۵ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۲۱

ابتکارات عرفانی و فلسفی امام مغفول ماند

ابتکارات عرفانی و فلسفی امام مغفول ماند

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر ضرورت بازخوانی اندیشه‌ها و آرای عرفانی امام خمینی(ره) و شخصیت بنیانگذار انقلاب در تمام ابعاد گفت: ما در زمینه شناخت این شخصیت موفق عمل نکرده‌ایم از همین رو در شناساندن و معرفی آن به جهان موفق نبوده‌ایم.

آیت الله محمد علی تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شاخصه های اندیشه های عرفانی حضرت امام در حقیقت همان شاخصه های عرفانی اسلام است.

وی افزود: یکی از این شاخصه ها مسئله تعادل میان تربیت نفس و هوای نفسانی و تعادل میان این تربیت و رفتار اجتماعی و حضور در صحنه های اجتماعی گوناگون است؛ به طوری که می توان این تعادل و تکامل نفسانی و فعالیتهای اجتماعی را مهمترین ویژگی اندیشه های عرفانی امام دانست.

آیت الله تسخیری تقید کامل به ارشادها و تعالیم شریعت اسلامی را دومین شاخصه اندیشه های عرفانی امام دانست و گفت: این تقید در رد همه تصوراتی خارج این تقید و راه های طریقت و شریعت است.

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: نکته دیگری که در رابطه با شاخصه های عرفانی امام به نظر می رسد این است که ارتباط کامل خداوند متعال و خود را فراموش نکرد و در راه تحقق شریعت الهی فداکاری کامل کرد.

وی با یادآور اینکه این فداکاری مستلزم موکول کردن همه امور به خداوند و عمل به تکلیف منهای در نظر گرفتن سود و زیان آن است، افزود: مهم عملی کردن به تکلیف است و نتایج مادی کار مهم نیست. فنا شدن در راه خدا یکی از ویژگی های عرفان اسلامی و همچنین عرفان امام است.

تسخیری گفت:این نوع عرفان که امام نمونه کامل آن است به کل جهان به یک دید نگاه می کند که همه جهان جلوه خداوند متعال است ، هر آنچه هست خود او است و همه این مظاهر جلوه های قدرت است. عشق عشق او، ،فعل فعل او و اثر اثر اوست.

نایب رئیس اتحادیه بین المللی علمای مسلمان با اشاره به ضرورت بازخوانی و پرداختن به اندیشه های امام خمینی(ره) در تمام ابعاد گفت: ما برای کم کاری در این زمینه مقصریم، باید شخصیت امام را تحلیل کرده و به جهانیان عرضه کنیم.

وی تأکید کرد: متأسفانه در جهان ابعاد مادی رهبری حضرت امام را در نظر گرفته و شخصیت ربانی امام را با شخصیت دیگر رهبران مقایسه می کنند و میان این دو مساوات قائل می شوند. این درحالی است که ما باید شخصیت عرفانی امام را خوب شناخته و آن را به جهانیان نشان دهیم .

آیت الله تسخیری تصریح کرد: باید شخصیت عرفانی امام را نشان دهیم و اگر این شخصیت را آنطور که هست معرفی کنیم بعد انسانی و متعالی امام به جهانیان عرضه خواهد شد. ما در این رابطه هنوز هیچ کاری نکردیم و جهان نمی داند امام چه ابتکاراتی در فلسفه ، عرفان، فقه و اصول داشته و چگونه توانسته این نظریه های بزرگ خود را در میدان عمل اجرا کنند. ما خود هنوز این شخصیت را نشناخته و در نتیجه در معرفی  آن موفق نبوده ایم.

وی  ابتلا به کارهای روزمره ، عدم درک آثار معرفی شخصیت امام و ابعاد آن در زمینه پیشرفت حضور انقلاب اسلامی در جهان و تاحدی عامل کوتاهی را به عنوان عواملی کم کاری در زمینه شناخت اندیشه های امام عنوان کرد.

کد خبر 1089876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha