به گزارش خبرنگار مهر در اراک، کیومرث طهماسبی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران در اراک افزود: حوادث ناشی از کار در سال گذشته نسبت به سال 86 بیش از هفت درصد کاهش داشته است که این موضوع نشانگر افزایش ایمنی در واحدهای کارگری است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته هزار و 593 فقره حادثه ناشی ازکار در استان به وقوع پیوست، تصریح کرد: از مجموع حادثه دیدگان سال گذشته، 76 درصد متاهل و 24 درصد مجرد بودند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی بیشترین عضو حادثه دیده در حوادث به وقوع پیوسته را به ترتیب انگشتان دست با 32 درصد، عضو پا 26 درصد و از ناحیه دست را 32 درصد اعلام کرد و افزود: بیشترین نوع حادثه اعضای فوق به دلیل بریدگی با 22 درصد، سقوط کردن و لغزیدن 15 درصد، ضرب خوردگی با 14 درصد و 49 درصد به دلایل دیگر بوده است.
طهماسبی با اشاره به اینکه 74 درصد حوادث مذکور درهنگام صبح، 23 درصد در عصر و سه درصد در شب رخ داده است، بیان کرد: بی احتیاطی استفاده از وسایل بی حفاظ و وسایل معیوب از مهمترین علل وقوع حوادث ناشی از کار در استان مرکزی بوده است .
وی گفت: تعداد روزهای معالجه حادثه دیدگان ناشی از کار طی سال 88 برابر با 72 هزار و 384 روز بوده است که 72 هزار و 48 روز آن سرپائی و 336 روز بصورت بستری انجام شده است که 94 درصد از افراد حادثه دیده بهبودی کامل یافته اند و چهاردرصد از آنان کمتر از 33 درصد توانایی خود را ازدست داده و یک درصد هم از کار افتاده کلی شده اند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی با استناد به قوانین و آیین نامههای تدوین شده توسط وزارت کار، کارفرمایان را موظف به ایجاد محیطی امن برای انجام فعالیت کارگران دانست و افزود: از آنجا که نیروی کار از جمله سرمایه های گران بهای چرخه تولید هستند، تهیه و تدارک وسایل کاری و حفاظتی استاندارد مناسب کار، نظارت در استفاده کارگران از وسایل حفاظتی، ایجاد مراکز بهداشت کار، تشکیل کمیته های حفاظت و اقدامات لازم برای جلوگیری از وخامت وضع حادثه دیده در صورت بروز سوانح از جمله اموری است که کارفرمایان با رعایت آن می توانند از بروز حوادث، پیشگیری و یا از شدت آن بکاهند.
طهماسبی همچنین از کارگران خواست قبل از شروع به کار از ماشین آلات و ابزار کار بازدید کلی به عمل آورند، از خطرات کار خود آگاه باشند و با بررسی های لازم از وقوع حادثه پیشگیری کرده و در این راستا از وسایل ایمنی و حفاظت فردی بدرستی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: کارگران باید از هرگونه تعجیل در اتمام کار خوداری کرده و در صورت عدم تعادل فکری و داشتن مشغله های ذهنی مشکل خود را با مسئول مربوطه در میان بگذارند.
نظر شما