رضا غلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طبق قوانین عرضه موادغذایی تاریخ گذشته و غیربهداشتی ممنوع بوده و بازرسان وزارت بهداشت ملزم به برخورد با این قبیل محصولات در محل عرضه هستند.
وی افزود: این ممنوعیت به صراحت در مواد 36 و 37 قانون تعزیرات حکومتی و مواد 2 و 5 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، بهداشتی و آرایشی وزارت بهداشت تاکید شده است.
غلامی در عین حال تصریح کرد: متاسفانه در هیچ کدام از قوانین صحبتی از جمع آوری محصولات غیربهداشتی و فاسد نشده و تنها متصدی به دستگاه قضائی معرفی و تصمیم گرفته می شود.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با اشاره به ماده 14 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و... که در آن به نمونه برداری از موارد مشکوک به فاسد و غیربهداشتی تاکید شده گفت: این موارد هم به دستگاه قضائی معرفی می شود.
غلامی با انتقاد از بی قانونی که در خصوص جمع آوری محصولات غذایی غیربهداشتی و فاسد وجود دارد، افزود: در حال حاضر بازرسان وزارت بهداشت با توافق متصدی و طی یک صورت جلسه موارد غیربهداشتی و فاسد را گزارش می دهند.
وی با تاکید بر اینکه عرضه موادغذایی غیربهداشتی و فاسد در تهران بیشتر اتفاق می افتد، گفت: متاسفانه شاهد عرضه کالاهای خارجی هستیم که شماره ثبت وزارت بهداشت را ندارند. در حالی که طبق ماده 16 قانون موادخوراکی، آشامیدنی، بهداشتی و آرایشی، محصولات خارجی بایستی برچسب فارسی داشته باشند. در واقع این قبیل کالاهای خارجی به صورت غیرمجاز وارد بازار داخلی شده اند.
غلامی همچنین از تولید و عرضه محصولات غذایی غیربهداشتی و غیراستاندارد در کارگاهها و کارخانه هایی خبر داد که هیچ نظارتی بر آنها اعمال نمی شود.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت به برچسبهای تقلبی بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و افزود: اغلب این محصولات از بازار تهران در شهرستانها توزیع می شود.
وی با انتقاد از خلاء قانونی در جمع آوری محصولات غذایی غیر بهداشتی و فاسد در محل عرضه، گفت: دو سال پیش اصلاحیه ای بر روی قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، بهداشتی و آرایشی صورت گرفت و حدود یک سال است در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در حال بررسی است.
غلامی افزود: در این اصلاحیه قانون، موضوع جمع آوری محصولات غذایی غیربهداشتی از سطح عرضه تا 500 کیلوگرم توسط بازرسان بهداشت محیط گنجانده شده است.
نظر شما