به گزارش خبرنگار مهر در اراک، علیرضا عامریان ظهر یکشنبه در همایش هم آوایی اقوام ایران زمین در دانشگاه اراک افزود: توسعه گردشگری در شناساندن اقوام و فرهنگ ایرانی نقش مهمی را ایفا می کند و در این راستا معرفی ویژگی های اقوام و فرهنگ ایرانی موجب شناساندن فرهنگ و هویت ملی است که راه حل مناسبی برای نزدیکی اقوام ایرانی محسوب می شود.
وی با اشاره به اهمیت نقش شناخت فرهنگ و هویت آن ملت پرداخت و افزود: اروپا 10 قرن در دوران تاریکی وسطی زندگی می کرد که بین اقوام آن دشمنی شدیدی وجود داشت اما گردشگری بین آنها وفاق ایجاد کرد و به اختراعات فراوانی رسیدند، در حالیکه در اروپای شرقی گردشگری حاکم نشد و وضعیت به شکل مصیبت باری باقی ماند.
عامریان در ادامه اقوام ایرانی را به 10 منطقه تقسیم کرد و به ویژگی های اقوام ایرانی و قومیت های آن پرداخت و تصریح کرد: از نکات قابل توجه درباره اقوام ایرانی می توان به جراحی مغز، ساخت چشم مصنوعی و اولین سزارین دنیا توسط سکاها، معماری و دیپلماسی ورارتوها، تمدن بی نظیر عیلامی ها به خصوص در حسابداری، معماری و خط، شجاعت و جنگاوری مادها و اصالت ایرانی داشتن کردها اشاره و سپس به تجلیگاه تمام اقوام ایرانی در تخت جمشید اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اراک با بیان اینکه در تخت جمشید می توان هویت ایرانی را شناخت و با تکیه بر هویت ملی بر تهاجم فرهنگی غلبه کرد، اظهار داشت: اینگونه اقوام ایرانی بدون دشمنی می فهمند همه دارای مزیت فرهنگی هستند و این شناخت، سبب رقابت نیز نمی شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به نقش های موجود در تخت جمشید بیان کرد: هریک از این نقش ها مفاهیم اخلاقی، فرهنگی بسیاری چون تواضع، عدالت، احسان، قناعت، مناجات را در بردارد و به غیر از معماری پیچیده بودن فرهنگ ایرانی در اقتصاد، حسابداری، معماری و اخلاق را نشان می دهد.
اراک - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه اراک گفت: استفاده از ویژگیهای قومیتی و فرهنگی به خصوص آواها و نواها در معرفی وجوه مختلف فرهنگی و مذهبی اقوام مختلف ایرانی باید برای معرفی این وجوه در میان اقشار مختلف مردم مورد استفاده قرار گیرد.
کد خبر 1088124
نظر شما