به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، رئیس این مرکز ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران راه اندازی این مرکز را در جنوب کشور منحصر به فرد دانست و با اشاره به اینکه این مرکز وظیفه شناسایی و بررسی آسیب پذیریهای مرتبط با بدافزارها را دارد، تصریح کرد: بد افزار نرم افزاری است که ناخواسته وارد سیستم رایانه می شود و عملیاتهای غیر مترقبه ای را انجام می دهد که معروفترین این بدافزارها ویروسها هستند.
محمد حسین شیخی از جاسوس افزارها به عنوان دسته دیگر این نرم افزارها یاد کرد و گفت که می توانند اطلاعات رایانه ها را بدون اینکه کاربر متوجه شود از رایانه ای به رایانه ای در نقطه ای دیگر منتقل کند و تصریح کرد: در دنیا روزانه بین 300 تا 400 نوع بدافزار جدید تولید می شود.
رئیس مرکز آپا گفت: بدافزارها تهدید بزرگ برای امنیت سیستمهای رایانه ای به شمار می رود و می توانند به سوء استفاده از اطلاعات شخصی مانند حسابهای بانکی و اطلاعات حیاتی یک سازمان منجر شود.
وی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا نرم افزارهای متعددی برای مقابله با بدافزارها تولید یا نرم افزارهای قبلی به روز می شود، بیان کرد: معروف ترین اینها ضد ویروسها هستند که توسط کشورهای مختلف تولید می شود و در نقاط مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
شیخی با اشاره به اینکه بر این اساس در کشور ما نیز جای این قضیه خالی بود که در ایران نیز حرکتی جدی در حوزه مقابله با این بدافزارها انجام شود، عنوان کرد: بر این اساس مرکز آپا با حمایت مرکز تحقیقات مخابرات ایران در دانشگاه شیراز راه اندازی شد.
وی با اشاره به وظایف این مرکز تخصصی بیان کرد: ایجاد سامانه های رصد و جمع آوری بد افزارها، ارائه تحلیل بهنگام بد افزارها و خدمات مرتبط با اعلانات و ارائه راهنماه های لازم برای رفع آنها، ارائه سرویس های مرتبط با تامین بسته نرم افزاری مقابله با بد افزار رصد شده در پورتال مرکزی آپا، تولید دانش در قالب مقاله های آموزشی، ارائه انواع کارگاه های آموزشی و مشورتی به مراکز و سازمانهای مختلف و... از جمله وظایف این مرکز تخصصی به شمار می رود.
رئیس مرکز تخصصی آپا گفت: تولید نرم افزارهای بومی ضد بدافزارهایی که در کشور وارد شده نیز ازجمله کارهای این مرکز به شمار می رود ضمن اینکه در این مرکز شش نفر عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز به همراه 40 نفر از دانشجویان مقاطع دکتری، ارشد و کارشناسی تیم های عملیاتی مرکز را تشکیل می دهند.
شیخی با اشاره به اینکه این نیروها در سه گروه اصلی فعالیت می کنند، عنوان کرد: گروه توسعه نرم افزار یکی از این گروه ها بوده که یکی از کارهای آن تولید نرم افزارهای ضد بدافزار بوده و گروه دیگر نیز گروه رهگیری و شناسایی است که آگاهی رسانی و شناسی بدافزارها را انجام می دهد و گروه سوم نیز گروه پشتیبانی و امداد به شمار می رود.
وی با اشاره به ارگانهایی که می توانند از خدمات این مرکز استفاده کنند نیز بیان کرد: تمام سازمانها و ارگانهایی که با شبکه های رایانه ای در ارتباط هستند می توانند از مشاوره این مرکز استفاده کنند.
رئیس مرکز آپا همچنین بیان کرد: نیروی انتظامی نیز در حوزه جرائم رایانه ای و شناسایی این مجرمین یکی دیگر از این ارگانها به شمار می رود که می تواند از خدمات مرکز استفاده کند.
شیخی با اشاره به اینکه مراکز دیگری در سطح کشور راه اندازی شده اند نیز گفت: مراکز دیگری در دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیر کبیر، امام حسین(ع)، فرودسی مشهد، صنعتی اصفهان و.. راه اندازی شد منتها ماموریت هرکدام از آنها با دیگری تفاوت دارد.
نظر شما