۱ خرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۴۷

در نشست تخصصی مطرح شد؛

تاکید بر حضور فعال بخش صنعت در دانشگاه های کشور/ مهندس آچار به دست نداریم

تبریز - خبرگزاری مهر: در کارگروه تخصصی علوم پایه و محض و کارگروه فنی مهندسی بنیاد نخبگان با روسای تشکلهای صنعتی - تولیدی آذربایجان شرقی علاوه برضرورت تامین ارتباط صنعت ودانشگاه برایجاد کانونهای دانشی مخصوص بخشهای مختلف صنعت در دانشگاه های استان تاکید شد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، روسا و اساتید دانشگاه های فنی و مهندسی، روسای تشکل های صنعتی، مدیران صنایع بزرگ و صاحبان صنایع آذربایجان شرقی پیش از ظهر شنبه در جلسه ای مشترک با کارگروه تخصصی علوم پایه و فنی مهندسی بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی به منظور تعمیق ارتباط صنعت و دانشگاه و تشویق و حمایت نخبگان در ارائه طرح های نو و کاربردی با حضور قائم مقام سازمان صنایع و معادن استان در سالن جلسه سازمان صنایع و معادن تبادل نظر و علاقمندی صنعت استان در حمایت از طرحهای کاربردی را اعلام کردند.

در این نشست علمی و کاری مشترک بر ایجاد ارتباط نزدیک و مستمر با دستگاه های اجرایی به منظور آگاهی از گلوگاه های برنامه توسعه استان تاکید و در راستای تعیین اولویتهای پژوهشی و تحقیقی مورد نیاز صنعت و معدن استان و تعریف پروژه های کاربردی در چارچوب برنامه های توسعه اقتصادی و سند چشم انداز 20 ساله با هدف ارائه راهکارهای مناسب برای گذر از این گلوگاه تبادل نظر شد.

تاکید بر راه اندازی رشته های بین رشته ای صنایع نوین در دانشگاه

در این نشست که به میزبانی سازمان صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی و با حضور بزرگان قبیله صنعت و معدن استان برگزار شد، محمدرضا اسکندری قائم مقام سازمان صنایع و معادن استان طی سخنانی با اشاره به وجود تعامل فی مابین دانشگاه و صنعت، دانشگاه و نخبگان را بازوی توانمند و پشتیبان علمی بخش صنعت استان قلمداد کرد و بر ضرورت ایجاد رشته های بین رشته ای مورد نیاز صنعت نوین استان در دانشگاه ها تاکید کرد.

اسکندری با ارائه گزارشی از وضعیت صنعت استان یادآور شد: در استان آذربایجان شرقی هفت هزار و 750 واحد فعال دارای پروانه بهره بردار وجود دارد که متوسط سرمایه گذاری در هر واحد 500 میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه 9 درصد واحدها در گروه واحدهای کوچک تعریف می شوند، افزود: در این واحدهای فعال، متوسط اشتغال در هر واحد 20 نفر بوده و به ازای هر اشتغال 23 میلیون تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است.

آمادگی حوزه صنعت برای همکاری با مراکز علمی - دانشگاهی

همچنین در این نشست، صمد حسن زاده رئیس خانه صنعت و معدن استان آذربایجان شرقی ضمن سپاس از همت دانشگاهیان برای پیشرفت صنعت و اقتصاد و علاقمندی آن به جامعه صنعتی با اشاره به تکلیف بزرگ صنعتگران برای نسل های آینده گفت: ما ایران دیگر و آذربایجان دیگری نداریم و بر همین اساس با تقویت ارتباط دو بازوی قوی دانشگاه و صنعت، مشکلات کشور را به جان خریده و در آبادانی و پیشرفت آن تلاش خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه نخبگی حد و مرز ندارد از آنها خواست در مسیر پیشرفت کشور دست صنعتگران و تولیدکنندگان را به گرمی بفشارند.

همچنین در این نشست دکتر علی رستمی معاون پژوهشی دانشگاه تبریز طی سخنانی با بیان اینکه هزینه ابداع فکر بسیار بالاست به ضرورت تقویت منابع مالی و بودجه پژوهش دانشگاه ها اشاره و خاطرنشان کرد: در این صورت است که خروجی دانشگاه، صنعت و نیروهای متخصص و کاردان برای آن خواهد بود.

مهندس آچار به دست نداریم!

دکتر صالح پور استاد دانشگاه نیز با تشریح حلقه های مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: صنعت ما "مهندس آچار به دست" لازم دارد در صورتی که اکثر مهندسین آچار به دست نیستند.

وی همچنین معیار چاپ مقاله در مجله ISI را برای دریافت ارتقاء اساتید دانشگاهی را مناسب ندانست و با طرح این سئوال که آیا از مجله ISI برای مملکت ما نان و آب می شود، گفت: باید قوانین ارتقاء چنان تعریف و اصلاح شود که اگر استادی باریکه و گلوگاهی از صنعت را حل کرد، امتیاز ارتقاء دریافت کند.

همچنین در این نشست دکتر جناقلو رئیس دانشگاه صنعتی سهند با بیان اینکه برخی مشکلات ارتباط صنعت و دانشگاه در مقیاس کشوری است، گفت:  به نخبگان بهای زیادی داده می شود و ضروری است با این موضوع باید به این نکته دست یابیم که آنها با نخبگان ما چه می کنند که ما آن را فراموش کرده ایم.

وی اضافه کرد: در عین حال فعالیت تحقیقاتی نخبه های استان باید به سمت نیازهای استان هدایت شوند تا از فعالیت های پراکنده اجتناب گردد.

در ادامه جلسه مهندس احمد محمدزاده نائب رئیس خانه صنعت و معدن استان و دبیر ستاد ارتباط صنایع و معادن با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جامعه صنعت احترام زیادی به دانشگاهیان قائل است، گفت: صنعت در تمامی حوزه ها دست نخبگان را به گرمی می فشارد.

در این جلسه دکتر عباسیان عضو کارگروه علوم پایه و محض گزارشی از وضعیت نخبگان استان ارائه و خاطرنشان کرد: در سطح استان 250 نخبه برجسته در حوزه های مختلف شناسایی و به بنیاد نخبگان استان جذب شده اند که این عزیزان آماده همکاری با صنعت و تولید استان هستند.

در این جلسه همچنین به ضرورت فعال شدن انتشارات مرکز نخبگان استان تاکید و حضور نخبه ها و فارغ التحصیلان جوان به عنوان کارورز در واحدهای صنعتی استان مورد توافق قرار گرفت.

کد خبر 1087093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha