۱۰ خرداد ۱۳۸۹، ۱۹:۴۲

9.5 میلیارد مترمکعب از آبهای ناشی از بارندگی یزد هدر می رود

9.5 میلیارد مترمکعب از آبهای ناشی از بارندگی یزد هدر می رود

یزد - خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: میزان آبهای ناشی از بارندگی در استان یزد سالانه 13.5 میلیارد مترمکعب است که 9.5 میلیارد مترمکعب از این میزان هدر می رود و بقیه استحصال شده یا وارد کویرهای هفتگانه استان یزد می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، محمدرضا عالم عصر دوشنبه در نشستی خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد اظهار داشت: با توجه به اینکه استان یزد بعد از سیستان و بلوچستان دومین استان بیابانی کشور به شمار می رود، هدرروی این میزان آب حاصل از بارندگی را هدرروی سرمایه دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاثیر خشکسالی در منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد عنوان کرد: در بخش منابع طبیعی کاهش قابل توجهی در تولید علوفه داریم و برداشت گیاهان صنعتی و دارویی نظیر آنقوزه، زیره سیاه، کتیرا و ... نیز متوقف شده است.

عالم با اشاره به اینکه با کاهش علوفه مراتع، دامداران متضرر می‌ شوند، افزود: ضرر دامداران ضرر منابع طبیعی است زیرا کمبود علوفه سبب می‌ شود آنها فشار زیادی به مراتع وارد کنند و از آنجا که مراتع زادآوری ندارند و امسال نیز از باران بهاری سیراب نشده ‌اند، دچار خسارتهای جدی می‌ شوند.

وی پیش‌ بینی کرد: مراتع استان یزد امسال دچار خسارت 50 درصدی شوند.

خشکسالی 232 میلیارد ریال به عرصه های منابع طبیعی یزد خسارت وارد کرد

عالم در مجموع خسارت وارد به عرصه ‌های منابع طبیعی بر اثر خشکسالی را 232 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: امسال میزان بارش باران نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش 30 درصدی مواجه بوده است که این میزان کاهش سبب وارد آمدن 232 میلیارد ریال خسارت به عرصه های منابع طبیعی استان یزد شده است.

وی خاطرنشان کرد: کاهش مقدار بارندگی طی سالهای اخیر موجب تشدید پدیده خشکسالی شده از اینرو با توجه به وضعیت اقلیمی استان یزد ضروری است برای کاهش اثرات خشکسالی و مقابله با آن ضمن اجرای طرحها و پروژه های خاص، همواره مدیریت ویژه بر عرصه ‌های استان اعمال شود.

فعالیت کوره‌ های آجرپزی سیستم زیست محیطی یزد را مختل کرده است

مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در بخش دیگری از این نشست با انتقاد از فعالیت کوره ‌های آجر دستی و آجر فشاری در داخل شهر یزد و سایر شهرستانهای استان گفت: فعالیت این واحدها سیستم زیست محیطی یزد را مختل کرده است.

عالم اظهار داشت: امروز بهترین آب که از اصفهان وارد استان یزد می‌ شود، بهترین خاک رس جهان که برای جایگزینی آن دو هزار سال زمان لازم است و بهترین هوا در استان یزد از دست می‌ رود تا از ترکیب این عناصر آجر به ‌دست آید و به استانهای دیگر کشور صادر شود.

وی افزود: از آنجا که سوخت کوره‌ های آجر فشاری سنتی است و آلودگی شدیدی به دنبال دارد، مردم همواره از این آلودگی ‌ها در عذابند.

این مسئول بیان داشت: علاوه بر این، این واحدها اقدام به دپوی خاک برای تولید آجر می‌ کنند که با هر ورزش بادی گرد و خاک این دپوها به سطح شهر آمده و بیش از همه مناطق اردکان، یزد، میبد، زارچ و اشکذر را دچار مشکل کرده است.

عالم خاطرنشان کرد: منابع طبیعی بارها برای جمع‌آوری و تعطیلی این واحدها اقدام کرده است اما صاحبان این واحدها مدعی ضربه وارد آمدن به صنعت و بیکاری کارگران خود شده‌ اند و این در حالی است که بیشترین تعداد کارگران این واحدها را نیز اتباع بیگانه به ویژه افاغنه تشکیل می ‌دهند.

کوره های آجرپزی به خارج از شهر منتقل می شود

وی ادامه داد: معاونت عمرانی استاندار یزد طی مدت اخیر اقداماتی را به منظور جابجایی این واحدها انجام داده و منابع طبیعی نیز زمینهایی را برای استقرار این صنایع در خارج از شهر انتخاب کرده که هم ‌اکنون در حال واگذاری است.

وی با اشاره به آلودگی‌های موجود در سطح استان یزد و بسیاری از بیماری هایی که از طریق این آلودگی‌ها در سطح شهر منتشر می‌ شود، افزود: عامل بسیاری از این آلودگی‌ها و بیماری‌ها، عدم تعهد برخی صنایع به تعهدات آنهاست.

عالم تاکید کرد: تمام صنایع استان یزد به ویژه صنایع آلاینده موظفند در کنار واحدهای تولیدی خود فضای سبز ایجاد کنند اما بسیاری از آنها به دلایل غیرمنطقی از جمله کمبود آب و ... از این اقدام طفره رفته‌اند این در حالی است که روزانه حجم زیادی آب برای صنایع آنها مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

معادن بیشترین خسارات را به عرصه های منابع طبیعی استان یزد وارد می کنند

عالم همچنین با اشاره به فعالیت معدنهای سطح استان و خسارتهای وارد شده توسط آنها به منابع زیست محیطی عنوان کرد: گرچه برخی معدن ‌کاران مجوز دارند اما بسیاری از آنها برخلاف مجوز خود از ذخائر معدن برداشت می ‌کنند و سطح وسیعی را مورد تخریب قرار می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه معادن استان یزد اکثرا تونلی حفر نشده و به شکل سطحی برداشت شده است، افزود: علاوه بر برداشت مواد معدنی، ریختن زباله ‌ها و باطله ‌های معادن بر روی مراتع و جاده‌های اطراف، آسیبهای جدی به مراتع اطراف معادن این استان وارد کرده است.

عالم تصریح کرد: از آنجا که استان یزد استانی معدنی است و از نظر تعداد معادن در سطح بالایی قرار دارد و بیشتر معادن نیز معدن سنگ و روباز هستند، بیشترین تخریب منابع و عرصه‌ های طبیعی توسط معادن ایجاد می‌شود.

کد خبر 1093188

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha