۱۱ خرداد ۱۳۸۹، ۱۶:۳۰

ظهیری:

فرسایش فرهنگی در محیط خانواده خطرناک است

قم - خبرگزاری مهر: استاد حوزه و دانشگاه فرسایش فرهنگی و کمرنگ شدن سنتهای ایرانی اسلامی گذشتگان در محیط خانواده را خطرناک توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، معصومه ظهیری ظهر سه شنبه در همایش تحکیم خانواده که در سالن کوثر سازمان تبلیغات اسلامی قم برگزار شد با بیان اینکه گاهی برخی افراد پژوهشگران را به تکرار برگزاری مراسمها و مباحث مربوط به امور خانواده محکوم میکنند، اظهار داشت: یکی از عواملی که باعث شده مباحث مربوط به خانواده و ارزشهای دینی و اسلامی تکرار شود، نسلهای جدید هستند و باید توجه داشت که ارائه آموزشهای لازم به نسل جدید در پیشگیری از تزلزل در کانون خانواده نقش بسزایی دارد.

وی اضافه کرد: در این راستا باید کارگاههای دانشافزایی و دیداری و فعالیتهای رسانهای به صورت هدفمند و عمیق داشته باشیم تا ضمن پاسخگویی به شبهات و سئوالات جوانان، آنها را با خطراتی که تهدیدشان میکند آگاه کنیم.
 

ظهیری هجمههای فرهنگی دشمنان را نسبت به سالهای گذشته غیرقابل مقایسه خواند و افزود: در دهه گذشته کمتر با هجمه فرهنگی شدیدی مواجه بودیم که به این اندازه فرهنگ خانواده را تحت تاثیر قرار دهد.

مهر تحجر بر پیشانی سنتهای گذشته

استاد حوزه و دانشگاه تاثیرگذاری این هجمهها در کانون خانواده را به دو صورت مستقیم و فرسایشی عنوان کرد و یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر به اذهان نسل جوان ما این طور القا شده که هر پیام و سفارش و نصیحتی که از گذشته به آنها میرسد مهر تحجر و خرافه و باطل به آنها بزنند و نسل جوان ما در برابر این سنتها گارد و صفی میببندد.

وی گفت: استفاده از نظرات گذشتگان برای ما عمر است و هزینهکردن دوباره عمر برای ما جرم است.

ظهیری با بیان اینکه ما باید پاسدار ارزشهای گذشته باشیم خاطرنشان کرد: خانوادهای سالم است که ارزشهای اسلامی را به صورت مستمر مورد توجه قرار دهد.

خانواده سالم در معرض هجمه

وی با اشاره به روند پیشرفت تجهیزات ارتباطی از گذشته تاکنون، دین گریزی را مهمترین اثر منفی این وسایل برشمرد و افزود: دشمنان با امکاناتی که در اختیارشان قرار دارد به راحتی میتوانند ارزشهای دینی و اسلامی و پیامهای عفاف و حجاب و... را زیرپا بگذارند.

ظهیری بر ضرورت تلاش و کوشش همه آحاد جامعه برای تحکیم خانواده تاکید کرد و یادآور شد: نگاه اسلام به خانواده، نگاه حداکثری برای حفظ کیان خانواده است.

وی تصریح کرد: خانواده سالم خانوادهای نیست که درمعرض هجمه قرار نگیرد و هیچ اختلاف یا ناملایماتی در آن رخ ندهد، بهترین خانواده، خانوادهای است که والدین راههای حفظ سلامت و تعادل در کانون خانواده را بلد باشند و بدانند که برای جلوگیری از ابتذال و تزلزل در این کانون چه کارهایی باید انجام دهند.

وی قرآن را کتاب قانون دانست و گفت: قرآن روشهای زندگی سالم را مورد تاکید قرار داده است و ما باید این روشها را متناسب با موقعیت جغرافیایی و توان علمی اجرایی کنیم.

ترویج روحیه طلبکارانه و راهرفتن بر لبههای قانون در خانواده

ظهیری ترویج روحیه طلبکارانه اعضای خانواده را یکی دیگر از چالشهای فراروی خانوادهها برشمرد و اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از فیلمها که حتی نام آنها نوعی تبلیغ است و سریالهایی است که بر اساس محیط خاصی تولید شدهاند روحیه طلبکارانه و راهرفتن بر لبههای قانون را در بین اعضای خانواده ترویج میدهند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در گذشته بیشترین رویکرد این بود که مردم از قانون خانواده اطلاع چندانی نداشته باشند ولی اکنون باید با برگزاری کارگاههای مشاوره و مهارتهای پیش از ازدواج، قوانین مربوط به خانواده برای مردم تبیین شود.

وی گفت: البته برخوداری از حق و حقوق قانونی نباید برای خانوادهها استرسآور باشد.

عادیسازی فردگرایی در حال رواج است

ظهیری خاطرنشان کرد: عادیسازی اخلاق فردگرایی بر اساس آموزههای سکولار و نسبیت گرایی از طریق مختلف به ویژه پخش فیلمها در حال رواج است.

وی گفت: جوانان در اوج احساسات این فیلمها را مشاهده میکنند و چند سال بعد که ازدواج کردند این رفتارهای غیراسلامی را در زندگیاشان انجام میدهند.

استاد حوزه و دانشگاه یادگیری ضوابط استفاده از محصولات جدید را نیاز روز خانوادهها برشمرد و افزود: وقتی فرزند خانوادهای دچار عارضه جسمی میشود غذای سایر اعضای خانواده بر اساس ذائقه این فرزند تغییر میکند ولی متاسفانه برای غذای فرهنگی برنامه و مدلی تعریف نکردهایم.

کد خبر 1093727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha