سیدعباس حسینی نیک در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به میزان فروش کتاب در بخش ناشران دانشگاهی نمایشگاه امسال گفت: ناشران ما در مجموع امسال حدود 20 درصد بیشتر از پارسال کتاب فروختند که این متاثر از افزایش قیمت کتاب به همین میزان (20 درصد) و نیز یارانهای بود که از طریق کارت خرید کتاب به دانشجویان اختصاص داده شد.
وی افزود: در یکسال گذشته قیمت کتاب حدود 20 درصد افزایش داشته و نمیتوان گفت ناشران دانشگاهی رشد فروش داشتهاند. ضمن اینکه بیش از 50 درصد دانشجویانی که کارت خرید کتاب گرفتند، آنها را در همین بخش (ناشران دانشگاهی) مصرف کردند.
این عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی در عین حال فروش امسال کتاب را در این بخش "سقف فروش در چنین فضای نمایشگاهی" عنوان کرد و گفت: ناشران ما با ظرفیت کامل به نمایشگاه آمده بودند و کتابهایشان را فروختند و انتظار بیش از این میزان فروش، کمی زیاده از حد است. اگر قرار بر فروش بیشتر باشد باید سالنهای این بخش را زیاد کنیم.
مسئول کمیته نظارت و ارزشیابی بخش ناشران دانشگاهی نمایشگاه امسال با اشاره به عرضه 42 هزار عنوان کتاب در این بخش از نمایشگاه کتاب تهران در عین حال این ارزیابی را که "عرضه این تعداد کتاب به معنی افزایش فروش ناشران دانشگاهی بوده است" را رد کرد و دلیل مخالفت خود را با این تحلیل گران شدن کتاب در طول یکسال گذشته دانست.
حسینینیک در عین حال مکان ناشران دانشگاهی را در مصلی به نسبت سال گذشته "بهبودیافته" ارزیابی کرد و افزود: با توجه به استقرار ناشران دانشگاهی در سازههای جدید که بحثهایی مانند ایمن نبودن سالنها و احتمال آبگرفتگی و نیز ترافیک شدید منطقه، طبیعی است که مصلای تهران جایی ایدهآل برای نمایشگاه بینالمللی کتاب نیست و باید به فکر ساخت محلی دائمی بود.
مسئول کمیته نظارت و ارزشیابی بخش ناشران دانشگاهی نمایشگاه امسال همچنین میزان خسارات وارده به ناشران این بخش را ناشی از بارشها و طوفانهای ایام نمایشگاه حدود 10 میلیون تومان ارزیابی کرد و گفت: یکی دو ناشر در این بین آسیب دیدند و کتابهای یکی از ناشران هم به جهت آبگرفتگی غرفهاش، خیس شد اما در مجموع کمتر از 10 میلیون تومان خسارت به همه آنها وارد شد که بیمه در حال جبران این خسارتها و پرداخت مبالغ آن به زیاندیدگان است.
نظر شما