به گزارش خبرنگار مهر در بناب، فرماندار بناب بعد از ظهر یکشنبه در جمع کشاورزان و اعضای شورای اسلامی روستای خوشه مهر افزود: کارگروه مدیریت پسماند آذربایجان شرقی دستور تعطیلی کارخانه کاوه سودای مراغه را صادر کرد.
فرماندار بناب با تشریح اقدامات حدود یک ماه گذشته مسئولان در خصوص مشکلات ایجاد شده از سوی کارخانه کاوه سودای مراغه گفت: به دنبال پیگیریهای مستمر مسئولان در نهایت کارگروه مدیریت پسماند استان به ریاست معاونت عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تشکیل شد و دستور تعطیلی کارخانه کاوه سودای مراغه را صادر کرد.
وی تصریح کرد: مخزن فاضلاب این واحد صنعتی در مراحل احداث، بهره برداری و نگهداری فاقد استانداردهای زیست محیطی است ضمن اینکه تاسیسات کارخانه نیز از استحکام کافی برخوردار نیست و با ادامه فعالیت آن خطرات مختلف بهداشتی مردم و اراضی زراعی منطقه را تهدید می کند.
وضعیت آلایندگی کارخانه کاوه سودا در بازدید کارگروه مدیریت پسماند آذربایجان شرقی
برقی با تاکید بر اینکه سهل انگاری از سوی مسئولان کارخانه مورد قبول نیست افزود: برای مسئولان سلامتی مردم مهمتر از هر چیز دیگری است و کارخانه نمی تواند به بهانه اشتغال استانداردهای زیست محیطی را رعایت نکند.
فرماندار بناب تصریح کرد: با وجود سپری شدن بیش از 20 روز از مهلت یک ماهه ای که کارگروه پسماندهای استان در دهم اردیبهشت به کارخانه داده بود هیچ اقدام جدی برای ایمن سازی لاگن ها، تخلیه پساب و پرداخت غرامت به اهالی منطقه از سوی کارخانه صورت نگرفت.
وی گفت: لاگنهای فعلی کارخانه استاندارد لازم را ندارند و بر اساس طرح اداره محیط زیست باید لاگن های جدید در منطقه احداث شود و سامانه پیشرفته تخلیه پساب کارخانه قبل از ورود به دریاچه ارومیه به استاندارد آب های سطحی برسد.
به گفته فرماندار بناب در اثر سیل اخیر پساب کارخانه کاوه سودا 150 هکتار باغ، 79 هکتار آمایش، 21 هکتار جمنزار، 232 هکتار زراعی، 18 هکتار درختان موسمی، 34 واحد مسکونی، سه واحد اماکن دامی و 285 حلقه چاه کشاورزی از بین رفته است.
مدیر امور آب بناب نیز در این جلسه گفت: موضوع خسارت به منطقه به صورت کمی و کیفی بوده و در کنار تخریب زمینهای حاصلخیز متاسفانه منابع آب و خاک را نیز آلوده کرده است و از کیفیت انداخته است.
کارخانه کاوه سودا و حوضچه های نگهداری پساب های صنعتی
یونس آقاپور افزود: سیل ناشی از پساب کارخانه کاوه سودا وارد سفره های زیرزمینی شده و تمامی چاه های کشاورزی تحت تاثیر این سیل قرار گرفته است و امروز عمده ماموریت مسئولین سازمان آب منطقه ای حل مشکلات کشاورزان است.
در ادامه روستاییان و اعضای شورای اسلامی روستای خوشه مهر بر تعیین شعبه ویژه از سوی دادگستری برای دریافت مطالبات کشاورزان تاکید کردند.
گرچه فرماندار بناب از تعطیلی کاوه سودا خبر می دهد اما به دلیل بدقولی های مسئولان طی هفت سال گذشته و عدم اقدام مناسب برای حل معضلات زیست محیطی این کارخانه، مردم منطقه همچنان با بی اعتمادی به این موضوع می نگرند.
از سوی دیگر گرچه "دستور" تعطیلی کاوه سودا از سوی یک مرجع رسمی صادر شده اما معلوم نیست مکانیسمم تعطیلی چگونه بوده، چه ارگانی اقدام به تعطیل کردن کارخانه می کند و اینکه اصلا این اقدام چه زمانی عملی خواهد شد؟
نظر شما