۸ خرداد ۱۳۸۹، ۸:۳۷

کریستینسن درگفتگو با مهر:

ایران با بیانیه تهران دست بالا را در معادلات دارد/ اوباما پیرو بوش است

ایران با بیانیه تهران دست بالا را در معادلات دارد/ اوباما پیرو بوش است

مدیر پروژه اطلاعات هسته ای فدراسیون دانشمندان آمریکا در گفتگو با مهر با مثبت ارزیابی کردن بیانیه تهران بر لزوم موافقت آمریکا با این بیانیه تاکید کرد.

دکتر "هانس کریستینسن" در ادامه این مصاحبه بر اساس دیدگاه خود و بی ارتباط با اهداف اقدام شفاف ایران در توافق با برزیل و ترکیه گفت: به نظر می رسد تهران با جزئیات پیشنهاد اصلی که توسط آمریکا، فرانسه و روسیه در اکتبر سال قبل ارائه شد موافقت کرده و خوب این موافقت یک پیروزی برای تلاش های انجام شده در هفت ماه گذشته است.

کریستینسن که زمانی مشاور ارشد وزارت دفاع دانمارک بوده در ادامه بر اساس نگاه خود به بیانیه تهران افزود : با توجه به تحقیقاتی که توسط دو نفر از همکاران من در فدراسیون دانشمندان آمریکا انجام شده بیانیه تهران تفاوت زیادی با پیشنهاد ماه اکتبر سال قبل ندارد. تفاوت های فنی در این دو ( بیانیه تهران و پیشنهاد ماه اکتبر ) بسیار اندک است و بر اساس نتایج تحقیقات همکاران من آمریکا باید با مفاد بیانیه تهران موافقت کند.

وی در ادامه گفت: هر طرفی که زودتر با این پیشنهادها موافقت کند دست بالا را در معادلات سیاسی آینده خواهد داشت و ایران اولین کشوری بود که این کار را انجام داد.

کریستینسن درباره طرح خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای و اینکه آیا این هدف با توجه به زرادخانه هسته ای رژیم اسرائیل محقق می شود بود با توجیه زرادخانه خطرناک رژیم صهیونیستی گفت: همانگونه که از ظاهر این طرح بر می آید کشورهای حمایت کننده از آن به دنبال منطقه ای بدون وجود سلاح های اتمی هستند اما خوب برخی خواهان گرفتن ضمانت هایی در قبال از دست دادن سلاح های هسته ای خود هستند.

کریستینسن در مورد معاهده NPT نیز گفت: همانند هر معاهده بین المللی دیگری ان.پی.تی نیز مشکلاتی دارد از قبیل حضور نداشتن برخی کشورها در آن و عدم پایبندی برخی کشورهای عضو به تعهدات خود، اما گذشته از این موارد من این معاهده را به عنوان یک قرارداد بین المللی بسیار مهم می دانم که می تواند در آینده بر ایجاد استانداردهای بین المللی برای کاهش سلاح های اتمی مفید باشد. 

دکتر "هانس کریستینسن"

مدیر پروژه اطلاعات هسته ای در فدارسیون دانشمندان آمریکا

مدیر پروژه اطلاعات هسته ای فدارسیون دانشمندان آمریکا در ادامه با طفره رفتن از پاسخ به پرسشی در خصوص دلایل غرب در داشتن سیاستها و استانداردهای دوگانه در برخورد با برنامه هسته ای صلح آمیز ایران و کشورهای دیگر بدون در نظر گرفتن ماهیت متفاوت آنها در مقایسه ای غلط گفت : البته غرب فقط در قبال ایران این سیاست ها را نداشته و در موارد کره شمالی، سوریه و لیبی نیز غرب با آنها برخورد کرده است.

پرسش پایانی مهر از مشاور اسبق وزارت دفاع دانمارک درباره استراتژی هسته ای جدید آمریکا و اینکه آمریکا چگونه به خود اجازه داده در این استراتژی ایران را به حمله هسته ای تهدید کند بود که وی در پاسخ گفت : این استراتژی احتمال حمله هسته ای به ایران را از سوی آمریکا تقویت نکرده است. در واقع پیش از دولت اوباما ایران در میان کشورهایی قرار داشت که آمریکا احتمال حمله هسته ای به آنها را برای خود محفوظ داشته بود. اوباما از آن رو استراتژی خود را بدین روش تهیه کرده که استراتژی هسته ای آمریکا در دوران کلینتون و بوش اینگونه بوده و به عبارت دیگر اوباما در این استراتژی دنباله روی بوش و کلینتون بوده است.

دکتر هانس کریستینسن در ادامه ارتباط نزدیک آمریکا با رژیم صهیونیستی و دشمنی این رژیم با ایران را عامل دیگری دانست که اوباما استراتژی هسته ای خود را بدین گونه ترسیم کرده باشد.  

-----------------------------------

مصاحبه از عبدالحمید بیاتی 

کد خبر 1089499

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha