۱۲ خرداد ۱۳۸۹، ۱۳:۰۴

محمد سلحشور خوشنویسی یک سوم قرآن را به پایان رساند

محمد سلحشور خوشنویسی یک سوم قرآن را به پایان رساند

محمد سلحشور خوشنویسی یک سوم قرآن مجید را که قابلیت دارد از ابعاد کوچک تا اندازه 6 در 4 متر منتشر شود، به پایان رسانده است.

محمد سلحشور، استاد خوشنویسی در مورد طرحی که دردست اجرا دارد، به خبرنگار مهر گفت: یکی از کارهای شخصی که این روزها مشغول انجام آن هستم، خوشنویسی آیات قرآن است که تا به حال یک سوم آن را به پایان برده‌ام ولی باید مروری روی آنها داشته باشم و اصلاحاتی انجام دهم.

وی در مورد جزئیات بیشتر عنوان کرد: با اینکه الان اندازه 120 در 180 سانتی‌متر را برای این کار انتخاب کرده‌ام اما در موقع چاپ اندازه قلم از بسیار کوچک تا 6 متر در 4 متر قابلیت جا به جایی دارد.

این استاد خوشنویسی در مورد دیگر خصوصیات این کار توضیح داد: معمولا نرم‌افزاری که چاپخانه‌ها برای بزرگ و کوچک کردن کلمات استفاده می‌کنند، طوری تنظیم شده است که "رده دست" مشخص نمی‌شود اما من در خوشنویسی قرآن، نرم‌افزار چاپخانه را طوری تنظیم کرده‌ام که علاوه‌بر کوچک و بزرگ‌کردن قطع کلمات، رده دست خودم هم مشخص و همین باعث طبیعی جلوه دادن کار می‌شود.

وی ادامه داد: یپیش‌بینی کرده‌ام کل آیات قرآن حدود 604 صفحه شود که البته اینها بدون درنظرگرفتن ترجمه‌ها است. همیشه دوست دارم ابتکارات هنری در آثارم داشته باشم و برای همین تصمیم گرفتم طوری خشونویسی کنم که قابلیت کوچک و بزرگ‌کردن با حفظ ویژگی‌های طبیعی را داشته باشد.

وی در ادامه گفت که از سه سال قبل این کار را شروع کرده است و افزود: چون این طرح هزنیه‌بر است و باید دقت زیادی در خوشنویسی آن انجام شود، احساس مسئولیت سنگینی می‌کنم و دوست ندارم با عجله و بدون تامل لازم انجام شود. برای همین نمی‌توانم زمان دقیق اتمام آن را حدس بزنم.

این استاد خوشنویسی همچنین اظهار امیدواری کرد بتواند این اثر را در کنار خوشنویسی‌های دیگری که از قرآن کریم انجام شده است، در یک نمایشگاه دائمی به نمایش بگذارد: دوست دارم بعد از اتمام خوشنویسی قرآن، نمایشگاهی در ایران و کشورهای خارجی برگزار کنم. علاوه‌بر اینکه یکی از خواسته‌های من ایجاد یک نمایشگاه دائم از چنین آثاری است که مورد استفاده کشورهای اسلامی باشد.

مـحـمــد سـلـحـشور کـه درسـال 1364 دکترای درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده تا امروز آثارش را در نـمـایـشـگـاه‌هـای مـتـعـددی در فـرانـسه، انـگـلـسـتـان، پـاکـسـتـان، هـنـدوستان، کویت، الجزایر، امارات و... به نمایش گذاشته و بارها مورد تقدیر و ستایش مراکز معتبر هنری قــرارگــرفـتــه اسـت.

وی کـه از سـال 1329 خوشنویسی را در محضر استادان برجسته‌ای چون حسین میرخانی، حسن زرین خط و عـلـی اکـبـر کـاوه فـراگـرفـته در سال 1333 خوشنویسی کتاب‌های درسی دوم و سوم دبستان را  و سال 1362 خوشنویسی کتاب‌های سوم و چهارم دبیرستان ادامه داد و در این مسیر حتی 30 کتاب درسی کشور افغانستان را نیز نوشت.

نگارش قسمت‌هایی از دروس قرآن برای مـدارس به سفارش شهید دکتر باهنر در سال 1347، نـگـارش گـلـچـیـنـی از نـهج البلاغه، 4 بار خوشنویسی غزلیات حافظ، 2 مرتبه خوشنویسی دوبیتی‌های باباطاهر، 4 مرتبه خوشنویسی رباعیات عمرخیام نیشابوری، نـگـارش اشـعـار سـعـدی، هاتف اصفهانی، صـائـب تـبریزی و... بخشی از آثار  وی هستند.

 

کد خبر 1092880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha