۲ خرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۱۱

گزارش خبری مهر/

خرمشهریها خسته از وعده ها / شهر هنوز درگیر تبعات جنگ است

خرمشهریها خسته از وعده ها / شهر هنوز درگیر تبعات جنگ است

اهواز - خبرگزاری مهر: سوم خرداد هر ساله برای مردم ایران یادآور رشادتهای مردان و زنان غیوری است که جانانه از خاک وطن اسلامی دفاع کردند تا در چنین روزی در سال 1361 خرمشهر را از چنگال دشمن بیرون آورند.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، همین اتفاق باشکوه در تاریخ معاصر ایران باعث شده هر ساله در سوم خرداد مردم به یاد خونین شهر هشت سال دفاع مقدس و خرمشهر فعلی بیفتند و یاد آن روز را گرامی بدارند. مسئولان کشور نیز هر ساله در چنین روزی و در مواردی با حضور در خرمشهر قول رفع تنگناهای معیشتی مردم و آبادی خرمشهر را به مردم می دهند و این قول ها هر ساله در سوم خرداد داده ولی یک روز پس از آن به محاق فراموشی سپرده می شود تا سوم خرداد به جای جشنی با شکوه برای خرمشهریها یادآور وعده های تحقق نیافته مسئولان برای احیای خرمشهر باشد.

بی شک امسال هم در سوم خرداد جشن های باشکوهی ( البته در برگزای آنها لحظه ای تردید وجود ندارد چرا که سوم خرداد یک روز بی بدیل در تاریخ معاصر ایران اسلامی است) در خرمشهر گرفته می شود و باز هم وعده هایی بزرگ برای مردم خرمشهر داده می شود ولی واقعیت این است که دیگر کمتر کسی این قولها را قبول دارد.
 
 
باید قبول کرد که خرمشهر در هشت سال دفاع مقدس به طور کلی ویران شد و هیچ شهری در ایران همانند خرمشهر تجربه چنین ویرانی عظیمی را به خود ندیده است به همین دلیل برای آباد ساختن چنین شهری کارهای بزرگی باید انجام داد در حالیکه که اکنون خرمشهر تشنه طرح ها و پروژه های بزرگ است.

اما جدی ترین قولی که مسئولان کشور برای توسعه و پیشرفت خرمشهر داده اند مربوط به قول محمود احمدی نژاد در دوم خرداد سال قبل در جمع مردم این شهر بود که وی در جواب اعتراض مردم در خصوص وضعیت نامطلوب خرمشهر گفت: بنده شخصا امروز در جمع شما تصمیم گرفته‌ام که به عنوان فرماندار یا معاون فرماندار در خدمت شما باشم تا شخصا پیگیر امور برای اجرایی شدن هرچه سریعتر آن باشیم.

یک شهروند خرمشهری در این خصوص به مهر گفت: مردم خرمشهر به این وعده رئیس جمهور بسیار دلخوش کردند و حتی  می توان گفت درصد بالای رای مردم خرمشهر به رئیس جمهور نیز شاید ناشی از همین وعده بود اما امروز هر کس اتفاقات یک سال اخیر خرمشهر را مرور می کند به تحول قابل ذکر و امیدوار کننده ای دست نمی یابد.
 
وی خاطرنشان کرد: امروز مردم خرمشهر از خود می پرسند مگر احمدی نژاد نگفت "من فرماندار خرمشهرم" پس چرا هنوز مشکلات مردم اعم از بیکاری و فقر و محرومیت از حداقلهای زندگی در این شهر از بین نرفته است؟ چرا هنوز 30 درصد خانه های خرمشهر مخروبه است؟ چرا اروندرود این رود حیاتی برای توسعه خرشمهر و آبادان لایروبی نشده است؟ چرا درصد قابل توجهی از مدیران خرمشهر پروازی هستند و با وجود گرد و غبار اغلب در بیشتر روزها به علت لغو پروازها در سر کار خود حضور ندارند؟
 
بازسازی مناطق جنگ زده خوزستان ناموفق بوده است
 
رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز در خصوص بازسازی مناطق جنگ زده می گوید: متاسفانه بازسازی مناطق جنگ زده یک پروسه کاملا ناموفق بوده است و هیچیک از دولتهای بعد از جنگ در رسیدن به اهداف اصلی خود در بازسازی موفق عمل نکردند.
 
 
مصطفی مطورزاده گفت: به طور مثال 20 هزار هکتار از مساحت شهرهای بسیار مهم و اقتصادی قبل از جنگ یعنی آبادان و خرمشهر در جنگ به طور کلی تخریب شده ولی هیچگاه به طور کامل بازسازی نشد و هنوز این شهرها از تبعات جنگ آسیبهای جدی می بینند.

نماینده مردم خرمشهر در مجلس با بیان اینکه بازسازی در چند بخش مختلف برنامه ریزی شد، عنوان کرد: طرح بازسازی در بخشهایی همانند نوسازی منازل شهری و روستایی، بازسازی صنایع، ایجاد زیرساختها، احیا و بازسازی نخیلات و زمینهای کشاورزی، لایروبی رودخانه های کارون و اروند و خارج کردن شناورهای مغروقه انجام گرفت که درصد پیشرفت کار در کل این بخشهای به صورت 100 درصد انجام نشده است.
 
رونق کشتیرانی در شهرهای آبادان و خرمشهر در گرو لایروبی اروند
وی گفت: عدم لایروبی اروندرود و کارون باعث شده عملا کشتیرانی که یکی از عوامل رونق تجاری شهرهای آبادان و خرمشهر در قبل از جنگ بود غیرممکن شود به همین دلیل تا زمانیکه این کار به ثمر نرسد نمی توان شاهد رونق تجارت در این شهرها باشیم در حالیکه این دو شهر به خصوص خرمشهر پتانسیل تجارت دریایی را داشته و شرایطی بهتر از شهرها و بنادر دیگر کشور دارد.
 
 
نماینده خرمشهر در مجلس افزود: قبل از جنگ 40 درصد تخلیه و بارگیری بنادر کشور در خرمشهر انجام می شد ولی اکنون خرمشهر تنها یک درصد از این مقدار را به خود اختصاص داده است. البته در بخش تجهیزات و بازسازی به خوبی به این بندر رسیدگی شده ولی به علت عدم لایروبی اروندرود و عدم ورود کشتی هایی به حمل تناژ بالا عملا اماکن فعالیت گسترده تجاری در این بندر غیرممکن است.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس در این خصوص به خبرنگار مهر در اهواز می گوید: مشکلات عدیده زندگی در شهرهای جنگی پس از پایان جنگ باعث شد بسیاری از مردم به شهر و خانه خود بازنگردند و طبق آمار موجود 50 درصد مردمی که با شروع جنگ به شهرهای دیگر مهاجرت کردند به شهرهای جنگ زده بازنگشتند.

مصطفی مطور زاده دلیل عدم بازگشت این مردم به شهر خود را دلایل متفاوتی می داند که از جلمه آنها به ناموفق بودن طرح بازسازی شهرهای جنگ زده اشاره می کند.

وی تاکید کرد: مناطق جنگ زده به خصوص شهرهای آبادان و خرمشهر هیچگاه به جایگاه قبل از جنگ خود بازنگشتند به همین دلیل مردم رغبتی برای بازگشت به شهر خویش ندارند.
 
مطورزاده عنوان کرد: شما نگاه کنید پالایشگاه آبادان و بندر تجاری خرمشهر هنوز به جایگاه سابق خود بازنگشتند و بسیار کمتر از ظرفیت خود کار می کنند به همین دلیل فرصتهای شغلی در این شهرها بسیار کمتر شده و بخش عظیمی از کارکنان این دو بخش برای ادامه کار خود فراخوانده نشدند و در شهرهای محل مهاجرت خود شاغل شدند. ضمن اینکه هرج و مرج ناشی از جنگ باعث شد که بسیاری از مشاغل این دو بخش مهم صنعتی و تجاری به ناحق در اختیار غیر بومی ها قرار بگیرد. چنین وضعیتی در تمام بخش ها و سازمان ها شهرهای جنگ زده نیز دیده می شود.
 

وی تصریح کرد: قبل از جنگ در شهر آبادان چهار بیمارستان مجهز همانند بیمارستان 1000 تختخوابی شرکت نفت، شهید طالقانی، 5 مهر و شهید بهشتی و در خرمشهر پنج بیمارستان شامل دو بیمارستان خصوصی، دو بیمارستان خصوصی و یک بیمارستان نظامی فعالیت می کردند که این شهرها را تبدیل به قطب پزشکی کشور کرده بود ولی اکنون وضعیت به هیچ وجه اینچنین نیست. وضعیت بیمارستانهای آبادان به شدت تنزل یافته و بسیاری از امکانات روز را ندارند. در خرمشهر وضع به مراتب بدتر است زیرا تنها بیمارستان ولی عصر در حال حاضر فعال است که آن هم جوابگوی خیل عظیم مراجعان نیست.
..................................
 
علی نواصر
کد خبر 1087615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha