۱۰ خرداد ۱۳۸۹، ۱۶:۱۲

شهروند،هنرمندو واقعیت اجتماعی/

خلق موقعیت استاندارد در هنر مستلزم "جسارت" است

خلق موقعیت استاندارد در هنر مستلزم "جسارت" است

مؤلف کتاب "هنر هویت و سیاست بازنمایی" با اشاره به اینکه مباحث این کتاب فقط مربوط به جامعه امریکا نیست و دلالتهایی برای زمینه‌های فرهنگی گوناگون دارد، گفت: خلق یک موقعیت استاندارد در هنر مستلزم جسارت است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست  نقد و بررسی کتاب "هنر هویت و سیاست بازنمایی" ظهر امروز دهم خرداد  با حضور نویسنده کتاب علیرضا صحاف زاده، دکتر ناصر فکوهی، هلیا دارابی و باربد گلشیری از سوی دانشکده نقاشی دانشگاه هنر، با همکاری نشر بیدگل و سایت انسان‏شناسی و فرهنگ در تالار فارابی دانشگاه هنر برگزار شد.

در این نشست آقای صحاف زاده با اشاره به اینکه مخاطب اصلی این کتاب نسل جوان به شمار می‌رود، گفت: کتاب با اینکه بحث خود را در جامعه امریکا دنبال می‌کند ولی می‌تواند در زمینه‌های فرهنگی دیگر مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: کتاب یک تلاش صادقانه برای گمانه زنی درباره مکانیسم خلق هنر و دریافت هنر در یک جامکعه لیبرال دموکرسی(امریکا) و اشکال گوناگون آن به شمار می‌رود. به عبارت دیگر، این سؤال که مکانیسم هنر در فضای ایالات متحده امریکا چیست در این کتاب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کتاب درصدد ارائه یک دیدگاه و دریافت بازخوردهای آن است، خاطر نشان کرد: کتاب در پی ایجاد یک گفتگو است و سعی دارد تا مخالفان آنرا به تحریک وا دارد و گفتگو در مورد آن صورت گیرد.

وی تصریح کرد: عمده حجم و محتوای کتاب به مطالعات موردی باز می‌گردد، به طوریکه شش فصل از کتاب به این موضوع اختصاص دارد. در بخش اول کتاب چارچوب نظری مطرح می‌شود که شاید بتوان آنرا نگاهی پست مدرنیستی تلقی کرد.

مؤلف کتاب "هنر هویت و سیاست بازنمایی" در ادامه گفت: بخش دیگر کتاب، نگاهی تاریخی به موضوع است. بخش سوم کتاب به اکسپرسیونیسم انتزاعی و جنگ سرد می‌پردازد. این بخش از آن جهت مهم است که به هنری می‌پردازد که به رابطه آن با موضوعات سیاسی کمتر پرداخته شده است و کمتر به آن نگاه سیاسی شده است.

این استاد هنر خاطر نشان کرد: بخش چهارم کتاب به بررسی موضوع سانسور در امریکا می‌پردازد و این سؤال را مطرح می‌کند که آیا یک دولت دموکراتیک حق سانسور را دارد یا نه؟ در بخشهای پنجم و ششم کتاب به موضوع هنر عامه پرداخته می‌شود و مقطع زمانی بحث را به دهه 60 و 70 میلادی می‌برد. برخی هنر عامه را آغاز هنر پست مدرن می‌دانند. در این بخش بعد سیاسی هنر عامه که از آن نمی‌توان در هنر معاصر صرفنظر کرد، مورد بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: بخش بعدی کتاب به بررسی یکی از مهمترین حوادث در تاریخ ایالات متحده امریکا یعنی جنگ ویتنام و جنبش‌های دانشجویی دهه 60 میلادی می‌پردازد. در واقع سیاسی‌ترین بخش کتاب همین بخش است. بخش بعدی کتاب به بررسی موضوع هویت می‌پردازد که یکی از مهمترین مفاهیم و موضوعات اصلی در پست مدرنیسم تلقی می‌شود.

صحاف زاده در پایان تصریح کرد: این کتاب بر اساس روایت بنده فقط مربوط به جامعه امریکا نیست و دلالتهایی برای زمینه‌های فرهنگی گوناگون دارد. باید توجه داشت که خلق یک موقعیت استاندارد در هنر مستلزم جسارت است.

کد خبر 1093043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha