به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، حسین نوید همرمان با هفته خوابگاه های دانشجویی پیش از ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: ظرفیت هر کدام از این خوابگاه ها که یکی از آن ها در پردیس دانشگاه و دیگری در پیرامون دانشکده کشاورزی واقع شده، 700 نفر است.
وی اظهار داشت: برای ساخت این خوابگاه ها که در مرحله اسکلت هستند تا کنون 20 میلیارد ریال هزینه شده و برای اتمام عملیات ساخت آنها، رقمی معادل 20 میلیارد ریال دیگر هزینه خواهد شد.
نوید، فاصله زیاد تعدادی از خوابگاه ها با پردیس اصلی دانشگاه تبریز را یکی از مشکلات فراروی دانشگاه و دانشجویان خواند و با بیان اینکه سالانه هفت میلیارد ریال برای ایاب و ذهاب دانشجویان هزینه می شود، اظهار امیدواری کرد با بهره برداری از خوابگاه های جدید تا سال تحصیلی آینده بخش عمده ای از این مشکل برطرف شود.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز با بیان اینکه شش هزار دانشجوی این دانشگاه در خوابگاه های دولتی اسکان داده شده اند، افزود: 416 دانشجوی دیگر نیز در چهار خوابگاه خودگردان که تحت نظارت دانشگاه هستند، اقامت دارند.
نوید درباره خوابگاه های دانشجویی دانشکده ها و آموزشکده های اقماری دانشگاه تبریز هم گفت: خوابگاه های دانشجویی این مراکز در مرند و اهر استیجاری بوده و همه متقاضیان در خوابگاه ها اسکان یافته اند.
وی از راه اندازی سامانه مدیریت جامع خوابگاه ها دانشگاه تبریز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: سرانه خوابگاهی در این دانشگاه 9.3متر برای هر دانشجوست که در مقایسه با متوسط سرانه کشوری 1.3 متر بیشتر است.
به گفته وی، از سال تحصیلی گذشته تا کنون بیش از 25 میلیارد ریال برای مدیریت خوابگاه ها و امور تغذیه دانشگاه تبریز صرف شده که بخشی از این اعتبار از صندوق رفاه و بخش دیگر از منابع خود دانشگاه تامین شده است.
وی انتخاب اتاق های نمونه دانشجویی، برگزاری مسابقات ورزشی و فرهنگی، برپایی کارگاه های مختلف آموزشی و مهارتی و برگزاری جشن بزرگ خوابگاه ها را از برنامه هایی خواند که در طول هفته خوابگاه های دانشجویی در دانشگاه تبریز برگزار می شود.
نیاز دانشگاه تبریز به مشارکت خیران در ساخت خوابگاه های دانشجویی
وی به نهضت خوابگاه سازی توسط خیران نیز اشاره و تصریح کرد: از چند سال گذشته حرکتی جدید با موضوع ساخت خوابگاه های دانشجویی توسط خیران شروع شده که خلاء حضور این قشر در دانشگاه تبریز به شدت احساس می شود.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز با بیان اینکه نیاز منطقه به مدارس خیرساز به تدریج کم می شود، اضافه کرد: حضور خیران در دانشگاه تبریز برای ساخت خوابگاه های دانشجویی می تواند نیاز این دانشگاه را مرتفع کند.
گزارشی رسمی از اعتیاد دانشجویان خوابگاهی گزارش نشده است
وی شیوع آسیب هایی مانند افسردگی در خوابگاه های دانشجویی را رد کرد و افزود: بسیاری از والدین دانشجویان با وجود تمکن مالی مایلند فرزندانشان در خوابگاههای دانشجویی دانشگاه اسکان یابند تا با آسودگی خیال به تحصیل اشتغال داشته باشند.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز وجود شایعاتی از قبیل استعمال مواد مخدر توسط برخی از دانشجویان در خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه را غیرواقعی دانست و اضافه کرد: اجرای برنامه های فرهنگی و فعالیت مشاوران دانشجویی به صورت گسترده در خوابگاه های دانشگاه تبریز باعث شده است هیچ گزارشی به صورت رسمی مبنی بر اعتیاد دانشجویان واصل نشود.
وی در عین حال وجود دانشجویان بسیار معدود در دانشگاه تبریز که به صورت غیرعلنی مواد مخدر استعمال می کنند را رد نکرد و گفت: این احتمال که تعدادی از دانشجویان این دانشگاه اعتیاد داشته باشند وجود دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز همچنین انتشار اخباری مبنی بر استفاده از دوربین های مداربسته در خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه را به شدت تکذیب کرد.
نظر شما