در نشست خبري اعلام برنامه هاي چهارمين هفته فيلم مستند سازان زن كه صبح امروز در خانه هنرمندان برپا شد، ابراهيم مختاري با اعلام اين مطلب گفت: اين شورا پس از طرح مساله در انجمن مستند سازان وابسته به خانه هنرمندان، به صورت خودجوش تشكيل شده است و قصد دارد طي امسال و سال هاي آينده برنامه هايي را در جهت تقويت و رشد هر چه بيشتر اين هفته فيلم به اجرا درآورد.
مختاري در ادامه خاطر نشان ساخت: من، محمد جعفري و كتايون شهابي اعضاي اين شوراي سياستگذاري هستيم. از جمله اقدام هايي كه امسال براي تحكيم هر چه بيشتر پايه هاي اين هفته فيلم انجام شده است، حركت به سمت تاسيس حقوقي اين رويداد فرهنگي است و تلاش در جهت دريافت كمك از شركت هاي خصوصي و دولتي تا از اين طريق از امكانات و تسهيلات مالي كه در نظر گرفته مي شود، بهره مند شويم.
وي به ساير فعاليت هاي در دست اقدام اين شورا اشاره كرد و گفت: ما تلاش داريم پيش نويس تشكيل و برپايي شورا سياستگذاري اين هفته فيلم را تبديل به بندهاي قانوني شورا كنيم و در جهت جريان سازي ارتباطات بيروني و داخلي اين هفته فيلم گام برداريم. از جمله اقدام هايي كه اين شورا براي برگزاري هفته فيلم چهارم خود انجام داده است، اعمال اصلاحات و تغييراتي در جهت طرح مسايل موضوعي زنان در جشنواره و نيز حضور بدون منع فيلمسازان مرد در جشنواره است. همچنين تصميم به اعطاي جايزه به آثار برتر اول و دوم و حضور آثار با كيفيت در هر دو بخش اصلي جشنواره از ديگر اقدام هاي شوراي سياستگذاري اين جشنواره به شمار مي رود.
در چهارمين هفته فيلم مستند سازان زن ايران كه از بيست و هشتم تير تا سوم مرداد ماه امسال در تهران برگزار مي شود، 89 فيلم بر اساس اعلام فراخوان به جشنواره رسيده كه 28 اثر با نظر هيات انتخاب به بخش مسابقه راه يافته است كه از اين ميان به علت اصرار يكي از فيلمسازان به نمايش هر دو بخش فيلمش به طور همزمان، 27 فيلم در بخش مسابقه به نمايش در مي آيد.
همچنين آثار شركت كننده در مسابقه در دو بخش اصلي فيلمسازان زن با موضوع آزاد كه اختصاص به حضور كارگردانان زن مستند ساز ايراني دارد و بخش آزاد كه همه فيلمسازان فارغ از جنسيت شان مي توانند در اين بخش حضور يابند به نمايش در مي آيند، به شرطي كه موضوع آثارشان وابسته به مسايل و مشكلات زنان در جامعه باشد.
طي برپايي چهارمين هفته فيلم مستندسازان زن قرار است سه سمينار پژوهشي برپا شود. به اين ترتيب كه 29 تير ماه همايش مستند سازان زن با حضور تني چند از فيلمسازان و منتقدان مطبوعات برپا مي گردد. 31 تير ماه تاثير سينماي مستند بر سينماي داستاني مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد و 2 مرداد ماه سينماي مستند امروز ايران بررسي مي شود. علاوه بر اين آثار مستند رخشان بني اعتماد مرور مي شود و در افتتاحيه اين هفته فيلم قرار است احمد رضا احمدي يكي از شعرهاي فروغ فرخزاد را د كلمه كند.
در نشست خبري چهارمين هفته فيلم فروغ، بهروز غريب پور رييس خانه هنرمندان به تشريح وضعيت و شرايط گروه هاي خصوصي فعال در زمينه فرهنگ وهنر پرداخت و گفت: بخش عمده اي از تشكلات غير دولتي فعال در عرصه هنر در خانه هنرمندان تمركز يافته اند. اين گروه ها و تشكل ها نياز به همراهي و كمك ساير ارگان هاي دولتي و موسسات خصوصي فعال در عرصه اقتصاد جامعه دارند تا بتوانند اهداف و برنامه هاي خود را با اين كمك هاي مالي به انجام برسانند. در حال حاضر تخصيص مكاني براي برپايي و راه اندازي اين گونه فعاليت ها كمبود اصلي برگزاري اين مراسم به شمار مي رود كه خانه هنرمندان تلاش مي كند در اين زمينه اقدام هاي موثري انجام دهد.
وي در ادامه به شيوه هاي مختلف براي كمك به راه اندازي و حمايت از انجمن ها، گروه ها و رويدادهاي فرهنگي و هنري اشاره كرد و گفت: امسال براي تعيين جوايز برگزيدگان هفته فيلم فروغ تصميم گرفتيم از ساير بخش ها كمك بگيريم. براي نمونه فرزانه اسعدي (مجسمه ساز) قرار است بهترين مجسمه كوچك خود را به بهترين فيلم اعطا كند يا انجمن معماران تصميم دارد جايزه اي غير نقدي براي فيلمسازان آثار برتر در نظر بگيرد. همچنين ما با شركت سامسونگ رايزني هايي انجام داده ايم تا بتوانيم كمك هاي مالي دريافت كنيم.
وي با تاكيد بر اينكه روزنامه ها بار عظيمي از توسعه فرهنگي را به عهده گرفته اند و با درخواست كمك ازآنها براي پوشش اين هفته فيلم، ياد آور شد: همواره بودجه مراكز فرهنگي و هنري در كشور ما رقم ناچيزي را به خود اختصاص مي دهد و در اين زمينه كمك، حضور و زمينه سازي مطبوعات مي تواند بسيار كارگشا باشد. براي نمونه خانه هنرمندان ماهانه 5 ميليون تومان كمك بلاعوض دريافت مي كند كه با توجه به دستمزد 30 كارمند فعال و ساير هزينه هاي مختلف در اين زمينه، رقم ناچيزي است. چون تا كنون ما موفق به دعوت و حضور 270 هنرمند و برپايي 760 مراسم هنري شده ايم.
وي اظهار اميدواري كرد با اجرايي شدن قانون تخصيص نيم درصد از بودجه عمراني كل كشور براي خريد آثار هنري، قدم هاي موثري در جهت رشد فرهنگ و هنر در جامعه برداشته شود.
نظر شما