سید محمود فاطمی عقدا در گفتگو با مهر گفت: در سالجاری به منظور صنعتی سازی ساختمان احداث 5 تا 10 هزار واحد مسکونی به روش نیک سیستم هدفگذاری شده، به نحویکه با ساخت یک واحد تولیدی با ظرفیت 5 هزاردر استان مازندارن آغاز شده است.
وی بیان کرد: احداث 5 هزار واحد مسکونی در استان مازندارن در دست اجرا است و برای این منظور کارخانه تولیدی ایجاد می شود و هم اکنون در روند اقدامات اجرایی و فراهم کردن امکانات ساخت 50 درصد پیشرفت صورت گرفته است.
رئیس مرکزتحقیقات ساختمان و مسکن با بیان اینکه واحدهای مذکور به روش نیک سیستم سه طبقه به بالا احداث می شود افزود: درحال حاضرعملیات پی ریزی 110 واحد مسکونی دراستان مازندارن به اتمام رسیده و ظرف یک تا دو ماه آتی روند رو به رشدی در این زمینه ایجاد می شود.
وی با اشاره به ویژگیهای روش نیک سیستم در صنعتی سازی ساختمانها اظهارداشت: این روش منظم، متنوع و مدولار است، ضمن اینکه طراحی اکونومیک بر اساس شرایط ابعادی انسان ایرانی و نیز ابعاد فضاها صورت گرفته است.
فاطمی عقدا روش نیک سیستم را روشی مناسب برای معلولان جسمی و حرکتی عنوان کرد و افزود: ساختمانهایی که به این روش احداث می شوند در برابر آتش و یا زلزله برای پهنه خطرپذیری نسبی خیلی زیاد قابل محافظت است، ضمن اینکه امکان ساخت برنامه ریزی شده و ساخت اجزا و قطعات پیش از اقدام به ساخت واحدهای مسکونی امکانپذیر شده است.
وی با اشاره به سبکب اجزای ساختمانی در این روش خاطرنشان کرد: کاهش وزن اسکلت و قطعات ساختمان و کاهش هزینه های ساختمانی به لحاظ کاهش میزان مصرف مصالح از دیگر ویژگیهای این روش ساخت است، ضمن اینکه سریع سازی و قابلیت برنامه ریزی به لحاظ اقتصادی برای شرایط گوناگون امکانپذیر شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ارایه شناسنامه سیستم و معرفی جزییات را درروش نیک سیستم برای تولید صنعتی و بهره گیری در انبوه سازی را از دیگر خصوصیات این روش در ساختمان سازی اعلام کرد.
نظر شما