۲ خرداد ۱۳۸۹، ۹:۵۹

گزارش هفتگی مسلمانان جهان/

محدودیت و ممنوعیت ؛ دستور کار محافل سیاسی اروپا در مقابل مسلمانان

محدودیت و ممنوعیت ؛ دستور کار محافل سیاسی اروپا در مقابل مسلمانان

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: ممنوعیت و محدودیتهایی که در رابطه با حجاب در کشورهای مختلف اروپایی اعمال شده و فرایند قانونی شدن منع روبنده، برقع در بسیاری از کشورهای اروپایی چون فرانسه، بلژیک و اسپانیا بسیاری از اخبار مرتبط با مسلمانان را تحت الشاع قرار داده است.

انجمن فرانسوی بلژیک بدنبال ممنوعیت حجاب برای آموزگاران است

براساس پیشنهاد شورای ایالتی بلژیک به پارلمان، انجمن فرانسوی زبان بلژیک در نظر دارد آموزگاران را از پوشیدن حجاب و نمادهای فلسفی، دینی و سیاسی در شبکه مدارس خود منع کند.

شورای ایالتی بر اساس این پیشنهاد 40 صفحه ای بر حق آزادی بیان تأکید کرده و اصول بنیادین خنثی بودن خدمات عمومی در بلژیک را مورد تأکید قرار داده است. علاوه بر این، اظهار داشته است که این پیشنهاد براساس قوانین انجمن فرانسوی زبان بلژیک است که ابراز عقاید دینی، سیاسی و فلسفی را از سوی شخصیتهای آموزشی ممنوع کرده است.

براساس متن این پیشنهاد، وظیفه جامعه فراهم کردن آموزش خنثی و اطمینان حاصل کردن از بی طرفی خدمات عمومی است که به طور طبیعی بر رفتار آموزگاران تأثیرگذار است. به عنوان بخش ناظر در مدارس باید از آنها انتظار داشت همگام بودن اصول رفتار را براساس سیاست آموزش بی طرف پیگیری کنند.

تمام این پیشنهادها در شرایطی صورت گرفته که شورای ایالتی این امر را تبیین کرده است که این پیشنهاد هنوز در رابطه با آموزگاران دیندار اعمال نمی شود. مسئله بی طرف بودن در نظام آموزش و حجاب در شرایطی مطرح می شود که ارائه کنندگان این پیشنهاد از آموزه ها و تعالیم دینی اسلام مطلع نباشند چرا که اسلام حجاب را یک نماد دینی یا فلسفی درنظر نگرفته است بلکه حجاب در اسلام بر زن مسلمان واجب شده است.

مسلمانان اروپایی ممنوعیت روبنده در اروپا را تقبیح کردند

مسلمانان شرکت‌کننده در یک گردهمایی در وین اتریش کشورهای اروپایی را برای بررسی احتمال ممنوعیت پوشش صورت و روبنده مورد انتقاد قرار داده و اظهار داشتند که این اقدام منعکس‌کننده پسرفت بوده و نتایج عکس به همراه خواهد داشت.

این روزها بلژیک و فرانسه درحال بررسی قانون منع روبنده هستند و برخی از قانونگذاران در دیگر کشورهای اروپایی نیز این موضوع را بررسی کرده‌اند.

کارلا امینه بقاجاتی سخنگوی سازمان اعتبار دینی اسلامی اتریش به عنوان برگزارکننده این گردهمایی گفت: حدود 100 مسلمان و رهبر دینی اسلامی از چهل کشور مختلف در همایش وین شرکت کرده و به اتفاق آرا اعلام کردند که اسلام پوشش صورت را برای زنان واجب نکرده است، از این رو ضرورت بحث و بررسی آن به علت توجه اقلیتی بسیار کوچک به این موضوع وجود ندارد. به رغم اینکه مسلمانان اعتقاد دارند که روبنده در اسلام امری واجب نیست ما نسبت به ممنوعیت آن نیز اعتراض داریم چرا که ممنوعیت آن نتایج عکس به همراه خواهد داشت.

در پایان این همایش دوروزه پیش‌نویس یک قطعنامه صادر شد که طی آن بر ارتقای برنامه‌های آموزشی برای زنان مسلمان تأکید شده و اعلام شده است که در هر مسجدی در اروپا یک زن مسلمان برای پاسخگویی و راهنمایی زنان مسلمان حضور داشته باشد.

در بخش دیگری از این قطعنامه نسبت به همه‌پرسی سوئیس که سال گذشته برای ممنوعیت ساخت مناره برگزار شده بود ابراز نگرانی شد و تأکید شد که مسلمان بودن دربرگیرنده احترام به پیروان ادیان مختلف و جهان‌بینی‌ها مختلف است. مسلمانان نمی‌خواهند که جامعه آنها را به عنوان یک مشکل درنظر بگیرد بلکه آنها نیز بخشی از راه حل برای چالشهای مدرن هستند.

بقاجاتی گفت که قانونهایی که پوشش صورت را ممنوع می‌کند، حس ضرورت محدود کردن مسلمانان را به جامعه القا می‌کند و باعث می شود که جامعه تصور کند مسلمانان خطرناک هستند. اکنون باید تلاش کنیم ایده "ما " و "آنها" را از بین ببریم.

شهر لریدای اسپانیا ممنوعیت روبنده را در دستورکار قرار داده است

شورای شهر اسپانیایی لریدا با 140 هزار نفر سکنه در شمال شرقی کاتالونیا از روز 28 می ( هفتم خردادماه) بحث و گفتگو درباره منع پوشش کامل صورت را آغاز می‌کند.

این پیشنهاد از سوی حزب همگرایی و اتحاد مطرح شده است به طوری که آنها مدعی شده‌اند که روبنده و یا برقع مانع ادغام زنان در جامعه می‌شود.
از کل جمعیت این شهر تنها 20 درصد را مهاجرات تشکیل داده‌اند.

براساس اظهارات یک سخنگو از شهرداری، آنجل روس شهردار لریدا که عضو حزب سوسیالیست است از این پیشنهاد حمایت کرده است. دپارتمان حقوقی این شهر درحال حاضر بررسی احتمال ممنوعیت استفاده از روبنده را در سطح محلی در دستور کار قرار دارد اما شهردار از ممنوعیت کامل این نوع پوشش در سطح منطقه‌ای و حتی ملی حمایت می‌کند.

وزیر کار و مهاجرت اسپانیا اظهار داشت که وی با ممنوعیت روبنده در فضای اداری حمایت می‌کند. سلستینو کورباچو وزیر کار و مهاجرت اسپانیا مدعی شد: این پوشش با جامعه ما منافات دارد و از تساوی میان زن و مرد جلوگیری می‌کند.

براساس آمار امسال موسسه ملی آمار اسپانیا حدود 7/5 میلیون مهاجر در میان جمعیت 9/46 میلیونی اسپانیا زندگی می‌کنند. بیش از 746 هزا رنفر از این تعداد را مهاجران مراکشی تشکیل داده‌اند.

فرانسه و بلژیک درمیان کشورهای اروپایی هستند که بحث درباره ممنوعیت کامل روبنده و برقع را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

زنان مسلمان فرانسه همزمان با پیشرفت فرآیند قانون منع روبنده تظاهرات کردند

درحالی که روز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه وزیر دادگستری فرانسه متن قانون منع پوشش کامل صورت را به کابینه ارائه کرد بسیاری از زنان مسلمان این کشور که از روبنده استفاده می‌کنند دست به اعتراض زده تا نگرانی خود را نسبت به تغییراتی که بر زندگی آنها تأثیرگذار است نشان دهند.

با تصویب شدن این اقدام زنانی که قانون را نقض کرده و از این پوشش استفاده می‌کنند با جریمه یک سال زندان و 15 هزار یورو جریمه رو به رو می‌شوند.

اگرچه وزارت کشور فرانسه تعداد زنانی که صورت خود را می‌پوشانند تنها 1900 نفر اعلام کرده است اما این قانون می‌تواند در زندگی جمعیت مسلمان که 5 میلیون نفر تخمین زده شده‌اند تأثیرگذار باشد.

"نجات" از مسلمانان فرانسوی که از روبنده استفاده می‌کند و سن خود را بیش از 45 سال عنوان کرد گفت: اگر این قانون تصویب شود، من روبنده خود را برنمی‌دارم هیچ کس نمی تواند شیوه زندگی را به من القا کند. وی در میان زنانی بود که یک روز پیش از ارائه این قانون به کابینه علیه آن اعتراض کرد تا نگرانی خود را نسبت به این ممنوعیت نشان دهد، این زن مسلمان نیز درمیان مسلمانانی است که اذعان می‌کند از یک سال پیش تا کنون که این جریان آغاز شده با روند رو به رشدی از تبعیض رو به رو شده است.

قرار است این قانون در ماه ژوئیه به پارلمان فرستاه شود و از آنجا که باید فرآیند طولانی را طی کند تا به عنوان قانون تصویب شود نمی‌توان انتظار داشت که تا پیش از اوایل سال 2011 تصویب شود.

منع روبنده همچنین در کشور همسایه فرانسه نیز درجریان است اما فرانسه پیش از بلژیک وارد این راه شده و پیش از آن روسری را نیز برای مسلمانان ممنوع کرده است. دولت فرانسه تصمیم گرفته است به رغم هشدار شورای دولتی به‌عنوان عالی‌ترین نهاد اجرایی این کشور برخلاف قانون اساسی عمل کند، این شورا روز 30 مارس گفته بود که ممنوعیت کامل روبنده و برقع با قانون اساسی مخالفت دارد.

قانون منع حجاب منطقه‌ای در فنلاند لغو شد

به دنبال تلاشهای یک خانواده مسلمان برای حفظ حق فرزند خود در پوشیدن حجاب در مدرسه‌ای در فنلاند، مقامات این مدرسه در منطقه راسپوری قانون منع حجاب برای دانش آموزان مسلمان را لغو کردند.

چندی پیش شهر راسپوری در فنلاند در سکوت رسانه‌ای راهبردی را برای ممنوع کردن استفاده از نمادهای دینی در ساعات درسی مدارس صادر کرد، این ممنوعیت براساس قانون فنلاند نبود و بسیاری از منتقدان آن اظهار داشتند که با قانون اساسی این کشور منافات دارد.

شهر راسپوری تنها منطقه‌ای است که چنین محدودیتی را برای دانش‌آموزان مسلمان خود تعیین کرده است. مقامات این مدرسه مدعی بودند که مهاجران در زمان صدور این راهبرد با اعمال آن موافقت کرده بودند.

این درحالی است که پس از تصویب و اجرایی شدن این راهبرد در مدارس، یک خانواده مسلمان عراقی‌تبار اعلام کردند که در صورت لغو این ممنوعیت مانع حضورفرزند خود در مدرسه می‌شوند.

به دنبال شکل‌گیری این مخالفت مقامات این منطقه راهبرد خود را لغو کرده و این هفته اعلام کردند که تا زمانی که سنتهای مدرسه مورد احترام دانش آموزان باشد این ممنوعیت لغو می‌شود. این تغییر موضع حتی اعضای کمیته تصمیم‌گیری را نیز متعجب کرده است.

براساس گزارش رسانه‌های فنلاند این مسئله با مداخله مسئول امور مهاجرت فنلاند میان مقامات مدرسه و خانواده مسلمان عراقی برای یافتن راه‌حل درجریان بوده که در نهایت به لغو قانون منع حجاب منتهی شد.

کابینه فرانسه مدعی اخلاقی بودن قانون منع روبنده شد

رئیس جمهوری فرانسه از پیش‌نویس قانون دولت برای ممنوع کردن پوشش کامل صورت چون روبنده و برقع در فرانسه حمایت کرد و به رغم هشدارهایی که در رابطه با غیرقانونی بودن این اقدام صورت گرفته آن را یک انتخاب اخلاقی توصیف کرد.

نیکولاسارکوزی رئیس جمهوری فرانسه و وزرای کابینه وی پیش‌نویس قانون ممنوعیت پوشش کامل صورت در فرانسه را به رغم هشدار شورای دولتی به‌عنوان عالی‌ترین نهاد اجرایی کشور مبنی بر غیرقانونی بودن آن مورد بحث و بررسی قرار دادند.

پیش‌نویس این قانون که از سوی میشل آلوت ماری وزیر دادگستری تهیه شده پوشیدن هر تکه از لباس را که صورت فرد را در خیابان یا هر فضای عمومی دیگر بپوشاند ممنوع کرده است.

سارکوزی این تصمیم را انتخاب ممنوعیت کامل روبنده به جای ممنوعیت آن در برخی اماکن توصیف کرده و ادعا کرده است که وی و اعضای کابینه‌اش یک انتخاب هوشیارانه اخلاقی انجام داده‌اند.

وی خطاب به وزرای کابینه گفت: تصمیم‌گیری درباره نوع جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم با ارزشهای انسانی آن برعهده دولت و پارلمان است، مقامات حقوقی مرتبط  به‌نوبه خود باید براساس وجدان و بینش خود نسبت به حقوق بشر در این کشور تصمیم‌گیری کنند.

این اقدام  دولت فرانسه در شرایطی صورت می‌گیرد که شورای دولتی در ماه مارس ممنوع کردن پوشش صورت را در تمام فضاهای عمومی غیرقانونی دانست.
قرار است این لایحه در ماه ژوئیه به پارلمان برود. همچنین انتظار می‌رود که مراحل تصویب آن در پارلمان با مقاومت مخالفات سوسیالیست رو به رو شود، مخالفانی که صرفاً با ممنوع شدن این پوشش در ادارات و نهادهای دولتی چون مدارس و بیمارستانها موافق هستند.

دومین پروژه ساخت مسجد در منهتن نیویورک شکل گرفت

دو هفته پس از اعلام خبر ساخت یک مسجد 13 طبقه در نزدیکی محل مرکز تجارت جهانی سابق در منهتن نیویورک که محل حوادث تروریستی یازدهم سپتامبر بود، خبر ساخت دومین مسجد در نزدیکی این منطقه نیز اعلام شد.

مسجد دوم در نزدیکی محل سابق مرکز تجارت جهانی منهتن با عنوان مسجد منهتن مبلغی معادل 5/8 میلیون دلار برای این پروژه جمع کرده و تنها به 5/2 میلیون دلار دیگر نیاز دارد تا پروژه ساخت را آغاز کند. رهبران مسلمان و متصدی مسجد منهتن که درحال حاضر در فضای یک انبار تشکیل می‌شود اظهار می‌دارند که این فضا برای جمعیت درحال رشد این مسجد بسیار کوچک است.

این مسجد هر روز هفته در فضای موقتی خود برنامه‌ها و کلاسهای دینی برای مسلمانان و حتی غیرمسلمانان ارائه می‌دهد.

پروژه ابتکار عمل قرطبه که خبر ساخت مسجد 13 طبقه خود را اعلام کرده بود تاکنون اقدامی برای جمع کردن مبلغ مورد نیاز خود که 100 میلیون دلار تخمین زده شده صورت نداده است.

هر دو مسجد سابقه طولانی از خدمت به جامعه مسلمانان جنوب منهتن را دارند. اخیراً خبر توسعه پروژه قرطبه هیاهیوی اینترنتی را میان مخالفان ساخت مسجد به راه انداخت که بسیاری از آنها تاریخهایی را برای انجام تظاهرات در اعتراض به ساخت این مسجد تعیین کرده‌اند. هنوز مشخص نشده است که مسجد مهتن برای این پروژه به مجوز توسعه نیاز دارد یا خیر.

بزرگترین مسجد فرانسه در مارسی ساخته می‌شود

مسلمانان فرانسه روز پنجشنبه 30 اردیبهشت آغاز کار ساخت مسجد بزرگ مارسی به عنوان بزرگترین مسجد فرانسه و نماد جایگاه اسلام در فرانسه مدرن را جشن گرفتند.

درست یک روز پس از آنکه دولت فرانسه لایحه ممنوعیت روبنده و برقع را تصویب کرد، رهبران مسلمان و سیاستمداران برای برگزاری مراسم آغاز به کار ساخت مسجد بزرگ مارسی گردهم جمع شدند. مارسی دومین شهر فرانسه است که حدود 250 هزار مسلمان در آن زندگی می‌کنند و بسیاری از آنها در نمازخانه‌های موقت در زیرزمینها، اتاقهای اجاره‌ای و گاراژهای متروک نماز جماعت خود را برگزار می‌کنند.

این مسجد بزرگ که قرار است با مناره 25 متری ساخته شود ظرفیت 7 هزار نفر را در بخش نمازخانه خواهد داشت. این مسجد همچنین دربرگیرنده یک مدرسه قرآنی، کتابخانه و رستوران بوده و قرار است در سال 2010 افتتاح شود.

مسلمانان فرانسه در طول 60 سال گذشته برای ساخت یک مسجد بزرگ به عنوان محلی اصلی گردهمایی مسلمانان تلاش کرده تا اسلام را از زیرزمینها خارج کرده و درخشش آن را زیر خورشید مدیترانه ای مارسی به نمایش بگذارند. نقطه عطف این ماجرا در سال 2001 شکل گرفت، وقتی که ژان کلود گودین شهردار مارسی و عضو حزب راست‌گرای سارکوزی تصمیم گرفت از این پروژه 22 میلیون یورویی حمایت کرده و در مقابل اعتراضهای احزاب راستگرای افراطی بایستد.

نورالدین شیخ رئیس انجمن اسلامی که ستاد ساخت این مسجد را هدایت می‌کند گفت: این چهره حقیقی اسلام در فرانسه است که به چشم برسد و مسلمانان حس کنند آنها هم از همان جایگاهی در کشور برخوردارند که برای کاتولیکها و پیروان سایر ادیان درنظر گرفته شده است.

قرار است از مناره بلند این مسجد صدای اذان به گوش نرسد تنها یک شعاع نور آبی پنج بار در روز برای فراخواندن مومنان خواهد درخشید. مسلمانان مارسی امیدوارند که کمکهای مردمی و مسلمانان از کشورهای مختلف آنها را در ساخت بزرگترین مسجد فرانسه یاری کند. فرانسه دربرگیرنده بزرگترین جامعه مسلمان اروپا است که تعداد آنها بین پنج تا شش میلیون نفر برآورد شده است.

نمایشگاهی از دستاوردهای علمی مسلمانان در کانادا برگزار شد

نمایشگاه "سلطان علوم" ویژه آثار و توانمندیهای مسلمانان، با هدف ارتقاء آگاهی از تمدن اسلامی به عنوان تمدنی که در جهان پیشتاز بود در کانادا گشایش یافته و تا سه ماه آینده به کار خود ادامه می‌دهد.

نمایشگاه " سلطان علوم" با همکاری ام تی ای استودیوز به عنوان برگزار کننده نمایشگاه‌ها مستقر در دوبی و تلوس سازمان برگزار کننده نمایشگاه ها  در کانادا برای بار دوم در این کشور برگزار شده است.

لودو ورهین مدیر اجرایی ام تی ای استودیوز با تأکید بر میراث غنی علوم اسلامی و اهداف آموزشی این همایش تأکید کرد برگزاری این همایش باید پیام میراث غنی اسلام را به جهان منتقل کند.

این نمایشگاه دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی مسلمانان را در فضایی غیر سیاسی مورد تأکید قرار می دهد و در حقیقت با هدف ارتقاء آگاهی غیر مسلمانان درباره دستاوردهای علمی مسلمانان در عصر طلایی اسلام برگزار شده است. نمایشگاه سلطان علوم از روز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه در کانادا آغاز به کار کرده و تا سه ماه آینده پیش از انتقال به یک نقطه دیگر در آمریکای شمالی ادامه خواهد داشت.

برگزارکنندگان این نمایشگاه اظهار داشتند بسیاری از بازدیدکنندگان از آشنایی با دانشی که در تاریخ ناشناخته مانده و از طریق کتابهای درسی خود نیز برخورد نکردند ابزار شگفتی می کنند. این نمایشگاه سیار پیشتر در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی و شهر نیوجرسی در آمریکا نیز برگزار شده و قرار است پس از برگزاری آن در کانادا به لس آنجلس ایالات متحده و آلمان در اروپا منتقل شود.

روزگشایش درهای مرکز اسلامی بوستن آمریکا برگزار شد

درپی اقدامات تروریستی اخیر و تلاش برای بمبگذاری در میدان تایمز نیویورک، مسلمانان مرکز اسلامی بوستن با هدف رفع سوء تفاهم‌های شایع درباره اسلام درهای مسجد و مرکز اسلامی خود را باز کرده و از حضور غیر مسلمانان برای آشنایی با اسلام از نزدیک استقبال کردند.

محمد لازونی استاد مطالعات اسلامی کالج بوستن اظهار داشت: افرادی چون بمبگذار میدان تایمز را نمی توان نماینده دین اسلام دانست. ما آن را مسلمان نمی دانیم و آنها نماینده مسلمانان نیستند، چرا که ما با ایدئولوژی آنها در سطح عملی و نظری مخالف هستیم.

لازونی در حضور 50 نفر از افرادی که در روز گشایش درهای مسجد و مرکز اسلامی بوستن شرکت کرده بودند جلسه سخنرانی را با عنوان " هرچه می خواهی درباره اسلام بپرسی، مطرح کن" سخنرانی کرد. این جلسه یکی از چهار جلسه سخنرانی بود که در طول روز برگزار شد.

وی در رابطه با برخی نگرانی های غیر مسلمانان که در رابطه با عدم محکوم کردن خشونت از دیدگاه مسلمانان مطرح شد، آنها را به پایگاه اینترنتی "مسلمان آمریکایی" ارجاع داد که دربرگیرنده بیانیه ها، عقاید حقوقی، مقالات و دیگر اسنادی از جامعه مسلمانان آمریکایی است که تروریسم و خشونت را محکوم کرده اند.

غیرمسلمانانی که پیروان ادیان ابراهیمی دیگر بوده و در این مراسم شرکت کردند اهمیت برقراری روابط آموزشی و دوجانبه مثبت را میان گروه های دینی مورد تأکید قرار داده و اظهار داشتند در این مرکز اسلامی همواره فرصتی برای آموزش و یادگیری وجود دارد.

دیدار غیرمسلمانان مهمان از بخشهای مختلف مرکز اسلامی، نمایشگاه هنری، نمایشگاه کتاب و حقایق تاریخی از جمله ویژگیهای روز گشایش درهای مسجد و مرکز اسلامی بوستن بود.

گفتگوی مسلمانان و مقامات آلمان با تمرکز بر موضوع ادغام برگزار شد

دومین کنفرانس اسلام آلمان روز دوشنبه 27 اردیبهشت‌ماه در برلین آغاز شد اما عدم شرکت یک گروه اسلامی در این دور از گفتگوها، این نشست را که با محور ادغام برگزار شده بود تحت‌الشعاع قرار داد.

هفته گذشته شورای مرکزی مسلمانان در آلمان اعلام کرد که در این گردهمایی شرکت نمی‌کند. این گروه اسلامی علت اصلی عدم شرکت خود در این دور گفتگوها را ناکامی وزارت داخلی آلمان برای حل مشکل اسلام‌هراسی عنوان کرد.

در این میان وزارت داخلی آلمان اعلام کرد که این شورا از صلاحیت کافی برخوردار نیست چرا که یکی از اعضای آن تحت پیگرد جنایی قرار دارد. به رغم غیبت برخی از نمایندگان مهم مسلمانان، وزیر کشور آلمان ابراز امیدواری کرد که این همایش بتواند سیاستهایی در رابطه با اسلام در آلمان طی سه سال آینده تعین کرده و ادغام جمعیت قابل توجه مسلمان این کشور را تسهیل کند.

ماریا بوهمر عضو کمیسیون ادغام با تأکید بر اینکه اسلام‌هراسی در دستور جلسه قرار دارد گفت: افرادی که پشت یک میز نمی‌نشینند نمی‌توانند به گفتگوها ملحق شوند.

نخستین دور گفتگوها در سال 2006 برگزار شد زمانی که ولفگانگ شویبله وزارت داخلی آلمان را عهده دار بود. وی در تلاش برای نگرانی‌ها به ادغام چهار میلیون مسلمان در جامعه که تقریبا نیمی از آنها شهروند آلمان هستند این کنفرانس را پایه‌گذاری کرد.

توماس دی میزیر وزیر کشور کنونی آلمان این برنامه را با تمرکز بر ادغام و حضور مسلمانان پیگیری کرده است.

تولید نرم افزار اعلام زمان شرعی و قبله برای آی‌فون

یک گروه رایانه‌ای اسلامی اقدام به تولید برنامه کاربردی جدیدی برای کاربران مسلمان آی فون کرده که از امکانات قبله نما، زمان اذان، زمان سحر و افطار ماه رمضان و مکان یاب مسجد برخوردار است.

گروه رایانه ای اسلامی " اسلامیک تول‌باکس" اقدام به تولید این نرم افزار کاربردی برای تلفنهای آی‌فون کرده که مسلمانان سراسر دنیا می توانند این برنامه را از طریق فروشگاه برنامه های آی فون خریداری و دانلود کنند.
 
امکانات این نرم افزار چون قبله نما، اعلام زمان اذان، اعلام زمان سحر و افطار در ماه رمضان و مکان یاب مسجد برای افرادی که به سفر می روند با تنظیمات مختلفی برای کاربر همراه است.

قبله نمای این نرم افزار آی‌فون بسته به موقعیت جغرافیایی فرد جهت مکه را پیدا می کند. اعلام زمان اذان براساس تنظیمات کاربرد با صدایی زمان اذان را در هرکجای دنیا که از پیش تنظیم شده اعلام کرده، بخش ویژه ماه رمضان علاوه بر اعلام زمان سحر و افطار به ارائه توصیه های تغذیه می پردازد و مکان یاب مسجد نیز کاربر را به نزدیک ترین مسجد هدایت کرده و اطلاعاتی چون جزئیات ارتباط با مسجد را در اختیار وی قرار می دهد.

توسعه بازار جهانی محصولات آرایشی بهداشتی حلال

بازار جهانی محصولات حلال با سرعت قابل توجهی درحال رشد است و این امر آگاهی مصرف کننده را نسبت به ضرورت استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی حلال ارتقا داده است.

موج درحال افزایشی از تقاضا برای خرید محصولات آریشی بهداشتی میان کشورهای اسلامی و بسیاری از کشورهای غیر اسلامی مشاهده می شود. براساس تحقیقات اخیر در خاورمیانه میزان ارزش بازار محصولات مراقبتهای بهداشتی آرایشی حلال به طور تقریبی 560 میلیون دلار ارزیابی می شود و این محصولات بخشهای قابل توجهی از ارزش 150 میلیون دلاری بازار حلال امارات متحده عربی در طول سال را دربر می گیرد.

احمد پاولز رئیس اجرایی شرکت اپوک مسه فراکفورت و برگزار کننده نمایشگاه بین المللی دنیای زیبایی خاورمیانه 2010 اظهار داشت: درحالی که بسته بندی، غذا، صنایع مالی توجه گسترده را به توسعه و ارائه خدمات و محصولات حلال به خود جلب کرده تقاضا برای محصولات آرایشی و بهداشتی حلال نیز با سرعتی کمتر از آن اما رو به رشد افزایش یافته است.

این روند با سرعت در حال تغییر است ، چرا که آگاهی مصرف کننده و توجه وی به کیفیت، محتوا، بازار محصولات بهداشتی آرایشی حلال را با رشد بالا و پتانسیل قابل توجهی رو به رو شده است.

الین او کانل از مدیران بخش نمایشی این نمایشگاه اظهار داشت که مصرف کنندگان آسیا به ویژه مالزی و اندونزی نخستین مصرف کنندگانی این محصولات بوده اند. مالزی سال گذشته پیش نویسی برای تعیین استانداردهای حلال تهیه کرد که محتوا، شیوه تولید، نگهداری، حفظ و بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی را مد نظر قرار داده بود.  مصرف کنندگان در بازارهای شکوفا و درحال رشد خاورمیانه در رابطه با کیفیت و محتوای محصولاتی که استفاده می کنند بسیار حساسیت به خرج داده و تلاش می کنند بهترین انتخاب را داشته باشند.

کد خبر 1087695

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha