مجيد گوهرشناسان ، مسئول معرفي و آموزش ميراث فرهنگي استان هرمزگان ، در گفتگو با خبرنگار فرهنگي "مهر "اظهار داشت : اين معبد در سال 1310 هجري قمري ، به خواست و با هزينه هندوهاي مستقر در بندرعباس وبه دستور حاكم بنادر ، محمد حسن خان سعد الملك ، ساخته شد .
به گفته مسئول معرفي و آموزش ميراث فرهنگي استان هرمزگان ، اين بنا توسط معماران هندي ساخته شده و در فضاي 300 متري آن ، اطاق چهارگوش مياني و راهرويي در اطراف و جود دارد ، تاقچه اي با سقف گنبدي نيز در فضاي معبد قرا ر دارد كه به نظر مي رسد محل استقرار مجسمه بوده است .
گوهرشناسان اظهار داشت : بر ديوارهاي معبد نقاشي هايي به شكل هاي انسان و اسب و جود دارد كه به دليل گذر زمان دچار آسيب هاي جدي شده اند .
وي با اشاره به سبك اصيل هندي در معماري اين بنا ، تصريح كرد : گنبد اين ساختمان كه از هشت طاق نما تشكيل شده ، منظره بسيار چشمگيري دارد .
مسئول معرفي و آموزش ميراث فرهنگي استان هرمزگان در ادامه گفتگو با خبرنگار "مهر" افزود: اين بنا در نزديكي دريا ، مركز بندرعباس و در حاشيه خيابان امام خميني (ره) ، مقابل بازار روز واقع شده كه مدتها محل كار دستفروشان بود كه موجب بروز آسيبهايي به بنا شده است .
وي تصريح كرد : به همت سازمان ميراث فرهنگي بازسازي اين بنا از سال 1376 شروع شده و علاقه مندان به هنر و آثار باستاني را به خود جلب مي كنند .
گفتني است اين بنا با شماره 1999 در فهرست ميراث باستاني ايران به ثبت رسيده است .
مسئول معرفي و آموزش ميراث فرهنگي هرمزگان در گفتگو با خبر گزاري" مهر":
نمونه اي بي نظير از معماري هند ، در ايران وجود دارد
مسئول معرفي و آموزش ميراث فرهنگي استان هرمزگان گفت:معبد هندوهاي بندرعباس يكي از مهم ترين آثار تاريخي اين استان محسوب مي شود و نمونه اي بي نظير از معماري هندي در ايران است .
کد خبر 10908
نظر شما