به گزارش خبرنگار مهر، حسین رحمانی نیا و اعضای هیئت اتاق تعاون ایران در جریان سفر به کشور ژاپن با "توشی فومی یاماشیتا"، رئیس اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن (کو.اوکی) و جمعی از مدیران این اتحادیه دیدار و در مورد مسائل مورد علاقه دو طرف گفتگو و تبادل نظر کردند.
در جریان این دیدار طرفین راههای همکاری دوجانبه، بهره مندی جمهوری اسلامی ایران از تجارب ژاپن در عرصه تعاونیهای مصرف و امکانات تعاونیهای کشورمان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
دبیرکل اتاق تعاون ایران ضمن معرفی اهمیت بخش تعاونی در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، هدف از این سفر را تبادل اطلاعات و تجربیات با طرف ژاپنی، آشنایی با فعالیت تعاونیها در ژاپن و بررسی زمینه همکاریها با ژاپن به عنوان کشور فعالی در عرصه تعاونیها اعلام کرد.
رحمانی نیا همچنین اهمیت تعاونیهای مصرف در ارائه خدمات، کالاهای ارزان و با کیفیت در جمهوری اسلامی ایران و اهمیت تعاونیها در گذر از اقتصاد دولتی به خصوصی در این کشور را یادآور شد.
وی از رئیس اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن و جمعی از اعضای این اتحادیه برای سفر به تهران و بررسی زمینه های همکاری تعاونیهای دو کشور به ویژه در زمینه مواد غذایی و خشکبار ایرانی دعوت کرد که از سوی طرف ژاپنی با استقبال روبرو شد.
همچنین "یاماشیتا" رئیس اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن نیز در این دیدار، ضمن استقبال از سفر هیئت ایرانی به ژاپن، گفت: سالجاری میلادی شصتمین سالگرد تاسیس این اتحادیه بزرگ ژاپنی است و درحال حاضر نیز دارای 25 میلیون خانوار عضو است.
رئیس اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن افزود: اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن در زمینه توزیع مواد غذایی در قالب فروشگاه های زنجیره ای، حمل مواد غذایی به اعضا در خانه، بیمه و ارتباطات، ارائه اعتبارات مالی به اعضا، خدمات نگهداری سالمندان، آموزش و خدمات پزشکی، فعالیتهای اجتماعی عام المنفعه و همکاری با سازمانهای بین المللی فعالیت می کند.
وی بیان داشت: با توجه به تولید 400 نوع محصول غذایی توسط اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن و گردش مالی 37 میلیارد و 400 میلیون دلاری، این اتحادیه نقش مهمی در بازار مصرف این کشور دارد.
یاماشیتا همچنین بر نقش مهم این اتحادیه در عرضه مستقیم کالاهای کشاورزی به مصرف کنندگان ژاپنی و ایجاد ارتباط مستقیم بین مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرد.
وی حمایت از مصرف کنندگان، امنیت مواد غذایی، برپایی نمایشگاههای تجاری، مبارزه با بلایای طبیعی، حفاظت از محیط زیست، درختکاری و خدمات جهانگردی را از دیگر زمینه های فعالیت این اتحادیه عنوان کرد و با اشاره به تحت پوشش قراردادن حدود یک سوم جمعیت ژاپن، گفت: این اتحادیه ارتباطی با دولت ندارد و کمک مالی نیز دریافت نمی کند اما دولت ژاپن بر این اتحادیه نظارت دارد و راهنماییهای لازم را برای انجام بهتر امور به آن ارائه می کند و از تخفیفهای 3 تا 4 درصدی در مقایسه با شرکتهای خصوصی بهره مند است.
رئیس اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن در ادامه از آمادگی اتحادیه تعاونیهای مصرف کنندگان ژاپن برای معرفی برخی محصولات تجاری ایرانی از طریق ایجاد ارتباط مستقیم با اتحادیه تعاونیهای ایران، همکاریهای آموزشی و سایر زمینه های مورد علاقه طرفین را اعلام کرد.
نظر شما