۱۰ خرداد ۱۳۸۹، ۸:۵۶

نگاهی به مشکلات کشتی‌‎گیران/

اختلاف نظرهای شخصی بلای جان کشتی / اجازه ندهید قهرمانان بسوزند

اختلاف نظرهای شخصی بلای جان کشتی / اجازه ندهید قهرمانان بسوزند

در شرایطی که کشتی‌‎گیران فرنگی و آزاد ایرانی از امیدهای کسب چندین مدال طلا در بازیهای آسیایی گوانگژو هستند، برخی اختلاف نظرهای شخصی در مجموعه ورزش باعث شده است توجه ویژه ای به این رشته مدال آور صورت نگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، کشتی فرنگی در یک سال اخیر عملکرد خوبی را در رقابتهای مختلف بین المللی داشته است. نایب قهرمانی رقابتهای جهانی سال 2009 که برای اولین بار در تاریخ به وقوع پیوست و بالطبع آن کسب عنوان قهرمانی در رقابتهای جام جهانی ویترین افتخارات فرنگی کاران را تکمیل کرد.

جدا از کشتی فرنگی، کشتی آزاد نیز توانست حرکت خوبی در رقابتهای جهانی داشته باشد و بالبطع کشتی ایران یک حرکت روبه جلو را از خود نشان داد اما آنچه که در این میان باعث درد دلهای بعضا دوستانه کشتی گیران شده است عدم رسیدگی لازم از سوی مسئولان ورزش کشور به کشتی گیران به عنوان مدال آورترین ورزشکاران  کشوراست.

فرنگی کاران که پس از کسب عنوان قهرمانی جام جهانی 35 هزار دلاز جایزه نقدی از مسئولان فدراسیون جهانی کشتی به همراه مبلغی را از مسئولان فدراسیون کشتی دریافت کردند بسیارامیدوار بودند تا پس از کسب یک افتخار بزرگ مورد تفقد مسئولان ورزشی کشور قرار گیرند توقعی که پس از گذشت بیش از 90 روز محقق نشده است. 

جدا از این بحث پس از کسب مدالهای رنگارنگ در رقابتهای جهانی مسئولان سازمان ورزش با انتقادهای کشتی گیران و پس از گذشت چند ماه از این رقابتها مراسم تقدیری از کشتی گیران برگزار کردند و در آن مراسم جوایزی به کشتی گیران اختصاص یافت اما کام این شادی موقتی بود زیرا کشتی گیران که انتظار داشتند در مراسم تقدیر از قهرمانان نیز جوایز خود دریافت کنند که جایزه ای دریافت نکردند. 

جدا از مسائل مالی دغدغه های کاری و شغلی مشکل دیگر پیش روی کشتی گیران است بیشتر این ورزشکاران علیرغم کسب افتخار برای تشکیل زندگی خود چشم انتظار لطفی از سوی مسئولان استانی و کشوری هستند و با این مشکلها دست به گریبان هستند و این موضوع  آینده حرفه ای آنها تهدید می کند.
 
فدراسیون کشتی از زمان حضور یزدانی خرم در راس آن، برای کلیه کشتی گیران رده های سنی مختلف که اردوهای تیم ملی حضور دارند حقوق روزانه ای را در نظر گرفته است تا به این طریق تا حدوی مشکلات آنها را برطرف کند اما آیا این مقدار کفاف بخشی از هزینه تامین زندگی کشتی گیران را می دهد.
 
وقتی مسئولان سازمان ورزش به مربیان یکی از تیمهای ملی کشتی که در رقابتهای قاره ای کسب افتخار کرده است تنها 3 سکه به عنوان جایزه می دهند آیا توانی برای ادامه همکاری مربی بجز عشق و علاقه به پرورش آیندگان ورزش ایران باقی می ماند؟
 
پاین بخشی از مشکلات مربیان است مسائل بسیار دیگری نیز هست که آنها با آن درگیر هستند که محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در ماه قبل و در مراسم تجلیل از یکی از قدیمهای کشتی به آن اشاره کرد و حتی اعتراض بنا به حقوق سالیانه 15 میلیونی اش در مقایسه با حقوق 800 میلیونی سرمربی تیم ملی  یکی از رشته های خاص به مذاق برخی مسئولان خوش نیامد اما بنا در آن جلسه هیچ حرف غیرمنطقی بیان نکرد و تنها از دغدغه های اصلی و واقعی اش گفت.
 
دغدغه های نظیر اینکه صداوسیما تنها به یک رشته خاص اختصاص یافته است و کسی به کشتی توجه نمی کند. بخش دیگری از مشکلات بی پایان این قشر زحمتکش است که برای کسب افتخار با مسائل بسیاری دست به گریبان هستند.
 
اما دراین میان یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی شاید از معدود مدیران ورزشی است که به صراحت و در محافل مختلف برای ایجاد شغل مناسب، لزوم قانونمند کردن جوایز قهرمانان ورزشی و حل مشکلات ورزشکاران تاکید کرده است و این موضوعات را از کانالهای مختلف پیگیری کرده است اما این موضوع و رفع مشکلات کشتی گیران و در کل تمام ورزشکاران کشور بجز یک رشته خاص نیاز به عزم ملی و تغییر دیدگاهها دارد.
 
آیا براستی در حالی که فلان فوتبالیست که تازه در راه حرفه ای شدن گام برمی دارد یک قرار داد 600 میلیون تومانی برای حضور در لیگ  به امضاء می رساند اختصاص تنها یکصد میلیون تومان به قهرمان المپیک یک روش ایده ال است و در این میان انگیزه ای برای آن کشتی گیر یا ورزشکار  برای تمرین باقی می گذارد؟
 
به هرحال به نظر می‌رسد مسئولان سازمان تربیت بدنی باید نگاه خود را به ورزشی مانند کشتی و در کل رشته های مدال آورعوض کنند و مسئولان کمیته ملی المپیک نیز که این روزها برای کشتی سنگ تمام گذاشته اند و این موضوع از سرکشی مداوم مسئولان این تیم به اردوهای تیمهای ملی مختلف از جمله تیم نوجوانان  برای حضور رقابتهای گزینشی المپیک سنگاپور تا پرداخت نکردن بودجه فدراسیون کشتی در سال 89 بخوبی نمایان است و  با افتخار از اختصاص بودجه  یک میلیارد و چهارصد میلیون تومانی در سال گذشته صحبت می کنند در آغازسال نگاهی به مبلغ ناچیز بسته شدن یک تیم درجه 3 فوتبال داشته و اگر به فکر کمک به کشتی هستند اختلاف را کنار گذاشته و بیشترین بودجه را به ورزش اول کشور اختصاص دهند.
 
در نهایت وعده افزایش 100 میلیون تومانی بودجه فدراسیون کشتی پس از گذشت 75 روز از سال را  با افتخار مطرح نکنند و تلاش کنند هر چه زودتر همین مبلغ را پرداخت کنند. زیرا پرداخت این مبلغ پس از بازیهایی آسیایی گوانگژو دردی را دوا نمی کند و در نهایت دود این اختلاف سلیقه های شخصی به چشم کشتی می رود.
کد خبر 1089599

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha