به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، طی روزهای اخیر شایعاتی در سطح جامعه به وجود آمد مبنی بر اینکه با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، آب آشامیدنی از طریق لوله کشی در اختیار عموم قرار نخواهد گرفت.
بر اساس این شایعات، در راستای کاهش هزینه های انرژی، الگوی آب آشامیدنی در ایران تغییر یافته و به مانند اغلب کشورهای خارجی آب غیرقابل شرت تنها برای امور نظافتی در اختیار مردم قرار می گیرد.
با این اوصاف، خبرنگار مهر این موضوع را با علیرضا الماس وندی مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در میان گذاشت اما وی هرگونه تغییر در سیاست دولت در ارائه آب آشامیدنی و بهداشتی را رد کرد.
وی به خبرنگار مهر گفت: طی سالیان گذشته میلیاردها تومان برای احداث تصفیه خانه های مجهیز و تامین آب شرب بهداشتی شهری و روستائی هزینه شده است.
الماس وندی با بیان اینکه نمی داند ریشه بروز چنین شایعاتی از کجا ناشی می شود تصریح کرد: هیچ عقل سلیمی هرگز اجازه نمی دهد میلیاردها تومان سرمایه گذاری به ناگاه به حال خود رها شده و بدون استفاده بماند.
وی با بیان اینکه چنین طرحی در دولت بررسی نشده است گفت: با اینحال اما راه های اصلاح الگوی مصرف آب در بین شهروندان کشور در اولویت دولت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران هشدار داد: با توجه به محدودیت منابع آبی ایران اما سرانه مصرف آب در کشور بسیار بیشتر از متوسط جهانی و حتی کشورهائی چون چین و هند است!
وی با بیان اینکه میزان آب مصرفی جهان به طور متوسط هزار و 100 لیتر در روز است گفت: این رقم در چین دو هزار و 700 لیتر، در کشور هند هزار و 900 لیتر و در ایران به چهار هزار و 500 لیتر می رسد!
الماس وندی در عین حال یادآور شد: به نظر می رسد در صورت اجرای چنین طرحی، امکان تامین آب شرب عمومی با وجود محدودیت تولید آب معدنی در کشور وجود نخواهد داشت.
الماس وندی در پاسخ به این سئوال که دلیل تاکید مقامات دولتی به افزایش کارخانجات آب معدنی در کشور چیست؟ اظهار داشت: کشور ما به دلیل برخورداری از چشمه های معدنی و آشامیدنی سرشار، پتانسیل بالائی برای توسعه صنعت آب بسته بندی دارد.
وی گفت: به عنوان مثال تنها چشمه های موجود در استان مازندران می تواند سالانه آب شرب 15 میلیون نفر را تامین کند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: دلیل تاکید مقامات دولتی بر افزایش واحدهای تولید آب بسته بندی و معدنی ارزآور بودن این صنعت در کشور است.
الماس وندی تصریح کرد: ایران این قابلیت را دارد که با توجه به منابع خدادادی خود آب آشامیدنی کشورهای حوزه خلیج فارس را تامین کند.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در عین حال با اشاره به مشکلات زیست محیطی ناشی از ظروف پلاستیکی آب های بسته بندی گفت: در حال حاضر به دلیل بحث های موجود در این زمینه و مشکلات زیست محیطی ظروف یاد شده، فعلا توسعه واحدهای آب بسته بندی منتفی شده است.
وی همچنین به ارائه پیشنهادهای جایگزین اشاره کرد و افزود: گروهی از محققان کشور طرح ارائه آب های بسته بندی در ظروف سفالی را داده اند که در حال بررسی است.
الماس وندی در پاسخ به اینکه چرا با وجود هشدارهای مسئولان نسبت به کمبود آب در کشور باز هم سیاست دولت صادرات آب چشمه های طبیعی است گفت: نباید در این زمینه مباحث را با هم اشتباه گرفت.
وی با اعلام اینکه مشکلی برای تامین آب شرب در ایران وجود ندارد یادآور شد: تنها چهار درصد آب ارائه شده از شرکت های آبفای کشور به آب شرب اختصاص دارد و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: 30 درصد آب لوله کشی مصرف بهداشتی داشته، 25 درصد در آشپزخانه مصرف می شود، 20 درصد در دستشوئی و بقیه در به مصارفی مانند فضای سبز و ... اختصاص دارد.
الماس وندی با بیان اینکه نیاز روزانه مصرف هر فرد برای آب آشامیدنی در نهایت هشت لیتر است گفت: هشدارهای مسئولان در این زمینه بیشتر به مواردی چون: مصارف کشاورزی، صنعتی و دیگر حوزه هائی است که به دلیل راندمان پائین، تامین آب را با مشکل مواجه کرده است.
هزینه کردن در بخش آب بهداشتی امری مقرون به صرفه است
در همین حال، رئیس مرکز مدیریت سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هزینه کردن در بخش تأمین آب سالم و بهداشتی از سوی دولت امری مقرون به صرفه است.
علیرضا مصداقینیا با اشاره به اینکه تامین آب سالم و بهداشتی منجر به کاهش70 تا 80 درصدی بیماریهای عفونی گوارشی میشود، هزینه کردن در این بخش از سوی دولت را امری مقرون به صرفه دانست.
نظر شما