۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۲:۱۵

هنرمندان و سقف بودجه سالن‌ها/

دژاکام: استاندارد سازی در تئاتر نادرست است

دژاکام: استاندارد سازی در تئاتر نادرست است

کارگردان نمایش‌هایی چون "سه‌گانه میتراس" و "رویاهای خلیج فارس" معتقد است تعیین سقف بودجه برای سالن‌های نمایش و کارهایی از این دست در راستای تفکر استاندارد سازی تئاتر شکل می‌گیرد که امری نادرست است.

امیر دژاکام درباره تعیین سقف بودجه برای سالن‌های نمایش مجموعه تئاتر شهر به خبرنگار مهر گفت: در مجموع این تفکر برخاسته از یک تلقی از تئاتر است که از سال‌های گذشته سعی می‌کند تئاتر و بضاعت‌های تئاتری را استاندارد کند در حالیکه تئاتر در ذات خود دارای گوناگونی است. تلاش برای یکی و استاندارد کردن انواع تئاتر در کمیت نظیر استاندارد زمان تمرین،‌ تعیین سقف بودجه سالنع تعیین سقف بودجه برای دکور سالن‌ها و زمان تمرین و غیره کار نادرستی است.

 

هر کسی باید به میزان تخصص و کار خود دستمزد دریافت کند. اما اینکه بازیگری درجه یک برای نقشی کوتاه در یک نمایش دستمزدی بالا دریافت کند امری بی‌معنی است.

این کارگردان و هنرمند با سابقه تئاتر تأکید کرد: اینکه من با استاندارد سازی در تئاتر موافق نیستم به این معنی نیست که طرفدار آنارشی و بی‌برنامه‌گی هستم. معتقدم باید تشکیلاتی به وجود بیاید که در آن از نمایندگان مختلف خانه تئاتر و مرکز هنرهای نمایشی استفاده شود تا جمعی از کارشناسان برای هر فعالیت و اقدامی در تئاتر تصمیم‌گیری کنند. این خرد جمعی باعث می‌شود تا اقدامی به صورت غیر کارشناسی شکل نگیرد.

دژاکام شکل‌گیری قرارداد تیپ و دفاع خانه تئاتر از دستمزدهای صنوف مختلف تئاتر را حرکتی مثبت و ارزشمند دانست و گفت: هر کسی باید به میزان تخصص و کار خود دستمزد دریافت کند. اما اینکه بازیگری درجه یک برای نقشی کوتاه در یک نمایش دستمزدی بالا دریافت کند امری بی‌معنی است. برای برطرف شدن چنین مشکلاتی باید تصمیم‌گیری را تقسیم و آن را به خرد جمعی موکول کرد. من با آنارشی و هرج و مرج موافق نیستم و از طرف دیگر استاندارد سازی در تئاتر را امری درست نمی‌دانم زیرا این امر خشت بر آب زدن است و جواب نمی‌دهد.

کارگردان نمایش‌های "سه‌گانه میتراس" و "رویاهای خلیج فارس" با اشاره به اینکه زمان شروع تمرین هر تئاتر حرفه‌ای باید به مثابه اجرای صد در صد آن نمایش تلقی شود خاطرنشان کرد: وقتی متنی پذیرفته می‌شود و کارگردان، بازیگر و طراح نیز بسته به قابلیت‌های خود پذیرفته می‌شوند و شروع به فعالیت می‌کنند باید بودجه، مکان و تعداداجرا مشخص باشد. به چه دلیل تعدادی اثر نمایشی تمرین می‌شوند ولی به اجرا نمی‌رسند؟ چرا هنوز به پاسخی در این خصوص نرسیده‌ایم؟ آیا این وقت و هزینه‌ای که تلف می‌شود زمان و انرژی جوانان و کارشناسان ما را هدر نمی‌دهد؟

وی تصریح کرد: سال‌هاست که هنرمندان و مسئولین ما از این موضوع لطمه می‌خورند و هزینه‌های مالی زیادی هدر می‌رود. من معتقدم این روند به مسئولین و هنرمندان ما لطمه می‌زند و اگر این مشکل برطرف شود به نفع همه ماست.

کد خبر 1085704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha