دکتر محمدباقر خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص بخشی از آیین نامه اخلاق حرفه ای در این دانشگاه که خندیدن با صدای بلند را مصداق رفتار نامناسب تشخیص داده است، گفت: در تمام دانشگاههای دنیا آیین نامه هایی برای رفتار دانشجویی در محیط های آموزشی درنظر گرفته شده اند و حتی با جستجو در اینترنت می توانید ببینید که اکثر دانشگاههای معتبر دنیا این آیین نامه ها را دارند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این ما در کشوری زندگی می کنیم که یکسری اعتقادات خاص خودمان را هم داریم بنابراین انتظار داریم در محیط دانشجویی و دانشگاهی افراد رعایت اخلاق حرفه ای را بکنند و انتظار زیادی هم از دانشجویان نیست. در تمام دنیا دانشگاهها ضوابط رعایت اخلاق حرفه ای را دارند و دانشجویان موظف هستند این را انجام دهند.
خسروی یادآور شد: به هر حال درست نیست که یک دانشجوی پزشکی در بالین بیمار و یا زمانی که استاد در حال صحبت کردن است، بلند بلند بخندد و یا در مورد زندگی شخصی خود بلند بلند صحبت کند.
وی خاطرنشان کرد: این آیین نامه از دی ماه سال 88 تهیه شد و از نیمسال بهمن ماه سال 88 به دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابلاغ شده است و ارتباطی با مباحثی که اکنون در مورد آیین نامه های پوشش دانشگاهی مطرح می شود، ندارد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در واقع ما می خواهیم محیط دانشگاه یک محیط سالم و علمی برای درس خواندن باشد.
وی با اشاره به لزوم اجرای این آیین نامه از سوی معاونت آموزشی به مهر گفت: ما معتقدیم آموزش موظف به اجرای این آیین نامه است و همچنین باور داریم که 99 درصد دانشجویان با توجه به شرایط خانوادگی و تربیتی که دارند و در محیطهای مناسبی بزرگ شده اند اگر دچار تخلفی می شوند یا ناآگاهانه بوده و یا از روی احساسات لحظه ای است. به همین علت عقیده داریم که این تذکرات از سوی متولیان آموزش و دلسوزان دانشجویان به آنها داده شود این موضوع بیشتر مقبول می افتد و بیشتر فرهنگ سازی می شود.
خسروی اظهار داشت: در صورتی که دانشجویی پس از چندین بار تذکر شفاهی و کتبی نخواست به تذکرات عمل کند به مراجع قانونی معرفی می شود.
وی در پاسخ به ارزیابی وضعیت اخلاق حرفه ای فعلی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: نمی توانم اکنون ارزیابی کاملی از این وضعیت ارائه دهم اما معتقدم که باید بر روی اخلاق حرفه ای دانشجویان کار شود. دانشجویان نیاز دارند در کنار دروس پزشکی اخلاق حرفه ای را نیز یاد بگیرند. حال برخی از جنبه های اخلاق حرفه ای بر عهده آموزش است و برخی از جنبه های آن را با روش برخورد اساتید و مسئولان آموزشی دانشگاه یاد می گیرد و باید برای آن برنامه داشته باشیم.
به گزارش مهر، در بخشی از آیین نامه اخلاق حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی شیراز آمده است: هرگز در محیط های عمومی دانشکده ها و مراکز آموزشی درمانی نظیر آسانسورها، کافی شاپ ها، سلف سرویس ها نباید با دیگر دانشجویان بحث و شوخی های نامناسب و خندیدن با صدای بلند صورت پذیرد.
نظر شما