حجت الاسلام حسین نظری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: در حال حاضربسیاری از امامزاده ها و بقاع متبرکه در کرج و آسارا درآمدزایی کافی ندارند که این امر مانع از تسهیل در انجام امور مربوطه و تایمن نیازهای آنها می شود.
وی ادامه داد: البته چند امامزاده بسیار شاخص ار کرج وجود دارن که درآمدزایی آنها نسبتا مطلوب است اما تعداد اینگونه امامزاده ها بسیار کم است و بخش عمده بقاع متبرکه در کرج و آسرا در خصوص درآمدزایی مشکل جدی دارند.
این مسئول بیان کرد: معمولا درآمد هر امامزاده برای خود آن هزینه می شود اما به دلیل مشکل درآمدزایی پایین، امورات بسیاری از بقاع متبرکه کم درآمد به سختی انجام می شود و تامین نیازهای آنها و انجام عملیات عرانی به سختی صورت می گیرد.
وی عنوان کرد: به عنوان مثال، امامزاده حسن(ع)، امامزاده طاهر(ع) و امامزاده محمد(ع) در کرج ر زمینه درآمدزایی برای رفع امورات خود نسبت به بقاع متبرکه دیگر، وضعیت نسبتا مطلوبی دارند اما وضعیت بقیه امامزاده های کرج و آسارا در این زمینه مطلوب نیست و با مشکلات زیادی درگیر هستند.
بخش قابل توجهی از درآمدهای امامزاده ها از محل نذور و اهدایی بابت قبور است
نظری خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از درآمدهای امامزاده ها از محل نذور و اهدایی بابت قبور است درحالیکه بسیاری از امامزاده های کرج زائر زیادی ندارند و نذورات کمی در آنها ریخته می شود ضمن اینکه قیمت قبر در بسیاری از آنها چندان بالا نیست.
وی یادآور شد: افزایش فعالیتهای فرهنگی در امامزاده ها و بقاع متبرکه بخشی ازمشکلت را کاهش می دهد و باعث می شود که امور فرهنگی در جامعه تقویت شود ضمن اینکه لازم است از همه ظرفیتهای اینگونه مراکز استفاده مطلوبی به عمل آید.
این مسئول اضافه کرد: 22 امامزاده در کرج و آسارا وجود دارد که بسیاری از آنها نیازمند انجام عملیات عمرانی در جهت بهسازی و ترمیم هستند و باید شرایط لازم برای این امر فراهم شود.
وی افزود: امامزاده های اشتهارد نیز تا مدتی قبل زیر نظر اوقاف کرج بود اما پس از مستقل شدن اوقاف اشتهارد، این امر به این اداره واگذار شد و در حال حاضر به آسارا و کرج خدمات دهی می کنیم.
پیگیریهای مربوط به طرح جامع بقاع متبرکه کرج در استان تهران نمونه است
نظری ادامه داد: پیگیریهای مربوط به طرح جامع بقاع متبرکه کرج در استان تهران نمونه است ضمن اینکه بسیاری از بقته متبرکه در کرج طرح جامع دارند که بسیاری از این طرحها مصوب شده است.
وی بیان کرد: طرح جامع امامزاده ها طرحی است که طی اجرای آن در حاشیه فضای امامزاده، موارد مورد نیاز از قبیل صحن و رواق، کتابخانه، واحد فرهنگی، دارالقرآن، سرویس بهداشتی و پارکینگ احداث می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: هیچ بودجه دولتی در اختیار اوقاف نیست که این امر، مانع از تحقق همه برنامه ها می شود در حال حاضر بسیاری از امامزاده های کرج و آسارا از جمله امامزاده احمد و محمود در محمدشهر کرج نیز نزدیک به تخریب هستند و تها خشتی از آنها باقی مانده است.
مشکل کافی نبودن درآمد برای بازسازی بقاع تخریب شده در اسرع وقت حل شود
نظر شما