۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۲۳

معارفه مومنی و تودیع بنیانیان/

خاموشی: حوزه هنری متولی هنر متعهد است

خاموشی: حوزه هنری متولی هنر متعهد است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد که حوزه هنری نهادی است با تعریف خاص که متولی هنر متعهد و خاستگاه هنرمندان حزب اللهی است و باید در مسیر هنر انقلابی که مورد رضایتمندی امام راحل و مقام معظم رهبری است باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه تالار اندیشه حوزه هنری شاهد مراسم تودیع و معارفه دکتر حسن بنیانیان و محسن مومنی به عنوان مدیر سابق و جدید این نهاد فرهنگی بود.

در ابتدای مراسم حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در سخنانی گفت: درسی که ما باید از انقلاب اسلامی بگیریم این است که هر کاری انجام می دهیم برای خدا بوده و دعوت به خدا قولاً و عملاً در ما باشد. کارهای ما باید به دعوت به سوی خدا و جلب رضایت او منجر شود. همچنین ما باید رفتار خود را با رفتار رسول و اولیا تطبیق دهیم و من می توانم شهادت دهم که این شیوه را بنیانیان در طول سالهای مدیریتش در حوزه هنری داشته است.

وی ادامه داد: حوزه هنری نهادی است با تعریف خاص که متولی هنر متعهد و خاستگاه هنرمندان حزب اللهی است و باید در مسیر هنر انقلابی که مورد رضایتمندی  امام راحل  و مقام معظم رهبری است باشد. در این هشت سال حرکتهای زیرساختی خوبی بر این اساس انجام شده که باید در ادامه راه این تلاشها استوار شود.

حجت الاسلام خاموشی تاکید کرد: دراین سالها از لحاظ منابع و مصارف و سخت افزاری گامهای روبه جلویی در حوزه برداشته شده و در حوزه نرم افزاری هم کارهای خوبی انجام شده ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب باید باز هم تلاش کرد.ما باید در حوزه نرم افزاری به عمق بخشی نگاهمان بیشتر توجه کنیم. ما در حوزه هنری دغدغه تولید داریم در نتیجه باید مدیریت تولید محتوا را جدی بگیریم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: حوزه هنری باید در مقوله تولید اندیشه هنر دینی برگرفته از اندیشه های امام راحل و مقام معظم رهبری حرکت کند و برای اینکه تولید هنر انقلابی، دفاع مقدسی و دینی سرعت گیرد لازم است ساختار چابک تری برای حوزه در نظر گرفت و تحول ساختاری در کوتاهترین زمان نکته ای است که من به مومنی تاکید کرده ام.

وی در پایان بیان کرد: توجه دقیق  در به کارگیری عناصر حزب اللهی و ولایت مدار، سمت گیری به سوی تولید آثار نمونه و الگو، حضور بیشتر حوزه هنری در رسانه ملی، توجه به اقتصاد فرهنگ، رسیدن تولیداتمان به دست مخاطبان و قرار دادن تولیدات حوزه در سبد خانواده، طراحی و برنامه ریزی و گرفتن بازخورد از فعالیتهای حوزه از مواردی است که در فعالیتهای مدیریت جدید حوزه هنری باید مدنظر قرار گیرد.

سربازان جبهه جهاد فرهنگی هستیم

در ادامه مراسم بنیانیان نیز در سخنانی گفت: اگر نگاهی عمیق به 50 سال گذشته داشته باشیم می بینیم از سال  42 که جریان مبارزه شروع شد تا امروز جهاد دائمی در کشورمان ادامه داشته و تنها در هر مقطعی رنگش متفاوت شده است. بعد از دفاع مقدس صحنه جنگ فیزیکی به جنگ فرهنگی تبدیل شد و امروز ما سربازان جبهه جهاد فرهنگی هستیم و باید به این شناخت برسیم که در مبارزه فرهنگی حضور داریم و باید دانش و معنویت خود را ارتقا دهیم.

وی تاکید کرد: ما همچون رزمندگان و مردم ایران در روزهای دفاع مقدس باید بدانیم که طلبکار نیستیم بلکه بدهکاریم و این حسی است که کاستی هایمان را نشانمان خواهد داد.

بنیانیان با تقدیر از خدمات حوزه در دوران مدیریت حجت الاسلام زم افزود: اما شرایط اجتماعی هشت سال پیش با زمان مدیریت حجت الاسلام زم تفاوت داشت و این شرایط باید درک می شد. در دو دهه اول انقلاب هنرمندانی که از درونشان هنر متعهد می جوشید بروز پیدا کرده بودند ولی در زمان ما تربیت هنرمندان متعهد که این جریان را حفظ کنند لازم بود.

مدیر سابق حوزه هنری توضیح داد: تربیت نیروی انسانی روندی است که نیاز به منابع مالی دارد و اثرات آن در کوتاه مدت دیده نمی شود به همین دلیل دستیابی به چنین هدفی نیازمند حمایت بود که در آن زمان مقام معظم رهبری از این هدف حمایت کردند تا حوزه بتواند این مسئولیت را برعهده بگیرد و حوزه توانست در این هشت سال به موقعیتی برسد که بتواند زیر سایه تربیت نیروهای متعهد و هنرمند فرآیند تولید محتوا را پیگیری کند. البته تربیت هنرمند متعهد روندی است که باز هم باید پیگیری شود.

 وی درباره مدیر جدید حوزه هنری بیان کرد: حوزه هنری نیاز به مدیری دارد که با انگیزه کار فرهنگی و با درک عمیق از وضعیت سیاسی کشور و بدون وابستگی به هیچ کدام از جریانهای سیاسی در صورت مشاهده هرگونه انحراف در جریانهای سیاسی با نگاه ولایی و با ابزار هنر و فرهنگ این انحراف را گوشزد کند که به اعتقاد من محسن مومنی این ویژگی را دارد.

بنیانیان تاکید کرد: بزرگترین سرمایه ای که حوزه هنری دارد حمایت و عنایت مقام معظم رهبری است که این عنایت توقعات سنگینی را هم رقم زده است. مسایل و انتظاراتی که ایشان مطرح می کنند نشان از این دارد که رفتارهای حوره را کاملا رصد می کنند که با توجه به مشغولیات فراوانی که دارند نشان از این دارد که تا چه اندازه حوزه را مهم دانسته و از آن انتظار دارند.

وی در پایان تاکید کرد: درباره فرهنگ و هنر ایران در کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه تقاضای جدی وجود دارد که ما به ناچیزی از آن پاسخ داده ایم و باید در دوره جدید روی این موضوع بیشتر کار شود.

قیامت باوری در تصمیم‌های بنیانیان دیده می ‌شود

 مجتبی رحماندوست سخنران دیگر این مراسم نیز گفت: حسن بنیانیان مدیری است که اندیشه های او می تواند مرجع تشکیل یک سازمان جدید باشد و طرحهای فرهنگی و مهندسی فرهنگی دینی که مطرح می کند می تواند در صورت اجرایی شدن بسیار مفید باشد.

وی ویژگیهای مدیریتی بنیانیان را اینگونه توصیف کرد: بنیانیان مدیری است که درک صحیحی از لوازم و روابط انسانی در مدیریت فرهنگی دارد و به طور تمام وقت در اختیار کار خود بود. قیامت باوری و تاثیر آن در تصمیم های او دیده می شود. او توجه ویژه به نظریه پردازی فرهنگی دارد و توجه به موقعیتها و تلاش برای تعامل با دیگر سازمانها از ویژگیهای مدیریت او است. اعتقاد به مسجد و روحانیت و مرجعیت و ولایت و فروتنی در برابر هنرمندان نیز از دیگر مشخصه های وی است.

مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درباره مومنی توضیح داد: وی همین قدر که مورد وثوق رهبری قرار گرفته است جای تبریک دارد. او فردی است که مراحل کار خود را در حوزه پله پله طی کرده و با همه مراحل و سطوح کاری حوزه آشنایی دارد. او هنرمند است و این حوزه را می شناسد. صداقت، فروتنی، متعبد بودن، آرمان گرایی و ارزش گرایی، خوش نام و خوش سابقه بودن، داشتن انگیزه کاری از دیگر ویژگیهای او است. او مدیری است که از قشر مرفه نیست.

حوزه هنری بیشترین آمار و رکوردها را به خود اختصاص داد

رحماندوست در پایان تاکید کرد: پیشنهاد می کنم ارتباط حوزه هنری با سازمان فرهنگ و ارتباطات بیشتر شود تا در حوزه بین‌الملل بتوان کارهای بهتری انجام داد.

به گزارش مهر ، محسن مومنی  مدیر جدید حوزه هنری به عنوان آخرین سخنران این مراسم بیان کرد: امروز ما در دنیایی هستیم که رسانه های غرب با مجهز شدن به ابزار هنر به جنگ نرم روی آورده اند و حوزه هنری باید در این زمینه هوشیار باشد. حوزه هنری در شرایطی که منتقدان می گفتند هنر و ادبیات انقلاب و دفاع مقدس دیگر طرفدار ندارد ثابت کرد می توان آثاری تولید کرد که بیشترین آمار و رکوردها را به خوداختصاص دهد.

وی ادامه داد: کتابهای دفاع مقدسی ما در ترجمه به زبانهای دیگر مورد اقبال قرار گرفتند. فیلمها و سریالهای ساخته هنرمندان حوزه هنری در کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اسلامی مورد توجه هستند که همه اینها نشان می دهد ما در دریافت مسائل جهان و پاسخگویی مناسب به آنها باید پیشگام باشیم. اقتضائات دهه پیش رو این است که ما در تولید محصولات هنری تحول ایجاد کنیم.

مدیر حوزه هنری تاکید کرد: در تولیدات هنری باید سه شاخصه مدنظر قرار گیرد. هنر باید متعهد و ملتزم به آرمانهای اسلام و انقلاب باشد. هنر ما باید ممتاز و فاخر باشد و مشخصه سوم مردمی بودن هنر است.

مومنی در پایان توضیح داد: در دوره جدید مدیریت در نظر داریم وجه رسانه ای هنر با رویکرد افزایش مخاطب و اثربخشی را دنبال کنیم. همچنین در نظر داریم در داخل و خارج حضور رسانه ای و تبلیغی مناسب تری داشته باشیم. طبق مسئولیتهایی که به ما الزام  شده  تغییراتی هم در ساختار نیروها خواهیم داشت.

کد خبر 1085518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha