به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، امیر طاهرخانی ظهر دوشنبه در کارگاه آموزشی شوراهای شهرستان تاکستان که برای آشنایی بهره برداران با وضعیت منابع آبی استان برگزار شد، اظهار داشت: هرچند در زمینه برداشته های بی رویه و فعالیت چاه های غیر مجاز قوانین محکمی داریم اما افزایش تعداد چاه های غیرمجاز در سالهای اخیر و برداشت بیش از حد مجاز به آبهای زیرزمینی کشور صدمات زیادی زده است.
وی افزود: در سالهای گذشته چاه هایی برای تامین آب کشاورزی توسط بهره برداران حفر شده اما به علت بی اطلاعی از پیگیری روند دریافت مجوزهای قانونی عده ای که حق استفاده از آب را دارند بعلت کوتاهی و بی توجهی به قانون دچار مشکل شده اند که برای حل این موضوع نمایندگان مجلس با مصوبه ای در صدد ساماندهی فعالیت چاه های کشاورزی برآمدند.
طاهرخانی تصریح کرد: بر اساس این مصوبه کلیه کسانی که در سالهای قبل از 85 مبادرت به حفر چاه کرده اند اما به عللی پروانه بهره برداری دریافت نکرده اند فرصت دارند ظرف مدت دو سال با تشکیل پرونده و بررسی درخواست توسط کارشناسان شرکت آب با در نظر گرفتن ظرفیت آبی هر منطقه نسبت به دریافت مجوز قانونی اقدام کنند.
وی اضافه کرد: در کنار تامین حقوق بهره برداران پس از ابلاغ و اجرای این قانون ضمن ساماندهی فعالیت چاه های مجاز و بدون پروانه و توزیع مناسب سهم آب از تردد دستگاه های حفاری در همه مناطق جلوگیری خواهد شد و حفاری فقط با مجوز نیروی انتظامی قانونی خواهد بود.
نماینده مردم تاکستان در مجلس اظهار امیدواری کرد که با رفع اشکالات قانونی این طرح در شورای نگهبان، مشکل چاههای غیر مجاز در کشور به نحو قابل توجهی حل و از فعالیت متخلفان نیز جلوگیری شود.
وی استفاده از کنتورهای هوشمند، توسعه آبیاری تحت فشار و بازسازی قنوات را از راهکارهای مقابله با کاهش مصرف آب دانست و تصریح کرد: احداث مخازن ذخیره، کشت محصولات استراتژیک، ساخت سد و اجرای طرح های بلند مدت، برخورد قاطع با متخلفان و اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری هم از دیگر راهکارهای اصلاح الگوی مصرف است.
این نماینده مجلس از اختصاص 135 میلیارد ریال برای احداث سد نهب در منطقه تاکستان قزوین خبر داد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه با احداث سد نهب، انتقال آب الموت رود به استان و ساخت کانال 7.5 کیلومتر در تاکستان نگرانی تامین آب در آینده استان و منطقه برطرف شده امام باید برای حفظ ذخایر ارزشمند موجود و جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کم آبی با توسعه آبیاری قطره ای و بارانی و مصرف اصولی اقدام جدی کنیم.
نظر شما