به گزارش خبرگزاری مهر، سید جعفر تشکری هاشمی افزود: همانطور که در بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه دنیا استفاده از دوچرخه را در فرهنگ شهرنشینی خود ترویج دادهاند، در تهران نیز در اقدامی زیربنایی امکانات ویژهای برای استفاده از دوچرخه در برخی نقاط شهر فراهم شده است.
وی به طور مشخص به ایجاد مسیرهای ویژه دوچرخهسواری در منطقه 8 به عنوان منطقه پایلوت اشاره کرد و گفت: با گذشت کمتر از دو سال از اجرای این طرح در منطقه 8 در حال حاضر تعداد مناطقی که دارای مسیرهای دوچرخهسواری هستند به 10 منطقه رسیده است.
معاون شهردار تهران از اهتمام مدیریت شهری به گسترش مسیرهای دوچرخهسواری در 22 منطقه پایتخت تا پایان سال جاری خبر داد و اظهار داشت: دوچرخهسواری نه تنها نوعی ورزش و تفریح محسوب میشود، بلکه دوچرخه میتواند به عنوان یک وسیله حمل و نقلی در مسیرهای کوتاه و دسترسیهای محلی به صورت جدی استفاده شود.
تشکری هاشمی از دوچرخه به عنوان وسیلهای که از مزایای متعددی برخوردار است نام برد و اضافه کرد: کاهش تراکم ترافیک، کاهش مشکلات مربوط به جای پارک و پارکینگ، صرفهجوییهای اقتصادی، کاهش ریسک تصادفات رانندگی، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، افزایش سلامت مسافران و کمک به شبکه حمل و نقل عمومی، از جمله مزیتهای گسترش دوچرخهسواری برای شهر و شهروندان است.
وی با بیان این که امروزه دوچرخهسواری به عنوان یک شبکه حمل و نقلی در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا مطرح است، تصریح کرد: بیشترین سفرهای درونشهری در چین به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان با دوچرخه انجام میشود و این در حالی است که در کشوری مانند آمریکا بیش از 100 میلیون نفر از شهروندان از دوچرخه استفاده میکنند و یا در شهری مثل پاریس استفاده از دوچرخه آنچنان مورد استقبال قرار گرفته که اعتراض رانندگان تاکسی را به دنبال داشته است.
معاون شهردار تهران مجموع مسیرهای ویژه دوچرخهسواری در تهران را حدود 150 کیلومتر اعلام کرد و گفت: بیش از 60 کیلومتر از این مسیر در منطقه 8 قرار دارد و شهروندان از یک هزار و 500 دوچرخه موجود در 34 خانه دوچرخه استفاده می کنند.
تشکری هاشمی توسعه حمل و نقل پاک با محوریت مترو در حمل و نقل گروهی و دوچرخه در حمل و نقل فردی را از پیششرطهای نیل به توسعه پایدار شهری دانست و تأکید کرد: در صورت شکلگیری سامانههای منظم دوچرخهسواری شهروندان از این وسیله نقلیه به خوبی استقبال و به آن عادت میکنند، همانطور که امروز در منطقه 8 شاهد آن هستیم.
وی در پایان با تأکید بر این که در حال حاضر پیشرفت فنآوری زندگی شهری به موازات پیشرفت فرهنگی شهروندان، امکان زندگی ساده، کم هزینه و مقرون به صرفه را برای انسان و محیط زیست وی فراهم آورده، خاطرنشان کرد: به این منظور دوچرخه یکی از ابزارهای پیشرفته و مدرن و در عین حال ساده و مناسب است.
نظر شما