به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اشپیگل، پس از حکم دادگاه عالی اجرایی برلین، این دانش آموز دبیرستانی مسلمان دیگر نمی تواند در مدرسه نماز بخواند. این قضاوت آخرین گام در ماجرای دامنه دار حقوقی است که با ممانعت از اقامه نماز یک دانش آموز 16 ساله در سال 2007 آغاز شد. وی نخستین دانش آموز در آلمان بود که خواستار به دست آوردن حق اقامه نماز در مدرسه شد.
سال گذشته دادگاهی که از نظر حقوقی پایین تر از دادگاه عالی اجرایی برلین قرار داشت حکم داد این دانش آموز می تواند نماز ظهر و عصر خود را در مدرسه اقامه کند، اما روز پنجشنبه 6 خرداد ماه دادگاهی عالی این حکم را لغو کرد و مدعی شد در مدرسه ای که دانش آموزان را پیروان ادیان مختلف تشکیل داده اند بی طرفی دینی برای حفظ فضای یادگیری و آموزشی مناسب ضروری است.
این مناقشه در نوامبر 2007 آغاز شده بود، زمانی که مدیر این مدرسه دانش آموز را از اقامه نماز در راهرو مدرسه منع کرد. این دانش آموز اعتراض کرد و گفت زمانی که براساس اعتقادات دینی باید نماز بخواند را نمی تواند تغییر دهد. پس از مطرح شدن موضوع در دادگاه مدرسه به طور موقت اتاقی برای اقامه نماز در اختیار این دانش آموز گذاشت.
در همان زمان نیز بخش آموزش شهرداری برلین علیه این حکم فرجام خواهی کرد و مدعی بی طرفی در فضای آموزشی شد، اما دادگاه عالی اجرایی برلین در نهایت مدعی شد محدودیت آزادی دینی در مدرسه به منظور حفظ آزادیهای قانون اساسی توجیه شده است.
نظر شما