۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۵۳

زیرکچیان زاده خبر داد:

اختصاص900 میلیون دلار به توسعه میادین مشترک نفتی ایران با عربستان

اختصاص900 میلیون دلار به توسعه میادین مشترک نفتی ایران با عربستان

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با اشاره به راه اندازی طرح توسعه میدان مشترک گازی سلمان و NGL سیری در سال جاری از اختصاص 900 میلیون دلار منابع مالی برای توسعه میادین مشترک نفتی ایران با عربستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر از جزیره کیش، محمود زیرکچیان زاده در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال با راه اندازی طرح NGL سیری و فاز اول NGL خارک از سوختن روزانه 220 میلیون فوت مکعب گاز در روز جلوگیری خواهد شد، گفت: هم اکنون این طرح گازی مراحل راه اندازی و پیش راه اندازی خود را پشت سر می گذارد که پیش بینی می کنیم در سال جاری به عنوان اولین طرح جمع آوری گازهای همراه خلیج فارس در مدار بهره برداری قرار گیرد.

وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی طرح NGL خارک توضیح داد: در سال جاری با تکمیل بخش دریایی این پروژه شامل 300 کیلومتر خط لوله زیردریایی و نصب و راه اندازی جکت ها و دیگر سازه های دریایی آن، گازهای جمع آوری شده از میادین سروش و نوروز به سکوی دریایی ابوذر منتقل می شود و پس از انتقال به جزیره خارک در واحدهای مختلف این جزیره مورد استفاده قرار می گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه طرح NGL خارک برای اولین بار در یک موسسه بین المللی ثبت جهانی شده است، بیان کرد: از این رو قرار است تا خرداد ماه امسال نمایندگان شرکت خارجی طرف قرارداد از این طرح بازدید کرده و در صورت ارزیابی مثبت آنها اولین پیش پرداخت این طرح زیست محیطی به ارزش 6.5 میلیون دلار پرداخت شود.

وی همچنین با اشاره به راه اندازی طرح توسعه میدان مشترک گازی سلمان در سال جاری تصریح کرد: از ابتدای امسال نیز تولید نفت از میدان مشترک هنگام در خلیج فارس آغاز شده که پیش بینی می کنیم با حفاری چاه های جدید تولید از این میدان مشترک نفتی افزایش یابد.

آخرین وضعیت توسعه میادین مشترک نفتی ایران با عربستان

زیرکچیان زاده در ادامه با اشاره به تعریف دو طرح توسعه و نوسازی میدان مشترک نفتی فروزان تصریح کرد: در شرایط فعلی سفارشات کالا در بخش نوسازی تاسیسات موجود این میدان مشترک نفتی انجام گرفته و عملیات اجرایی مطابق با برنامه پیش می رود.

وی همچنین با اشاره به تکمیل مراحل مطالعاتی و مهندسی طرح توسعه میدان فروزان گفت: با سفارش کالاهای مورد نیاز به زودی نیز عملیات اجرایی پروژه نیز آغاز می شود.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با اشاره به راه اندازی طرح توسعه میدان مشترک گازی سلمان و NGL سیری در سال جاری از اختصاص 900 میلیون دلار منابع مالی برای توسعه میادین مشترک نفتی ایران با عربستان خبر داد و گفت: برای اولین بار در صنعت نفت ایران اولین طرح تزریق دی اکسید کربن اجرایی می شود.

وی با بیان اینکه برای تامین مالی طرح توسعه میدان مشترک فروزان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد، بیان داشت: در مجموع برای توسعه این میدان نفتی مشترک ایران در خلیج فارس حدود 900 میلیون دلار اعتبار تخصیص داده شده است.

زیرکچیان زاده همچنین در مورد توسعه میدان مشترک نفتی اسفندیار در خلیج فارس تبیین کرد: هم اکنون مذاکراتی با برخی از شرکتهای داخلی و خارجی برای استفاده از فاینانس های خارجی در حال انجام است، ضمن آنکه منابع داخلی نیز برای اجرای این طرح توسعه نفتی اختصاص یافته است.

مذاکره با ONGC هند برای توسعه یک میدان گازی

به گزارش مهر، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با اشاره به مذاکرات انجام گرفته برای توسعه میدان گازی فرزاد B در خلیج فارس بیان کرد: برای توسعه فاز اول این میدان 1.1 میلیارد فوت مکعب و برای توسعه فاز دوم این میدان گازی امکان تولید 2.2 میلیارد فوت مکعب گاز پیش بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه قرار است محل ساخت تاسیسات این میدان گازی در بندر بوشهر انجام بگیرد، بیان کرد: برای اولین بار در صنعت نفت ایران قرار است با جداسازی دی اکسید کربن از گاز استحصالی آن را به مخازن نفت سنگین ایران تزریق کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تاکنون طرح جامع توسعه میدان توسط شرکت هندی نهایی شده است، اعلام کرد: در حال حاضر مذاکرات با ONGC برای امضای قرارداد بیع متقابل جدید در حال انجام بوده به طوری که تاکنون متن موافقتنامه تهیه شده و مذاکرات برای نهایی کردن بندهای این متون در حال انجام است.

وی همچنین از حفاری دو حلقه چاه توصیفی و عملیات لرزه نگاری سه بعدی در این میدان گازی خبر داد و یادآور شد: همچنین به دلیل تسریع در عملیات اجرایی این میدان گازی فعلا ساخت کارخانه های LNG از دستور کار خارج شده است.

کد خبر 1085611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha