به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، فرامرز چمنی ظهر سه شنبه در جلسه مشترک با دستگاهها، تشکلها وفعالان اقتصادی آذربایجان غربی، تقویت بازارچه های مرزی را روش سنتی توسعه مبادلات اقتصادی بین دو کشور دانست و افزود: همچنین در حال حاضر با توجه به پیشرفت های صنعتی و توسعه مبادلات اقتصادی بین کشورها انعقاد موافقتنامه های تعرفه ترجیحی نیز تاثیری ندارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور ترکیه از تراز تجاری منفی و متمایل به صادرات برخوردار است، بیان داشت: صادرات سالانه 600 میلیون دلاری ایران به ترکیه در مقابل واردات یک میلیارد و 200 میلیون دلاری از ترکیه بسیار ناچیز است.
رایزن بازرگانی ایران در ترکیه، تشکیل اتحادیه تجار ایران و ترک با حضور رایزن بازرگانی را بهترین راهکار افزایش مبادلات اقتصادی بین دو کشور و توسعه صادرات غیر نفتی ایران به ترکیه دانست و اظهار داشت: این امر در مرحله باعث تفویض امتیازاتی به تجاز ترک و در مراحل بعدی باعث گسترش روابط می شود.
چمنی با بیان اینکه رایزن بازرگان وظیفه اعتماد سازی بین طرفین را دارد، افزود: متاسفانه در حال حاضر مشکل اصلی تجار دو طرف عدم اعتماد به یکدیگر در روابط کاری است.
وی از بین بردن مرزهای تعرفه ای بین کشورها را از جمله راهکارهای گسترش روابط اقتصادی بین دولتها عنوان و خاطر نشان کرد: بازگانان و تجار نیز باید در این راستا از ظرفیتهای مناطق آزاد تجاری استفاده کنند.
رایزن بازرگانی ایران در ترکیه با تاکید بر لزوم بازنگری در نحوه پرداخت جوایز صادراتی به بازرگانان ایران شد و اظهار داشت: بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی پرداخت مستقیم نقدی جایزه صادراتی به افراد غیر قانونی است.
چمنی در ادامه سخنان خود با اشاره به تفاهم نامه احداث شهرک صنعتی مشترک مرزی بین ایران و ترکیه در آذربایجان غربی، ادامه داد: طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری بین دو کشور در دست بررسی است.
نظر شما