیس کرده‌ایم تا چند ماه دیگر افتتاح شود این واکسن را هم قادریم به کشورهای منطقه و جهان صادر کنیم.

مدرسی در خصوص تولید داروهای نوترکیب در انستیتو پاستور ایران گفت: سه نوع داروی نوترکیب به نام‌های: استریپتوکیناز (مخصوص کسانی که سکته قلبی کرده‌اند)، اریتروپویتین (مخصوص بیماران کلیوی و کم خونی) و اینترفرون (مخصوص بیمارانی که سیستم ایمنی بدنشان مشکل دارد) در انستیتو پاستور تولید شده است که بزودی با اخذ تائید نهایی به بازار دارویی کشور عرضه خواهد شد.

کد خبر 1083136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha